Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Prada, Gucci en Louis Vuitton zijn maar een paar van de klinkende namen die je terugvindt in een van 's werelds oudste winkelcentra.

Dit luxewinkelcentrum is een bestemming voor liefhebbers van mode en lekker eten. Je vindt de Galleria Vittorio Emanuele II op het hoofdplein, de Piazza del Duomo. Het gebouw is eeen belangrijke historische plek, want het zou het oudste winkelcentrum ter wereld zijn. Terzelfder tijd is de winkelgalerij een monument van de hedendaagse stijl. Heel wat van de beroemdste hedendaagse ontwerpers hebben flagshipstores in de Galleria. Een namiddagje winkelen, iets drinken na een concert in de buurt of gewoon de 19e-eeuwse architectuur bewonderen... Het kan er allemaal.

De twee galerijen hebben glazen plafonds van meer dan vier verdiepingen hoog die in verbinding staan met een achthoekige glazen koepel. Hoewel heel wat galerijen uit de 19e eeuw een dergelijk ontwerp hadden, was het vooral de omvang die de Galleria er deed uitspringen. Bewonder in de galerij het ontwerp en het licht dat erdoor stroomt. Onder de koepel merk je vier mozaïeken op die de wapenschilden van Milaan, Turijn, Firenze en Rome afbeelden. Als je op zoek bent naar geluk, draai dan op je hiel boven op het wapenschild van Turijn, een stier. Deze plaatselijke traditie is zo populair dat er al een gaatje zit in de mozaïek.

Slenter door de galerijen en ontdek er labels zoals Prada en Gucci. Milaan wordt beschouwd als de modehoofdstad van de wereld. Bezoek twee van de bekendste Italiaanse labels in een historische context. Een unieke ervaring. Als je budget wat beperkter is, dan kan je terecht bij aankomende modeontwerpers die er hun waren verkopen. En tijdens seizoenuitverkopen kan je ook je slag slaan.

Galleria Vittorio Emanuele II is elke dag open. Veel winkels en restaurants blijven laat open. Als je in een van de vele hotels in de binnenstad verblijft, dan is het maar een korte wandeling tot aan de Galleria. Als je wat verder moet reizen, dan brengt de metro je tot aan het Piazza del Duomo.

Plan een reis om Galleria Vittorio Emanuele II te zien

De prijzen zijn in de afgelopen 48 uur gevonden. Klik voor bijgewerkte prijzen.
Hotel Perugino
Grand Visconti Palace
Uptown Palace