Castello Sforzesco

Castello Sforzesco
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Bezoek het Museum voor Oude Kunst, volg een rondleiding in het kasteel of ontspan je gewoon op het beeldschoon domein van dit eeuwenoude fort.

Meer dan een eeuw lang was dit historische kasteel de thuishaven van heel wat belangrijke galerieën en musea van Milaan. Ontdek de geschiedenis van het Castello Sforzesco tijdens een rondleiding of breng een bezoek aan de culturele instellingen die het huisvest, waaronder het Museum voor Oude Kunst.

Castello Sforzesco kende een tumultueus verleden voor het tot een cultureel centrum werd omgetoverd. Oorspronkelijk was het een citadel, daarna werd het het verblijf van de Visconti's en tot slot werd het door de Milanezen tot op de grond afgebroken nadat de laatste der Visconti's gestorven was. Slechts een paar jaar later werd het al heropgebouwd tot hoe het er nu uit ziet, met in het midden een toren van 70 meter hoog. Tijdens deze periode deed het kasteel dienst als een van de grootste forten in Europa. Er hingen renaissancekunstwerken van ondere andere Leonardo da Vinci. Tijdens de eeuwen daarop kende het kasteel verschillende bewoners, werd er veel gevochten en werd het kasteel zwaar beschadigd. Op het einde van de 19e eeuw werd eindelijk begonnen met de restauratie van het kasteel. In 1900 opende het kasteel de deuren voor het publiek in zijn huidige vorm.

Bezoek Castello Sforzesco en ontdek de volledige geschiedenis van het complex. Voor rondleidingen kan je terecht bij de plaatselijke operators. Zij zullen je alles vertellen over de nog bestaande bouwwerken. Bezichtig de twee torens, Torrione Dei Carmini en Torrione Di Santo Spirito, die werden gebouwd om het kasteel te bewaken. Heel wat van de muren van het fort staan er nog.

In het complex zelf kan je een aantal van de voornaamste culturele instellingen van de stad bezoeken. Het Museum voor Oude Kunst omvat stukken van Michelangelo, terwijl in de Trivulziana-bibliotheek het originele manuscript van de Codex Trivulzianus van da Vinci terug te vinden is. Het Museum voor Muziekinstrumenten, het Museum voor Antieke Meubelen en Houten Beelden en de Collectie Toegepaste Kunsten bevatten allemaal belangrijke voorwerpen uit het verleden van Italië.

Castello Sforzesco ligt in het Parco Sempione, het grootste stadspark van Milaan. Je kan er te voet of met de auto naartoe. In de buurt zijn er tal van betalende parkeerplaatsen. Ook met de metro kan je naar het kasteel en het park. Het kasteel is gesloten op maandag en op sommige feestdagen. Je betaalt een kleine toegangsprijs.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 53 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab