Noord-Holland

Nederland
Haarlem inclusief een windmolen en een rivier of beek

Bezoek het iconische Amsterdam, Haarlem, de kaasmarkt van Alkmaar en de gekleurde tulpenvelden in De Noord.

Ervaar de natuurschoon en ontdek het cultureel erfgoed van Noord-Holland.

Rij net als de buurtbewoners rond met een fiets in Amsterdam, proef van de kaas in Edam en Alkmaar, verken de kust en het nationaal park nabij Haarlem en bezoek kunstgalerijen en musea.

Bereik de provincie door zelf met de auto te rijden of vlieg naar luchthaven Schiphol, gelegen in het Haarlemmermeer. Deze omgeving werd in de jaren 1800 drooggelegd, waarbij een stuk water verdween dat Noord-Holland van Zuid-Holland scheidde. Ook kun je de trein nemen naar Amsterdam. Bewonder hier de 17e-eeuwse huizen, grachten, gezellige cafés, paleizen en herenhuizen. Bezoek daarnaast het Van Gogh Museum, het enorme Rijksmuseum en het Rembrandthuis. De vele musea in grachtenpanden bieden je inzicht in het leven van rijke handelaars tijdens de periode tussen de 17e en 19e eeuw.

Op korte rit per trein of fiets ligt Haarlem, vol historische kerken en charmante steegjes waar je kleine huisjes en bijzondere boetiekjes tegenkomt. Breng een paar uur door in het Frans Hals Museum, dat in het teken staat van de beroemdste Haarlemse portretschilder uit de Gouden Eeuw en zijn tijdgenoten. Niet ver van Haarlem ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, waar je door de kustelijke duinen naar het strand kunt wandelen.

Wanneer je de kleine dorpjes rond Amsterdam bezoekt, merk je dat elke gemeente net weer anders is. Bezoek Edam voor zijn kaas, of Alkmaar voor de wekelijkse kaasmarkt op vrijdag. Houd er rekening mee dat deze markt alleen tussen april en september plaatsvindt. De Zaanse Schans kent verschillende historische productielocaties, van een 17e-eeuwse bakkerij tot een likeurbrouwerij en werkende kruidenmolen. Ook vind je er natuurlijk de oude houten windmolens.

Tussen Alkmaar en Den Helder bevinden zich de beroemde tulpenvelden van Noord-Holland, die tussen maart en mei in bloei staan. Verder richting het noorden liggen de Waddeneilanden, ideaal voor een bezoekje aan natuurreservaten zoals Griend, Rottumerplaat en Rottumeroog. Wist je daarnaast dat de Waddeneilanden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan? Vooral in juni is kamperen hier erg populair, als er op Terschelling een theaterfestival van een week plaatsvindt. Maak een zeiltochtje of fiets naar de veerboot om de historische vuurtorens en natuur van de eilanden te ontdekken.

Populaire steden in Noord-Holland

Amsterdam toont historische architectuur, een stad en straten
Amsterdam
Staat bekend om Museums, Fietsen en (Motor)bootvaren
De bekendste, oudste en grootste stad van Nederland is een feest voor de zintuigen! Je kunt er leuk winkelen, uitgaan en talloze musea bezoeken.

Redenen voor een bezoekje

  • De Dam
  • Anne Frank Huis
  • Leidseplein
Haarlem toont straten
Haarlem
Staat bekend om Winkelen, Kathedralen en Historisch
Kies een weekendje Nederland, verblijf in deze charmante stad bij Amsterdam en geniet van de gezellige winkelstraten, het culturele aanbod en nabije strand.

Redenen voor een bezoekje

  • Frans Hals Museum
  • Grote Markt
  • Teylersmuseum
Waag inclusief fietsen en straten
Alkmaar
Staat bekend om Historisch, Kaas en Fietsen
Bezoek deze stad in de Kop van Noord-Holland, vaar door de grachten, verken de omgeving op de fiets en doe een gezellig terrasje op een van de pleintjes.

Redenen voor een bezoekje

  • Waag
  • Stedelijk Museum
Zandvoort bevat een zandstrand en landschappen
Zandvoort
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Poolbars
Deze leuke plaats aan de westkust van Nederland is ideaal voor een strandvakantie. Daarnaast ligt het zowel vlak bij Amsterdam als een natuurgebied.

Redenen voor een bezoekje

  • Zandvoort aan Zee
Enkhuizen
Enkhuizen
Staat bekend om Historisch, Museums en Monumenten
Een schilderachtige plaats aan het Markermeer en IJsselmeer vol historie en watersportmogelijkheden.