Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Grote Markt

Aan de voet van 16e-eeuwse gebouwen in het culturele hart van Antwerpen kan je met gemak een uur of twee naar de mensen kijken.

Geniet in een café langs de Grote Markt van een volle warme chocolademelk of van een fris Belgisch biertje terwijl je het komen en gaan in het historische centrum van Antwerpen in het oog houdt. Het belangrijkste plein van de stad wordt omringd door 16e-eeuwse bouwwerken, met in het midden de indrukwekkende Brabofontein. De plaatselijke bevolking komt graag naar de vele cafés, winkels en restaurants rond de markt.

Het stadhuis domineert de westelijke kant van de Grote Markt. Het werd gebouwd in 1565 en is nog steeds een prachtig voorbeeld van renaissancearchitectuur, met zowel Vlaamse als Italiaanse stijlelementen. Let op de benedenverdieping op de bogen uit rode baksteen, waar ooit tientallen kleine winkeltjes waren. Daarboven geven de twee rijen Ionische zuilen het gebouw een meer Romeinse uitstraling.

Midden op de markt staat het torenhoge groene standbeeld van Brabo, de bekendste mythische figuur van Antwerpen. Brabo zou de reus die veel te veel tolgeld vroeg aan de mensen die de stad via het water wilden binnenkomen, gedood hebben. Het beeld stelt hem voor terwijl hij de hand van de reus in de rivier de Schelde gooit.

Rond de markt staan de prachtige gildehuizen uit het begin van de 16e eeuw. De oorspronkelijke huizen werden verwoest bij een brand. De gebouwen die je nu ziet, zijn het resultaat van een renovatie uit de 19e eeuw en dat verklaart de overdadige versieringen op de gevels. Bewonder de gouden standbeelden op de daken van sommige gildehuizen.

Proef van de lekkernijen in een exclusieve chocoladewinkel of geniet van een portie mosselen die je wegspoelt met een ambachtelijk biertje. Terwijl de zon ondergaat en de gebouwen worden verlicht, krijgt de markt iets romantisch. Perfect voor een wandeling of een intiem etentje met zijn tweeën.

De mensen die Antwerpen in december bezoeken, kunnen de jaarlijkse kerstmarkten afschuimen op zoek naar geschenken of souvenirs. In de winter kan je op de markt schaatsen op een ijspiste. Huur een paar schaatsen en schaats onder de vele ramen met gesloten luiken van de oudste gebouwen van de stad door.

De markt is het hele jaar door open en ligt op wandelafstand van de vele belangrijke bezienswaardigheden van Antwerpen. Je hoeft geen entree te betalen.


Beste hotelaanbiedingen in Grote Markt

Alle 395 accommodaties in de buurt van Grote Markt weergeven
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp € 112
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Koningin Astridplein 7, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en Zoo van Antwerpen. Ook De Keyserlei en Opera Vlaanderen liggen op 10 minuten wandelen. Antwerp Central Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 4 minuten wandelen.

  Hotel 't Sandt Antwerpen € 150
  Hotel 't Sandt Antwerpen

  Hotel 't Sandt Antwerpen

  Zand 13-19, Antwerpen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch Centrum, op 5 minuten wandelen van Museum Plantin-Moretus en Grote Markt. Ook Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op 23 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 23 minuten wandelen.

   Hotel Rubens - Grote Markt € 129
   Hotel Rubens - Grote Markt

   Hotel Rubens - Grote Markt

   Oude Beurs 29, Antwerpen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vleeshuis, Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Zoo van Antwerpen en Museum aan de Stroom liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 18 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 19 minuten wandelen.

    Hotel Julien € 179
    Hotel Julien

    Hotel Julien

    Korte Nieuwstraat 24, Antwerpen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Historisch Centrum, op 5 minuten wandelen van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Rubenshuis en Zoo van Antwerpen liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 16 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 17 minuten wandelen.

     NH Collection Antwerp Centre € 84
     NH Collection Antwerp Centre

     NH Collection Antwerp Centre

     Pelikaanstraat 84, Antwerpen, Antwerp
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Antwerpen ligt op 15 minuten wandelen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 5 minuten wandelen.

      Hotel FRANQ € 127
      Hotel FRANQ

      Hotel FRANQ

      Kipdorp 10-12, Antwerpen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Antwerpen ligt op 10 minuten wandelen van St.-Carolus Borromeuskerk, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Zoo van Antwerpen en Museum aan de Stroom liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 14 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 16 minuten wandelen.

       Hilton Antwerp Old Town € 134
       Hilton Antwerp Old Town

       Hilton Antwerp Old Town

       Groenplaats 32, Antwerpen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen op 10 minuten wandelen. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op 18 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 19 minuten wandelen.

        PREMIER SUITES PLUS Antwerp € 92
        PREMIER SUITES PLUS Antwerp

        PREMIER SUITES PLUS Antwerp

        Appelmansstraat 31, Antwerpen, Antwerp
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 5 minuten wandelen.