Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Eiffeltoren

Deze beroemde ijzeren constructie is het symbool bij uitstek van Parijs, de eeuwige Lichtstad.

De Eiffeltoren staat op de linkeroever van de Seine aan de Champs de Mars, is 323 meter hoog en ontvangt jaarlijks meer dan 7 miljoen bezoekers. Je vindt twee restaurants in de toren, waaronder het beroemde Le Jules Verne op de tweede verdieping, en drie niveaus met uitkijkplatforms.

Je kunt de Eiffeltoren natuurlijk vanop de grond bewonderen terwijl je geniet van een picknick in de tuinen van de Champs de Mars, maar koop liever een kaartje om de toren zelf te beklimmen. De prijs van een kaartje is afhankelijk van hoe hoog je wilt gaan en hoe je daar geraakt. Je kunt de lift of de trap nemen (de trap met 704 treden brengt je tot op het tweede niveau) of een combinatie van beide. Het eerste niveau bereik je met de lift of met de trap die ongeveer 300 treden telt. Je vindt hier informatieve borden, een kleine bioscoop waar films over de geschiedenis van de toren worden vertoond en een tentoonstellingsruimte met kunst die geïnspireerd is door de Eiffeltoren.

Ga daarna verder met de lift of de trap naar het tweede niveau. Hier vind je souvenirshops, nog meer informatieve borden, ramen waarop het verhaal van de constructie van de toren en de oude hydraulische liften wordt afgebeeld, en een glazen vloer die een spectaculair uitzicht biedt op de grond onder de toren.

Het derde en bovenste niveau bevindt zich op 275 meter en is alleen bereikbaar met de lift. Je geniet er van een panoramisch uitzicht van 360 graden op Parijs en haar omgeving. Hier sluit je je bezoek aan de Eiffeltoren af met een heerlijk glaasje bubbels in de champagnebar. Geniet van het uitzicht en bewonder de technische bijzonderheden van deze symbolische constructie die oorspronkelijk bedoeld was als tijdelijk bouwwerk. De Eiffeltoren werd ontworpen door Gustave Eiffel en gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1889. Daarna werd de toren bijna gesloopt, maar hij werd gered omdat hij geschikt bleek voor radio-uitzendingen.

De Eiffeltoren is alle dagen open, behalve bij extreme weersomstandigheden (ijs, sneeuw, wind), en heeft iets langere openingsuren in de zomer. Op piekmomenten kan de toegang tot sommige niveaus tijdelijk gesloten worden totdat de file oplost. Trek minstens drie uur uit voor je bezoek aan de Eiffeltoren, want de wachtrijen kunnen lang zijn en de beklimming traag. Of je de toren beklimt of niet, mis zeker de geweldige lichtshow niet die de Eiffeltoren elke avond verlicht. De 20.000 lampjes maken 's avonds van de Eiffeltoren een schitterende lichtbaken. De lichtshow start na zonsondergang en de lampjes knipperen om de vijf minuten tot na middernacht.

De Eiffeltoren is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, inclusief bus, metro en trein. De omgeving van de Eiffeltoren is een zeer drukke plek waar parkeren dus moeilijk kan zijn.


Eiffeltoren Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Eiffeltoren

Alle 9.474 accommodaties in de buurt van Eiffeltoren weergeven
Art Hotel Eiffel € 99
Art Hotel Eiffel

Art Hotel Eiffel

136 Boulevard De Grenelle, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in 15e arrondissement, op 2 km afstand van Hoofdkwartier van UNESCO, Eiffeltoren en Beaugrenelle. Ook Champs-Élysées en Arc de Triomphe liggen op 5 km afstand. La Motte-Picquet - Grenelle Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Cambronne Station is het 4 minuten wandelen.

  Hotel Eiffel Turenne € 63
  Hotel Eiffel Turenne

  Hotel Eiffel Turenne

  20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, op 5 minuten wandelen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen op een kwartiertje wandelen. Ecole Militaire Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar La Tour-Maubourg Station is het 6 minuten wandelen.

   Résidence Charles Floquet € 186
   Résidence Charles Floquet

   Résidence Charles Floquet

   8, Avenue Charles Floquet, Parijs, Paris
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit aparthotel ligt in 7e arrondissement, vlak bij Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Rue Cler en Rue du Commerce liggen op een kwartiertje wandelen. Paris Champs de Mars-Eiffel Tower Station ligt op 6 minuten wandelen en naar Bir-Hakeim Station is het 9 minuten wandelen.

    Pullman Paris Tour Eiffel € 330
    Pullman Paris Tour Eiffel

    Pullman Paris Tour Eiffel

    18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in 15e arrondissement, op 5 minuten wandelen van Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Rue Cler en Rue du Commerce liggen op een kwartiertje wandelen. Paris Champs de Mars-Eiffel Tower Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Bir-Hakeim Station is het 6 minuten wandelen.

     Hôtel Tourisme Avenue € 143
     Hôtel Tourisme Avenue

     Hôtel Tourisme Avenue

     66, Avenue de La Motte Picquet, Parijs, Paris
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, op 10 minuten wandelen van Rue du Commerce en Hoofdkwartier van UNESCO. Ook Rue Cler en Champ de Mars liggen op een kwartiertje wandelen. La Motte-Picquet - Grenelle Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Avenue Emile Zola Station is het 5 minuten wandelen.

      Eiffel Rive Gauche € 48
      Eiffel Rive Gauche

      Eiffel Rive Gauche

      6 Rue Du Gros Caillou, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, op 10 minuten wandelen van Rue Cler, Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Les Invalides en Avenue Montaigne liggen op een kwartiertje wandelen. Ecole Militaire Station ligt op 7 minuten wandelen en naar La Tour-Maubourg Station is het 8 minuten wandelen.

       Shangri-La Hotel Paris € 960
       Shangri-La Hotel Paris

       Shangri-La Hotel Paris

       10 Avenue d'Iena, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke paleis in Parijs ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Place du Trocadéro, Eiffeltoren en Avenue Montaigne. Ook Champ de Mars en Champs-Élysées liggen op een kwartiertje wandelen. Iena Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Boissiere Station is het 6 minuten wandelen.

        Hotel Europe Saint Severin Paris € 75
        Hotel Europe Saint Severin Paris

        Hotel Europe Saint Severin Paris

        38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, op 5 minuten wandelen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen op 10 minuten wandelen. Saint-Michel Station en Paris Saint-Michel - Notre Dame Station liggen op 2 minuten wandelen.