Edinburgh

Reisgids
Calton Hill inclusief skyline, kasteel of paleis en een zonsondergang

Videoreisgids voor Edinburgh

In de hoofdstad van Schotland vind je tal van mooie bezienswaardigheden, parken en stadstuinen. De vele culturele festivals trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.

Edinburgh ligt naast lang uitgedoofde vulkanen en is gebouwd op zeven heuvels. Het uitzicht vanaf de stad over de ruige omgeving is dan ook spectaculair. De stad zelf ziet er indrukwekkend uit met de middeleeuwse gebouwen van de Old Town en de brede Georgiaanse straten en ruime woningen van de New Town. In 1995 werd Edinburgh op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Het pronkjuweel van de stad is Edinburgh Castle. Eeuwenlang beschermde dit fort, gelegen op een oude vulkaan, de stad tegen aanvallen. Begin je ontdekking van de hoofdstad van Schotland in de The Royal Mile. Deze aaneenschakeling van kasseistraten loopt van Edinburgh Castle tot aan Holyroodhouse, een officiële koninklijke residentie. Langs deze weg liggen enkele van de beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Sint Gileskathedraal en het Schotse parlement.Hier vlakbij ligt het park Princes Street Gardens, dat grenst aan Princes Street, de belangrijkste winkelstraat van Edinburgh. In het prachtige park staat een aantal monumenten, waaronder het Scott Monument. Dit gotische bouwwerk werd opgericht ter ere van de schrijver Sir Walter Scott. Vanaf het monument heb je een prachtig uitzicht over de stad.Een nog mooier uitzicht heb je vanaf de hoge heuvels rondom de stad. Klim naar de top van Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan, en Calton Hill, waar je een aantal indrukwekkende monumenten kunt bekijken.Wijk eens van de gebaande paden af en bezoek de minder bekende bezienswaardigheden van Edinburgh. Dean Village is een oase van rust op het platteland en ligt op maar vijf minuten van het stadscentrum. In het havengebied wemelt het van de kroegen, cafés en restaurants. Het is ook de laatste rustplaats van het koninklijke jacht Britannia. Met dit prachtige vaartuig zeilde de Britse koninklijke familie meer dan 40 jaar de hele wereld over. December en augustus zijn de twee populairste maanden om Edinburgh te bezoeken. In augustus vinden er diverse culturele festivals plaats, zoals Edinburgh Fringe en Edinburgh Art Festival. In december zijn er tal van kerstmarkten en kerstattracties. De decembermaand wordt traditioneel afgesloten met een van de beroemdste straatfeesten ter wereld: Edinburgh's Hogmanay-festival.

Waar overnachten in Edinburgh

Oude stad toont straten en historisch erfgoed

Oude stad van Edinburgh

4,5/5(135 beoordelingen over de buurt)

Reizigers die naar Oude stad van Edinburgh trekken zijn lovend over zijn populaire winkels. Als je nog tijd hebt om op verkenning te gaan, stop dan zeker bij Edinburgh Castle en Royal Mile.

Oude stad van Edinburgh
Calton Hill toont een stad, skyline en algemene kustgezichten

Edinburgh City Centre

Bezoek tijdens je verblijf in Edinburgh City Centre topbezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle of Princes Street. Neem de metro bij St Andrew Square Tram Stop of Princes Street Tram Stop om de stad verder te verkennen.

Edinburgh City Centre
Koninklijk jacht Britannia bevat interieur en varen

Leith

Leith staat bekend om zijn ruime keuze aan eetgelegenheden en uitzichten op zee en er valt heel wat te beleven. Leith Links en Edinburgh Port zijn enkele van de topbezienswaardigheden. Neem de metro bij The Shore Tram Stop of Port of Leith Tram Stop om de stad verder te verkennen.

Leith