Champs-Élysées

Champs-Élysées bevat skyline, straten en een stad
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Fantastische architectuur en enkele van de mooiste winkels van Parijs zorgen dat je je met gemak een dag of twee kunt vermaken in deze beroemde straat.

Wandel over de Avenue des Champs-Élysées en bekijk de indrukwekkende Arc de Triomphe. Ontdek het verhaal achter de complexe versieringen van dit bouwwerk. Geniet van een wandeling over de boulevard en sla in bij de designerwinkels die er te vinden zijn.

Met een lengte van 2kilometer en een breedte van 70meter is de Champs-Élysées een brede weg die van oost naar west door het centrum van de Franse hoofdstad loopt. De Champs-Élysées werd aangelegd in de 17eeeuw en is genoemd naar de Elysese velden: de hemelse rustplaats van de Griekse goden.

Neem bij aankomst bij de Champs-Élysées eerst een kijkje bij de opvallende Arc de Triomphe. Napoleon gaf in 1806 al opdracht tot de bouw van deze 50meter hoge triomfboog, maar deze werd pas 30jaar later voltooid, nadat Napoleon al was overleden. De Arc de Triomphe staat op een eilandje midden op een grote rotonde. De triomfboog is bereikbaar via een ondergrondse tunnel. Bestudeer de versieringen op de boog, die een eerbewijs zijn aan de militaire ondernemingen van de Franse keizer. Beklim het bouwwerk, waar je bovenop een schitterend uitzicht hebt.

Wandel vervolgens in oostelijke richting en struin rond bij de modeboetieks om merkkleding en -sieraden te kopen. Drink op je gemak een kop koffie en kijk hoe de mensen op straat aan je voorbijtrekken. Als je maag begint te knorren, bestel dan een lekkere Franse maaltijd of een ander westers gerecht bij een van de vele restaurants die geopend zijn vanaf de lunch tot in de avond.

Loop in 30minuten naar het Place de la Concorde of pak de metro naar het uiterste oosten van de Champs-Élysées. Op dit enorme plein zijn tijdens de Franse Revolutie duizenden mensen onthoofd.

De Champs-Élysées bevindt zich vlak bij het centrum van Parijs. Langs de straat liggen verschillende metrostations met verbindingen naar de rest van de stad. De Parijzenaren verzamelen zich tijdens belangrijke gebeurtenissen op deze lange boulevard. Of het nu Oudjaar is of er een belangrijke voetbalwedstrijd wordt gespeeld, ga naar deze plek en neem de gezellige sfeer in je op.

Plan een reis om Champs-Élysées te zien

Le Royal Monceau - Raffles Paris
Hôtel L'Échiquier Opéra Paris - MGallery
Le Cinq Codet
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.