Champ de Mars

Champ de Mars
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Dit park met veel gras ligt in de schaduw van de Eiffeltoren, op een van de meest idyllische plekjes van Parijs.

Hier kun je heerlijk in de zon liggen terwijl je geniet van het uitzicht op de beroemdste bezienswaardigheid van Parijs: de Eiffeltoren. Ga er heen om te picknicken of om het opvallende monument 'Le Mur pour la Paix’ te bewonderen, dat in het park staat.

Tussen de vele musea en de prachtige architectuur in de Franse hoofdstad is deze uitgestrekte groene ruimte een verbazingwekkend mooie plek. Je kunt hier tijdens je ontdekkingstocht door de stad je voeten even rust gunnen en lekker luieren. Toen het park in 1780 werd geopend, werd het gebruikt als paradeveld voor militaire cadetten, maar tegenwoordig is het een favoriete plek om van de zon te genieten.

Neem je eigen lunch mee. Geniet onder het genot van een lekker Frans kaasje en een heerlijk glas wijn van de imponerende Eiffeltoren. Pak je camera en maak die ene perfecte foto of koop een bij een kiosk in de buurt een foto van de Eiffeltoren. Probeer eens om een selfie te maken met op de achtergrond de Eiffeltoren helemaal in beeld. Ga er ook naartoe als het donker is om de toren te bewonderen wanneer deze helemaal prachtig verlicht is.

Wandel helemaal naar het eind van het park, naar het monument 'Le Mur pour la Paix’. Het monument is in 2000 gebouwd en geïnspireerd op de Klaagmuur in Jeruzalem. De muur is ontworpen door de kunstenares Clara Halter en gebouwd door de architect Jean-Michel Wilmotte. Het monument is onderdeel van een drietal monumenten dat door dit duo is gemaakt. De andere twee staan in Sint-Petersburg en Hiroshima. Het stalen frame van het monument is voorzien van glasplaten waarop in 49 talen en in 18 verschillende alfabetten het woord 'vrede' staat gegraveerd. Als je de woorden in het doorzichtige glas wilt kunnen lezen, moet je steeds van positie veranderen.

De Champ-de-Mars ligt aan de voorzijde van de Eiffeltoren en is eenvoudig te vinden. Vanuit het centrum van de stad kun je hier langs de Seine heen wandelen. Je kunt ook de RER-trein nemen naar het station Champ-de-Mars. Het park is iedere dag toegankelijk.

Plan een reis om Champ de Mars te zien

Hôtel Marais de Launay
Grand Hotel Leveque
Campanile Paris - Clichy Centre
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.