Arco della Pace

Arco della Pace bevat een standbeeld of beeldhouwwerk en historisch erfgoed
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Aan de rand van het uitgestrekte Sempione-park in Milaan bots je op een verbluffend staaltje 19e-eeuwse architectuur als pittoreske achtergrond van het park.

Het grootste stadspark van Milaan herbergt een van de mooiste stukken van neoklassieke architectuur in de stad. De Vredesboog is een prachtige achtergrond voor pretmakers die van het uitgestrekte Sempione-park genieten of voor architectuurliefhebbers die de complexe patronen ervan komen bewonderen.

De boog werd in het begin van de 19e eeuw gebouwd onder leiding van Napoleon, hoewel de locatie ervan teruggevoerd kan worden tot de Romeinse periode. Hij werd gebouwd aan de Porta Sempione, een vroegere stadspoort die ooit deel uitmaakte van de Romeinse muur rond Milaan.

Loop naar de boog via de kronkelende paden van het Sempione-park. Het park is een mengeling van formele en informele tuinen met meren, bomen en bloembedden. Loop naar de boog via het park. Van daaruit kan je schitterende foto's nemen, want de Vredesboog komt het best tot zijn recht in het kader van de tuinen. Met zijn hoogte van 25 meter en breedte van 24 meter is de boog het dominantste bouwwerk in het park.

Naarmate je dichter komt, merk je ook de fijne afwerking aan de voorzijde van de grote boog op. De façade wordt versierd met een reeks marmeren en bronzen standbeelden. Bezichtig de afbeeldingen van belangrijke historische gebeurtenissen, waaronder de Slag bij Leipzig en het Congres van Wenen. Ook standbeelden van Apollo, Mars en Minerva zijn op de boog te zien. Helemaal bovenaan op de boog zie je het specifieke kenmerk ervan, een standbeeld van de Vredeswagen die door zes paarden wordt getrokken. Het is van de hand van de Italiaanse beeldhouwer Abbondio Sangiorgio, wiens werken je in de hele stad kan zien, ook in het Koninklijke Paleis.

De Vredesboog ligt aan de ingang van het Sempione-park, dicht bij het historische stadscentrum. Je kan er heen met de metro of de wagen. Er zijn ook veel parkeerplaatsen op straat. Je hoeft niets te betalen om de boog te bezoeken.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 52 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab