Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Huur een auto in Australië

Ik heb een kortingscode

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Australië is niet alleen een uniek vakantieland, het is zelfs een heel vakantiecontinent! Veel mensen zien, als ze aan Australië denken, alleen het immense woestijnachtige binnenland voor zich. Omdat het land echter verschillende klimaatzones omspant, vind je er ook tropische regenwouden in het noorden, heerlijke stranden, zoals het bekende Bondi Beach, en natuurlijk het Great Barrier Reef, een paradijs voor snorkelaars en duikers. Bovendien doen bruisende steden als Sydney en Melbourne qua cultuur, eten en nachtleven voor geen Europese stad onder. Met je eigen huurauto van Expedia kun je het allemaal meemaken.

Vind jouw huurauto in Australië

Hoe uitgestrekt Australië is, merk je pas ter plekke, dus een huurauto is ideaal om te gaan en staan waar jij wilt. Boek online en je huurauto in Sydney staat voor je klaar bij aankomst op het vliegveld of op een andere locatie in en om de stad. Vertrek bijvoorbeeld op een onvergetelijke meerdaagse roadtrip door de outback naar Uluru, de grote rode rots in het midden van Australië. Het is dan wel verstandig om voor een SUV of vierwielaandrijving te gaan bij het selecteren van een type auto uit het uitgebreide online aanbod van Expedia. Je kunt er ook voor kiezen om rustig van tevoren online een auto uit te zoeken die je na een binnenlandse vlucht ter plekke huurt in Alice Springs.

Voor al je activiteiten selecteer je de perfecte auto met de filtermogelijkheden op voorzieningen als airco, een handgeschakelde auto of automaat, en het type auto. Met een zuinig, compact model kun je ook prima uit de voeten voor een heerlijke dagtrip naar de schilderachtige Blue Mountains of de stedelijke gebieden. Zodoende houd je meer vakantiebudget over om jezelf te verwennen bij een proeverij in de wijngebieden rond Perth aan de westkust of in Hunter Valley.

Rijden in Australië

Vanwege de Britse invloed in deze voormalige kolonie rijdt men in Australië links. Dit betekent ook dat je in principe dus rechts inhaalt. Je mag alleen links inhalen op wegen met twee of meer rijstroken in dezelfde rijrichting waarop de maximumsnelheid niet hoger is dan 80 km/u. Het is zeker ook even wennen om met je linkerhand te schakelen en ruitenwissers en richtingaanwijzers zitten omgekeerd. Als je daar echter eenmaal wat handigheid in hebt gevonden, rijd je zo tussen de kangoeroes en koala’s naar alle interessante plekken voor je grote avontuur Down Under!