Parco Sempione

Parco Sempione inclusief een vijver en een park
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Het grootste stadspark is te bewonderen vanop de Branco-toren of vanop de grond met een deugddoende picknick.

De pittoreske tuinen en vele culturele monumenten van het 47 hectare grote stadspark van Milaan trekken zowel mensen uit de buurt als toeristen aan die de drukte van de stad willen ontvluchten. Het Sempione-park ligt dicht tegen het historische centrum van Milaan is een van de grootste groene ruimtes in de stad. Geniet van de uitgestrekte grasvelden, de lommerrijke bomen en de grote vijver in het midden van de tuin. De 19e-eeuwse Vredesboog is te zien van aan de andere kant van het park, terwijl de Torre Branca (Branca-toren) een panoramisch uitzicht over de stad biedt.

Breng je picknick mee voor een zalig dag in het Sempione-park. Volg de kronkelende paden door het park en ontdek de schaduwrijke, verborgen plekjes waar de inwoners van Milaan zo van houden. In de zomer bieden de enorme bomen een welkome afkoeling in de Italiaanse hitte. Wandel de brug over in het centrum van het park naar de monumenten die van het Sempione-park zo'n populaire bezienswaardigheid maken.

Beklim de Torre Branca, de 108 meter hoge toren in het park. Vanaf het uitkijkplatform op een hoogte van 97 meter heb je een van de beste uitzichten over Milaan. Kijk over het park naar het historische centrum en bewonder de Duomo die boven de stad uittorent.

Terug beneden tref je de Vredesboog aan, een belangrijk historisch monument dat ouder is dan het park zelf. De uit het jaar 1807 afstammende boog is een van de poorten van de stad, die gebouwd werd op de plek waar vroeger Romeinse muren stonden. Ga verder door het park naar de Arena Civica. Napoleon opende de arena in het begin van de 19e eeuw en vandaag vinden er voetbal, rugby- en andere atletiekevenementen plaats.

Het Sempione-park ligt dicht tegen het historische centrum van Milaan, maar is vlot te bereiken met de metro of de tram. Bezoekers die met de wagen komen, kunnen die tegen betaling achterlaten in de buurt. Het park is elke dag open en je moet geen entree betalen.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 52 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab