Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Museum Aan de Stroom

Kom meer te weten over de historie en cultuur van Antwerpen in dit prachtige museum aan de kade van de Schelde, dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt.

Het Museum Aan de Stroom, of MAS, is één van de fascinerendste culturele instellingen van de Sinjorenstad en een spectaculair staaltje van moderne architectuur. Breng een bezoek aan het MAS om het moderne design te bewonderen, te genieten van spectaculaire uitzichten vanaf de hoogste etages en meer te leren over de historie van Antwerpen aan de hand van een reeks fascinerende tentoonstellingen.

Het MAS werd opgericht in 2011 en aanvankelijk ontworpen om de collecties van de Etnografische en Maritieme Musea te tonen. Vandaag de dag is het de grootste historische instelling van Antwerpen, met een collectie van ruim 470.000 artefacten. 

Bewonder het unieke design wanneer je naar het museum loopt. De torenhoge monoliet stijgt 60 meter boven de huizen uit en bestaat uit opeengestapelde lagen Indiase rode steen en glas. De omringende haven op de achtergrond biedt je in het MAS een uitgelezen kans om een geweldige souvenirfoto te nemen. 

Wandel door de negen verdiepingen van het MAS en geniet van de vaste exposities, die vier hoofdthema's bevatten. In de tentoonstelling 'Machtsvertoon' zie je diverse historische objecten die door de eeuwen heen als statussymbolen werd beschouwd. In de tentoonstellingen 'Wereldstad' en 'Wereldhaven' zie je kunstige voorstellingen van Antwerpen en kom je meer te weten over het rijke economische verleden van de stad. Op de hoogste verdiepingen, bij de collectie 'Leven en Dood', word je geconfronteerd met de filosofische vragen die verschillende beschavingen al eeuwenlang hebben beroerd.

Het museum heeft ook enkele tijdelijke tentoonstellingen en galerijen die een blik werpen op de cultuur en historie van Antwerpen. Volg een gids of leid jezelf rond met behulp van de brochures die meer info bieden over de museumstukken. 

Als je aan pauze toe bent, dan kun je in het café van het museum genieten van een drankje met een mooi uitzicht over de stad. Op het dak van het MAS staar je uit over de oude skyline van Antwerpen. Kijk naar beneden en ontwaar de ingewikkelde schedelmozaïek in het Museumplein.

Het Museum Aan de Stroom is alle dagen open, met uitzondering van maandag. De toegang is gratis, hoewel je dient te betalen voor galerijen en tijdelijke tentoonstellingen. Het MAS ligt vlak bij de haven, maar nog steeds op wandelafstand van het centrum.


Beste hotelaanbiedingen in Museum aan de Stroom

Alle 404 accommodaties in de buurt van Museum aan de Stroom weergeven
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp € 112
Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

Koningin Astridplein 7, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en Zoo van Antwerpen. Ook De Keyserlei en Opera Vlaanderen liggen op 10 minuten wandelen. Antwerp Central Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 4 minuten wandelen.

  Hotel Rubens - Grote Markt € 129
  Hotel Rubens - Grote Markt

  Hotel Rubens - Grote Markt

  Oude Beurs 29, Antwerpen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vleeshuis, Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Zoo van Antwerpen en Museum aan de Stroom liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 18 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 19 minuten wandelen.

   Hotel 't Sandt Antwerpen € 150
   Hotel 't Sandt Antwerpen

   Hotel 't Sandt Antwerpen

   Zand 13-19, Antwerpen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Historisch Centrum, op 5 minuten wandelen van Museum Plantin-Moretus en Grote Markt. Ook Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op 23 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 23 minuten wandelen.

    NH Collection Antwerp Centre € 84
    NH Collection Antwerp Centre

    NH Collection Antwerp Centre

    Pelikaanstraat 84, Antwerpen, Antwerp
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Antwerpen ligt op 15 minuten wandelen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 5 minuten wandelen.

     Hotel Julien € 179
     Hotel Julien

     Hotel Julien

     Korte Nieuwstraat 24, Antwerpen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Historisch Centrum, op 5 minuten wandelen van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Rubenshuis en Zoo van Antwerpen liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 16 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 17 minuten wandelen.

      Hotel FRANQ € 127
      Hotel FRANQ

      Hotel FRANQ

      Kipdorp 10-12, Antwerpen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Antwerpen ligt op 10 minuten wandelen van St.-Carolus Borromeuskerk, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Zoo van Antwerpen en Museum aan de Stroom liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 14 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 16 minuten wandelen.

       PREMIER SUITES PLUS Antwerp € 92
       PREMIER SUITES PLUS Antwerp

       PREMIER SUITES PLUS Antwerp

       Appelmansstraat 31, Antwerpen, Antwerp
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, op 10 minuten wandelen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen op 2 km afstand. Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Antwerp Central Station is het 5 minuten wandelen.

        Loft in Red Light District
        Loft in Red Light District

        Loft in Red Light District

        Blauwbroekstraat, Antwerpen, Vlaanderen
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Schipperskwartier, op 10 minuten wandelen van Museum aan de Stroom en Grote Markt. Ook Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen op 2 km afstand. Antwerp Central Station ligt op 23 minuten wandelen en naar Antwerpen (ZWE-Station Antwerpen Centraal) is het 24 minuten wandelen.