Vakantie in Milaan

Wandel door de straten van de stijlvolle hoofdstad van Noord-Italië en ontdek het artistieke erfgoed, de modecultuur en een van de grootste kerken ter wereld.

Milaan is een bruisende metropool met een kosmopolitische cultuur. De hoofdstad van Lombardije staat niet alleen wereldwijd bekend als de modebestemming, ze is ook het financiële hart van Italië. Met meer dan vijf miljoen inwoners is het een van Europa's grootste steden. Milaan werd tijdens de 2e Wereldoorlog gedeeltelijk verwoest, maar gelukkig zijn er nog talloze prachtige oude monumenten overeind gebleven.

Bezoek de vele verbluffend mooie kerken van Milaan en ontdek de rijke religieuze geschiedenis. In het hart van de stad vind je de Kathedraal van Milaan, bij de plaatselijke bevolking gekend als de Duomo. Als een van de grootste kerken ter wereld is het ook een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Steek het Piazza del Duomo over naar Santa Maria Delle Grazie, een kerk alias klooster waar het Laatste Avondmaal van da Vinci hangt. In de Chiesa di San Maurizio hangen er heel wat bijzondere fresco's en het archeologische museum van Milaan is er ondergebracht.

Je kan er ook kunst zonder verwijzingen naar het geloof bewonderen. In de prachtige Villa Reale kan je twee van Milaans beste vrijzinnige galerijen bezoeken. Bewonder werken van een paar van de beste kunstenaars van deze tijd in het Paviljoen voor Hedendaagse Kunst of bekijk meesterwerken uit de 19e en 20e eeuw in het Museum voor Moderne Kunst daarnaast. Van hieruit is het maar een korte wandeling naar de Brera-kunstgalerij waar je werken van Raphael en Carravagio kan bewonderen.

Doe je te goed aan hartige risotto's en pasta's of ga iets eten in de pizzeria's en gelateria's die je in de meeste straten terugvindt. Italië staat bekend om de aperitieven en de wijnen. Geniet van je favoriete drankje of probeer eens iets nieuws in een van de vele bars in de stad. Duik het nachtleven in de Navigli-wijk in nadat je in het Teatro alla Scala een voorstelling hebt bijgewoond en meng je onder de plaatselijke bevolking. In de zomer blijft het ook 's nachts warm in de stad. In de winter kan je gaan skiën en snowboarden in de nabijgelegen Italiaanse Alpen.

Milaan heeft een internationale luchthaven, maar is ook met de trein te bereiken vanuit heel wat Europese steden. De metro en tram zijn gemakkelijk en betaalbaar. Meng je onder de plaatselijke bevolking, en snuif de stijl en elegantie op van een van Europa's meest trendy steden.


Stadsgids van Milaan


Hotelaanbiedingen Milaan

Bekijk alle hotels in Milaan
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Milaan

Bekijk alle pakketten naar Milaan

Topdeals op vliegtickets naar Milaan

Toon alle vluchten naar Milaan

Boek je vakantie naar Milaan