In Nederland zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht, waaronder zelfquarantaine, als gevolg van Covid-19.

De WallenAmsterdam

Deze beroemde rosse buurt in Amsterdam trekt al meer dan 600 jaar bewoners, zeelui en reizigers die op zoek zijn naar ontspanning en vermaak voor volwassenen in de vele bars, bordelen en eethuizen.

De naam Wallen is afgeleid van de vier grachten met burgwallen die in dit gebied liggen. Bezoekers van de Wallen zijn vaak verbaasd om te zien dat deze buurt er overdag net zo uitziet als de rest van de Amsterdamse binnenstad met kasseistraten, smalle gevelhuizen en gezellige cafés. Pas als het donker wordt, gaan de rode lampjes branden en nemen de dames van plezier plaats achter het raam. Kom met een open geest naar deze beruchte buurt tussen de Dam en Chinatown.

Prostitutie is tegenwoordig gelegaliseerd in Nederland, maar het is al sinds het begin van de 15e eeuw dat hier zeelui van overal in de wereld aanspoelen, op zoek naar vertier en vrouwelijk gezelschap. Het Nederlandse beleid gaat uit van de stelling dat de veiligheid verbetert wanneer je iets uit de criminaliteit haalt. Hetzelfde geldt ook voor softdrugs als marihuana en hasj, die in kleine hoeveelheden worden verkocht in lokale coffeeshops.

Het uitzicht van de rosse buurt wordt gedomineerd door de 13e-eeuwse Oude Kerk, het oudste nog bestaande stenen gebouw van Amsterdam. Stap naar binnen om de indrukwekkende decoraties in het interieur te bezichtigen. Buiten, op het Oudekerksplein, staat het standbeeld "Belle", een kunstwerk als eerbetoon aan prostituees over de hele wereld. Op de plaquette van het standbeeld staat "Respect sex workers all over the world".

Voor de lokale bevolking zijn de Wallen een normale uitgaansbuurt net als alle andere populaire uitgaansgebieden in Amsterdam, maar heel wat toeristen lopen hier met grote ogen rond. Honderden vrouwen van verschillende nationaliteiten bieden hier hun diensten aan en proberen op allerlei manieren klanten binnen te lokken. De buurt telt een aantal seksshops, een erotisch museum en met neon verlichte peepshows die nieuwsgierige en soms giechelende groepjes mensen trekken. Hou er rekening mee dat sommige van deze shows niets aan de verbeelding over laten.

De Wallen ligt op korte wandelafstand van het Centraal Station of de Dam. De politie controleert hier regelmatig en daardoor is de rosse buurt van Amsterdam veiliger dan sommige andere delen van de stad. Maar wees toch op je hoede voor gauwdieven, bedelaars en drugsverslaafden die het vaak op argeloze toeristen gemunt hebben. Zet de vrouwen achter de ramen liever niet op de foto, want dit wordt weleens als aanstootgevend ervaren. Je mag gerust foto's nemen van de gebouwen en de straten om de sfeer in deze buurt vast te leggen, maar vermijd de confrontatie en richt je camera dus niet op specifieke mensen.


Populaire plekken om te bezoeken in De Wallen

Topactiviteiten die je kan doen in De Wallen


Tophotels in De Wallen

Hotel Mai Amsterdam
Hotel Mai Amsterdam
4 out of 5
30 Geldersekade, Amsterdam, NH
De prijs is € 55 per nacht van 24 jan. tot 25 jan.

Dit hotel ligt in centrum, op 10 minuten wandelen van Amsterdam Chinatown, Body Worlds en Museum het Rembrandthuis. Ook De Dam en Madame Tussauds liggen op een ...

4.4/5Wonderful! (112 beoordelingen)

"Prachtige kamer met alles erop en eraan, aardig personeel het enigste wat een beetje tegenviel was het ontbijt beetje rommelig gebracht moest er apart voor betalen had voor die 40 euro iets meer verwacht."…"

Beoordeeld op 9 feb. 2020

Hotel Mai Amsterdam
NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky
NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky
5 out of 5
Dam 9, Amsterdam
De prijs is € 148 per nacht van 28 jan. tot 29 jan.

Dit luxe hotel ligt in centrum, op 15 minuten wandelen van Bloemenmarkt en Anne Frank Huis. Ook Artis en Heineken Experience liggen op 2 km afstand. Overstaphalte ...

4.5/5Wonderful! (1,770 beoordelingen)

"Ook in deze bijzondere COVID-19 omstandigheden deed het personeel er alles aan om het ons naar de zin te maken. Omdat ik het hotel bezocht als onderdeel van een huwelijksreis, was de kamer speciaal versierd en stond er een attente verrassing voor ons klaar. Dit gaf ons direct een zeer welkom gevoel. ..."…"

Beoordeeld op 2 nov. 2020

NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky
Hotel Continental Amsterdam
Hotel Continental Amsterdam
1 out of 5
Damrak 40-41, Amsterdam
De prijs is € 27 per nacht van 25 jan. tot 26 jan.

Dit hotel ligt in centrum, op 5 minuten wandelen van Body Worlds, De Dam en Nationaal Monument. Ook Madame Tussauds en Paleis op de Dam liggen op 10 minuten ...

2.8/5 (356 beoordelingen)

"Met Heten dagen zou ik het afraden, Maar het personeel is aardig en de locatie is top als je van drukte houdt."…"

Beoordeeld op 11 aug. 2020

Hotel Continental Amsterdam
Hotel V Nesplein
Hotel V Nesplein
4 out of 5
Nes 49, Amsterdam
De prijs is € 89 per nacht van 24 jan. tot 25 jan.

Dit hotel ligt in centrum, vlak bij Nes en The Amsterdam Dungeon. Ook Madame Tussauds en De Dam liggen op 5 minuten wandelen. Overstaphalte Dam en Metrostation ...

4.7/5Exceptional! (294 beoordelingen)

"Mooie kamer! Netjes en schoon. Leuke mensen en top locatie!"…"

Beoordeeld op 21 sep. 2020

Hotel V Nesplein
Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center
Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center
4 out of 5
Rusland 17, Amsterdam
De prijs is € 116 per nacht van 3 feb. tot 4 feb.

Dit gezinsvriendelijke hotel in Amsterdam ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Nes, Museum het Rembrandthuis en The Amsterdam Dungeon. Ook ...

4.4/5Excellent! (998 beoordelingen)

"Heel fijn hotel in het centrum van Amsterdam. Wij kregen een upgrade naar een junior-suite. Geweldige mooie kamer met heerlijke bedden. Vriendelijk en behulpzaam personeel"…"

Beoordeeld op 22 okt. 2020

Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center
Private Mansions
Private Mansions
3.5 out of 5
Nes 116-118, Amsterdam
De prijs is € 450 per nacht van 25 jan. tot 26 jan.

Dit hotel ligt in centrum, vlak bij Nes en The Amsterdam Dungeon. Ook Amsterdam Museum en Madame Tussauds liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Rokin ligt ...

5/5Exceptional! (10 beoordelingen)

"Amazing location and place, has to be seen to be believed"…"

Beoordeeld op 15 apr. 2019

Private Mansions
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Andere wijken in AmsterdamDe Wallen

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: