Topactiviteiten in Berlijn

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Stadscentrum inclusief een rivier of beek en historische architectuur

Topactiviteiten in de levendige stad Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn is een populaire bestemming voor een stedentrip. Door het hele jaar heen is in deze levendige stad veel te doen. Je kunt er heerlijk ronddwalen door karakteristieke wijken zoals het hippe Friedrichshain en het artistieke Kreuzberg. Ook vind je in Berlijn vind je veel interessante kunst- en geschiedenismusea met bijzondere collecties. Bijvoorbeeld het archeologische Pergamonmuseum, het Joods Museum en de Hamburger Bahnhof, een museum voor hedendaagse kunst. Daarnaast staat Berlijn internationaal op de kaart als een populaire uitgaansstad. In de vele nachtclubs gaan de feesten door tot in de vroege uurtjes.

Sightseeing en thematours in Berlijn

Er zijn veel dingen om te doen in Berlijn en er is een hoop te ontdekken. Start je Berlijn-trip met een hop-on, hop-off-bustour. In een comfortabele rode dubbeldekkerbus rijd je langs belangrijke bezienswaardigheden in Berlijn. Je kunt in- en uitstappen waar en wanneer je maar wil. In Berlijn worden ook veel thematische tours en wandelingen aangeboden. Onder begeleiding van een gids kun je bijvoorbeeld een wandeltour langs de hoogtepunten van de stad maken. Ook kun je kiezen voor een excursie in Berlijn die gericht is op de recente geschiedenis. Wandel bijvoorbeeld door het Berlijn van de Koude Oorlog of langs de Berlijnse Muur. Voor de fijnproever zijn er culinaire wandelingen door verschillende wijken in Berlijn zoals Kreuzberg, Neukölln en Friedrichshain, inclusief smakelijke voedselproeverijen.

Bezienswaardigheden en interessante musea in Berlijn

In de stad Berlijn kun je je onderdompelen in zowel geschiedenis als cultuur en kunst. Je vindt er een groot en divers aanbod aan interessante musea. Zo kent de Duitse hoofdstad talloze musea over de geschiedenis van Berlijn en Duitsland, vele kunstmusea en diverse thematische musea. In het DDR Museum duik je de geschiedenis in. Hier kun je bijvoorbeeld in een echte klassieke Trabant plaatsnemen. Liefhebbers van oude kunst kijken hun ogen uit in het Pergamonmuseum en Neues Museum met veel exotische archeologische kunstschatten. Ook is er een heus museum gewijd aan een typisch Berlijnse lekkernij: het Currywurst-museum. Voor verschillende musea in Berlijn kun je van tevoren al tickets voor toegang zonder wachtrij aanschaffen.

Ontdek het Berlijnse nachtleven

Berlijn staat bekend om zijn bruisende nachtleven dat op sommige plekken wel 24 uur non-stop door kan gaan. Uitgaan is dan ook een populaire activiteit in Berlijn. Je kunt de avond starten met een thematische bierrondleiding met een Duitse Snack. Daarna kun je de leukste uitgaansgelegenheden van Berlijn verkennen tijdens een kroegentocht door het centrum. Vervolg je nacht in Berlijnse underground clubs zoals Berghain, Wilde Renate en Kosmonaut. Op deze plekken kun je feestvieren tot de zon op komt! Heb je inmiddels zin gekregen om de stad Berlijn zelf te gaan ontdekken? Bekijk dan alvast het ruime aanbod aan goedkope vluchten naar Berlijn. Als je van plan bent om een aantal dagen in Berlijn te verblijven, bekijk dan ook ons uitgebreide aanbod aan hotels in Berlijn.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten

Cruises & rondvaarten