Keulen

Reisgids
Keulen
Ontdek het bijzondere karakter van deze liberale en gastvrije stad, nu een centrum voor kunst en cultuur in het Rijnland van Duitsland.

Keulen ligt aan de oever van de rivier de Rijn en is de vierde stad van Duitsland. De stad dankt haar bijzondere charme aan haar lange en fascinerende geschiedenis. Je vindt hier een enorme kathedraal, een middeleeuws marktplein en statige oude gebouwen naast moderne kantoortorens. Keulen trekt veel toeristen aan, maar het is ook een belangrijk media- en zakencentrum. De stad is wereldwijd bekend om de geur Eau de Cologne, die hier in 1709 voor het eerst werd geproduceerd. Ook is de stad een van de meest liberale steden van Duitsland.Een van de populairste toeristische bezienswaardigheden is het schilderachtige oude centrum, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig in puin werd gelegd. Keulen was een van de zwaarst gebombardeerde steden van Duitsland, maar na de oorlog werd snel begonnen met de wederopbouw. Het historische centrum, met de Alter Markt (Old Market), werd in vooroorlogse staat hersteld en de oude gebouwen die de bombardementen redelijk ongeschonden doorstonden, zoals de beroemde Dom van Keulen, zijn met veel zorg in oorspronkelijke staat gehouden. De Kölner Zoo heeft een minder lange geschiedenis, maar is wel een van de oudste dierentuinen van Duitsland.Tegenwoordig is Keulen een belangrijk cultureel centrum. Zo wordt hier in februari het beroemde wintercarnaval gevierd. Dankzij de bruisende kunstenaarsscene, de talloze galerieën en de meer dan 30 musea valt er in Keulen het hele jaar veel te beleven op het gebied van cultuur. Het Museum Schnütgen beschikt over een uitgebreide collectie middeleeuwse kunst. Dit fascinerende museum is gehuisvest in een romaanse kerk uit de 11e eeuw. In het Museum für Angewandte Kunst (museum voor toegepaste kunst) zijn duizenden designvoorwerpen te bewonderen, zoals een stoel van Mies van der Rohe en een retrostofzuiger. Keulen is een perfecte plek om je Duits te oefenen, de inwoners van Keulen staan namelijk bekend om hun hartelijke karakter. De meeste mensen spreken ook Engels, vooral de jongeren, en de belangrijkste bezienswaardigheden bieden rondleidingen en brochures in het Engels aan.Het is gemakkelijk om Keulen te ontdekken, dankzij het efficiënte en betaalbare openbaar vervoer, met trams, bussen en treinen. Op de automaten waar je kaarten voor het openbaar vervoer kunt kopen, is de taaloptie Engels voorzien. Wil je Keulen op een andere leuke manier ontdekken? Huur dan een fiets! Deze kun je huren aan de noordkant van het centraal station.

Waar overnachten in Keulen

Kolumba

Oude stad van Keulen

Kölner Dom en Hohe Straße zijn enkele topattracties in Oude stad van Keulen. Neem de metro bij Metrostation Heumarkt of Metrostation Neumarkt en ontdek de prachtige kathedraal, het verbluffende uitzicht op de rivier en de populaire winkels van het gebied.

Oude stad van Keulen
Haven van Rheinau

Binnenstad

Binnenstad staat bekend om zijn prachtige kathedraal en populaire winkels. Er valt heel wat te ontdekken. Ontdek topattracties zoals Kölner Dom en Old Market en neem de metro bij Metrostation Heumarkt of Metrostation Appellhofplatz Breite Straße om de stad verder te ontdekken.

Binnenstad
Kölner Dom

Altstadt-Nord

4/5(160 beoordelingen over de buurt)

Altstadt-Nord staat bekend om zijn prachtige kathedraal en populaire winkels. Er valt heel wat te ontdekken. Ontdek topattracties zoals Kölner Dom en Documentatiecentrum nationaal-socialisme en neem de metro bij Metrostation Appellhofplatz Breite Straße of Metrostation Heumarkt om de stad verder te ontdekken.

Altstadt-Nord
Default Image

Deutz

4/5(21 beoordelingen over de buurt)

De musea, het winkelaanbod en het uitzicht op de rivier zijn enkele opmerkelijke kenmerken van Deutz. Stop tijdens je bezoek bij KölnTriangle of LANXESS Arena. Neem de metro bij Metrostation Deutzer Freiheit of Metrostation Deutz Kölnarena om je in de omgeving te verplaatsen.

Deutz