Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera toont interieur en historische architectuur en ook een stel
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Dit vroegere klooster herbergt een paar belangrijke kunstwerken uit Europa en onderscheidt zich door de neoklassieke en romantische collecties.

De Brera-kunstgalerie is een van de belangrijkste galerieën in Europa. De galerie is ondergebracht in een voormalig 14e-eeuws klooster en stelt voorname werken uit het neoklassieke, napoleontische en romantische tijdperk tentoon. Schilderijen van Raphael en Caravaggio behoren tot de bekendste werken. Naast de galerie vind je in het complex ook de Nationale Bibliotheek Braidense, het Astronomische Observatorium en de Academie voor Schone Kunsten terug, waardoor het een van de belangrijkste culturele instellingen in de stad is.

Het voormalige klooster was eerst aan het einde van de 18e eeuw een kunstgalerie voor de studenten van de Academie voor Schone Kunsten. Op de eerste binnenplaats van de galerie kan je het grote standbeeld van Napoleon bewonderen.

Wandel rond het uitgestrekte complex en ontdek de belangrijke instellingen die hier gevestigd zijn. Slenter door de prachtig verzorgde grasvelden van de botanische tuin of breng een bezoek aan het Brera-observatorium. Je treft er ook de Academie voor Schone Kunsten aan, waarbij je de geweldige sfeer voelt van jonge studenten die in de tuinen rondlopen.

In de galerie kan je meer dan 400 werken van verschillende stijlen en media bewonderen, van de 14e eeuw tot nu. De permanente collectie van de Brera-kunstgalerie is in chronologische volgorde opgesteld. Het is een fantastische manier om kennis te maken met de geschiedenis van de Italiaanse kunst. Ontdek er de Madonna van de Cherubim van Andrea Mantegna of Het Huwelijk van de Maagd van Raphael. Niet alle werken die in het museum hangen, zijn religieus geïnspireerd. Een reeks portretten van Rembrandt en Titiaan beeldt de adel uit de 15e eeuw af. Andere kunstenaars zijn onder andere Caravaggio, Andrea Mantegna, Giovanni Bellini, Fattori en Canaletto.

De Brera-kunstgalerie ligt in het hart van Milaan en is het best te bereiken met de metro. Va‏nuit heel wat plaatsen in het centrum kan je te voet naar de galerie. Ontdek onderweg de omringende buurt met de vele winkels en cafés. Het complex is gesloten op maandag en op sommige feestdagen. Je moet wel entree betalen.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 53 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab