Goedkope vluchten naar Berlijn

Over Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn is de ideale bestemming voor een stedentrip. De metropool barst werkelijk van de bezienswaardigheden. Het rijke culturele erfgoed omvat onder meer Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en de Berliner Dom. In deze stad kun je bovendien allerlei dieren bewonderen in de Zoologischer Garten Berlin in het stadscentrum en het zeer uitgestrekte Tierpark Berlin Friedrichsfelde. Alsof dat nog niet genoeg is, vind je in Berlijn tientallen musea, waaronder het Jüdisches Museum Berlin en het Ägyptisches Museum Berlin. Omdat de stad ver in het oosten van Duitsland ligt, is het nog niet zo'n gek idee om met het vliegtuig te reizen. Boek online bij Expedia voor gunstige prijzen.

Vliegen naar Berlijn

Berlijn telt momenteel twee luchthavens waar je vanuit België of Nederland naartoe kunt vliegen, namelijk Flughafen Berlin-Tegel (TXL) en Flughafen Berlin-Schönefeld (SXF). Er wordt op het moment van schrijven nog gewerkt aan een nieuwe luchthaven, Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt, die de luchthaven Tegel zal gaan vervangen. Vanaf Brussel kun je voor weinig geld een rechtstreekse vlucht naar Berlijn nemen. In nog geen anderhalf uur ben je dan al gearriveerd. Er vertrekken dagelijkse meerdere rechtstreekse vluchten. Er zijn ook vluchten met overstap, maar deze zijn doorgaans niet aan te raden, aangezien ze een extreem lange reistijd hebben. Ook vanaf Amsterdam kun je meerdere keren per dag naar Berlijn vliegen. Reis in dat geval eerst naar Schiphol om daarvandaan voor weinig geld in ongeveer een uur en een kwartier naar Berlijn te gaan. Zowel luxe maatschappijen als prijsvechters bieden vluchten naar Berlijn. Verder kun je met de trein of auto alvast een stukje in de goede richting rijden en een vlucht vanaf Düsseldorf nemen. Verschillende grote en kleine Duitse luchtvaartmaatschappijen bieden daar meerdere vluchten per dag aan, waardoor je meer keus hebt dan vanaf Amsterdam of Brussel. De reistijd bedraagt dan bovendien nog maar een ruim uur. Voor Keulen geldt hetzelfde als voor Düsseldorf. Een vertrek vanaf Duitse bodem is dus een optie om serieus in overweging te nemen. Vul op onze site maar eens wat verschillende vertrekpunten in om de vlucht te vinden die qua prijs en gemak het beste op je wensen aansluit.

Na de landing

Als je vanaf de luchthaven Tegel naar je accommodatie in Berlijn wilt reizen, kun je op de bus stappen, een taxi nemen of een auto huren. In het laatste geval kun je ook het aanbod van Expedia eens bekijken. Als je online een auto huurt via ons, staat deze bij aankomst voor je klaar. Hetzelfde geldt voor Schönefeld, waar je bovendien nog de mogelijkheid hebt om met de S-Bahn of trein naar de stad te reizen. Op beide luchthavens vind je toeristeninformatiebalies waar je informatie kunt vragen over je vervoer of over de bezienswaardigheden in en nabij het veelzijdige Berlijn. Bovendien kun je op beide luchthavens eerst nog wat gaan shoppen of een snack halen voordat je je naar je hotel begeeft.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Berlijn, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Berlijn op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen