Amsterdam

Reisgids
Amsterdam

Videoreisgids voor Amsterdam

De bekendste, oudste en grootste stad van Nederland is een feest voor de zintuigen! Je kunt er leuk winkelen, uitgaan en talloze musea bezoeken.

Amsterdam is altijd een goede keuze voor een weekendje weg. Boek een hotelletje in de binnenstad en kuier door de winkelstraten, bezoek een van de markten en de bekende musea. Ook voor de kids zijn er genoeg activiteiten.

Nadat Antwerpen aan het eind van de 15e eeuw was veroverd, vluchtten veel rijke Vlamingen naar Amsterdam. Toen in 1602 de VOC werd opgericht, zorgde het geld van de Antwerpenaren voor het nodige startkapitaal, met een lange periode van grote welvaart, de Gouden Eeuw, als gevolg. De stad breidde flink uit, zodat de Grachtengordel, het netwerk van Amsterdamse kanalen, ontstond.

De Grachtengordel en historische panden vormen het charmante straatbeeld van Amsterdam, maar er is nog zoveel meer! Ga winkelen in De 9 Straatjes of bestel een drankje in een van de cafés van de P.C. Hooftstraat, de duurste winkelstraat van Nederland. Ga vervolgens naar de Albert Cuypmarkt, een dagmarkt die 6 dagen per week geopend is. De kinderen kun je meenemen naar de bekende dierentuin Artis of het interactieve wetenschappelijke museum NEMO. In het Rijksmuseum zie je werken van Nederlandse topkunstenaars, en in het Anne Frank Huis kom je meer te weten over het leven van het Joodse meisje en haar dagboek. Bezoek ’s avonds het Leidseplein om te proeven van het Amsterdamse uitgaansleven, of zoek rustigere oorden op in de wijken van de Jordaan of de Pijp.

De meeste bezienswaardigheden en winkelstraten liggen op wandelafstand van elkaar. Je kunt er ook fietsen, maar zorg ervoor dat je je fiets niet kwijtraakt tussen de duizenden andere geparkeerde tweewielers. Er rijden trams, bussen en metro’s als je even je benen rust wil geven.

Amsterdam is erg goed bereikbaar met de trein en vaak een snellere optie dan de auto. Bovendien heeft Amsterdam een autoluwe binnenstad, zodat met de trein gaan nog interessanter wordt. Parkeren in de binnenstad is duur, dus zorg ervoor dat je de auto achterlaat op een P&R-terrein, waar je verder kunt met het openbaar vervoer.

Amsterdam heeft meer te bieden dan je op het eerste zicht denkt, dus boek je hotel en ga op ontdekking!

Waar overnachten in Amsterdam

Bloemenmarkt bevat markten, een stad en een rivier of beek

Amsterdam Centrum

4/5(78 beoordelingen over de buurt)

Amsterdam Centrum staat bekend om zijn fascinerende musea, charmante cafés en populaire winkels. Er valt heel wat te beleven. De Dam en Anne Frank Huis zijn enkele topattracties. Neem de metro bij Station Nieuwmarkt of Station Waterlooplein om de stad verder te ontdekken.

Amsterdam Centrum
World Trade Center inclusief steden en een stad

Amsterdam-Zuid

4/5(57 beoordelingen over de buurt)

Maak wat tijd vrij om de keuze aan eetgelegenheden in Amsterdam-Zuid te verkennen. Trek ook naar bezienswaardigheden, zoals Van Gogh Museum, en neem de metro bij Overstaphalte De Boelelaan/VU of Tramhalte Parnassusweg om het gebied verder te verkennen.

Amsterdam-Zuid
Amsterdam bevat straten en bewegwijzering en ook een klein groepje mensen

Jordaan

De brouwerijen en de kerken zijn slechts enkele populaire zaken onder reizigers in Jordaan. Bezoek topplekken zoals Amsterdam Tulip Museum en Houseboat Museum en neem de metro bij Overstaphalte Bloemgracht of Overstaphalte Rozengracht om de omgeving te verkennen.

Jordaan
De Dam bevat een stad, historische architectuur en straten

de binnenstad

De Dam en Anne Frank Huis zijn enkele topattracties in de binnenstad. Neem de metro bij Overstaphalte Dam of Overstaphalt