Topactiviteiten in Milaan

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Galleria Vittorio Emanuele II bevat nachtleven, historische architectuur en kasteel of paleis

Neem deel aan prachtige activiteiten van Milaan

Het Italiaanse Milaan, gelegen in Lombardije, wordt gezien als de modestad van Europa. Als je goed wilt winkelen, mag je Milaan daarom zeker niet overslaan. Daarbij komt dat de stad nog veel meer te bieden heeft op cultureel gebied. Je vindt hier prachtige historische architectuur. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de Kathedraal van Milaan en aanschouw de architectuur voor jezelf. Milaan heeft echter ook een moderne kant, die je kunt ontdekken tijdens een tour door de stad en het moderne zakencentrum. Bovendien kun je heerlijk smullen van de Italiaanse keuken in de verschillende restaurants in deze stad.

Sightseeing in Milaan

Een prachtige vakantiebestemming binnen Europa is Milaan. De stad is prima te bereiken met de eigen auto, maar je kunt natuurlijk ook een vlucht naar Milaan nemen. Wanneer je gekozen hebt om Milaan te bezoeken met het vliegtuig, en geen auto hebt gehuurd, kun je Milaan het beste ontdekken door middel van een van de vele tours. Zo kun je gebruikmaken van de standaardmanier voor sightseeing, de hop-on, hop-off bus, maar Milaan biedt ook meerdere unieke manieren om de stad te verkennen. Leuk is om bijvoorbeeld de mooiste bezienswaardigheden van Milaan te bezoeken met een riksja, een tweewielig karretje, of mee te gaan op een segway-tour door de stad. Je komt onder meer langs de prachtige muurschildering Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, de 15e-eeuwse burcht Castello Sforzesco, het theater La Scala en de beroemde Kathedraal van Milaan. Een rondleiding over het dakterras van de Duomo is trouwens een echte aanrader, wanneer je de grote kathedraal bezoekt. Je kunt hier de gotische architectuur en het prachtige uitzicht op de stad bewonderen.

Eten, winkelen en activiteiten in Milaan

Als je in Italië bent, waag je je natuurlijk ook even aan de overheerlijke, wereldberoemde keuken. Het bruisende Milaan, met zijn vele restaurants en cafés is hiervoor de ideale plek. Op eigen initiatief kun je de lekkere gerechten proeven, zoals Risotto alla Milanese, maar je kunt ook meegaan op een gastronomische tour. Deze voert je langs de wijk Brera, in het oude centrum van de stad. Je krijgt hier de gelegenheid te proeven van de Parmaham en Lambrusco-wijn in een van de kroegen die het gebied rijk is. Vervolgens probeer je in de Corso Garibaldi, de bekende winkelstraat van Milaan, andere Italiaanse specialiteiten zoals ijs en espresso. Daarnaast kun je prima winkelen in de modehoofdstad van Europa. Een bijzondere modetour Milaan naar Via Montenapoleone en Palazzo Morando, waarbij je de modewijken van de stad bezoekt, is dan ook een echte aanrader. Daarnaast zijn er nog genoeg andere leuke dingen om te doen in Milaan. Voetbalfans kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een wedstrijd van legendarische clubs als AC Milan en Internazionale. Of ga op excursie in Milaan naar het Leonardo3 Museum, waar je 3D-reconstructies van uitvindingen en meesterwerken van Leonardo da Vinci vindt. Vanuit je hotel in Milaan zijn de verschillende activiteiten veelal prima te bereiken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten