Topactiviteiten in Edinburgh

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Calton Hill inclusief skyline, kasteel of paleis en een zonsondergang

De beste activiteiten in historisch Edinburgh

Edinburgh is zonder twijfel een van de meest historische steden van heel Europa. Er is waarschijnlijk geen enkele andere stad die in zo veel jaren zo weinig veranderd is. De gehele stad ademt gewoonweg geschiedenis. De Old Town, het centrum van de stad, bestaat bijna uitsluitend uit historische huizen. Tussen al deze huizen liggen de nauwe steegjes die Edinburgh kenmerken. Als je in Edinburgh door het centrum loopt, waan je jezelf met groot gemak honderden jaren terug in de tijd. Met de vluchten naar Edinburgh sta je al snel op het vliegveld van de stad en kan de reis beginnen.

Bezienswaardigheden in het centrum van Edinburgh

Een groot voordeel van Edinburgh is dat er ongelooflijk veel te zien valt in het centrum van de stad. Veel van de schitterende bezienswaardigheden in Edinburgh bevinden in of nabij het oude centrum. Het is dus zeker handig om te kiezen voor een hotel in Edinburgh dat in het centrum ligt. Het is een absolute aanrader om de Royal Mile te lopen. Dit is de weg van ongeveer een mijl lang die door de gehele Old Town loopt. Als je de wandeltour Secrets of the Royal Mile met toegang tot Edinburgh Castle boekt, maak je de wandeling onder leiding van een gids. Je sluit je tour af bij het historische kasteel midden in de stad. Edinburgh Castle is honderden jaren oud en bevindt zich op de top van Castle Rock. Je moet in Edinburgh ook zeker even langs het paleis Holyroodhouse. Dit paleis is de verblijfplaats van de Britse koningin in Schotland. Als je voor voorrang bij toegang tot Holyroodhouse Palace met audiogids kiest, weet je zeker dat je niet lang in de rij hoeft te staan.

Eten in Edinburgh

Edinburgh biedt een ruime keuze aan restaurants. Afhankelijk van jouw budget is er altijd wel iets unieks te vinden in de stad. Je kunt natuurlijk altijd gaan voor een traditioneel Schots gerecht. Haggis, een vleesgerecht gemaakt van schapenhart, -long en -lever, en fish and chips zijn bijna in elk restaurant te verkrijgen. Een snelle hap is ook goed mogelijk in Edinburgh. Ook als je bijvoorbeeld glutenvrij of veganistisch eet vind je in Edinburgh gemakkelijk een restaurant.

Activiteiten in Edinburgh

Er zijn genoeg dingen om te doen in Edinburgh. Zo is het ongetwijfeld een schitterende ervaring om vanuit het centrum naar Arthur's Seat te wandelen. Dit is een groep heuvels net buiten het centrum. De beklimming hiervan is niet al te zwaar. Deze excursie in Edinburgh is zeer belonend. Boven op de top heb je namelijk een adembenemend uitzicht over de gehele stad. Het is ook een aanrader om in de avond de spannende avondwandeling Ghost & Ghouls te maken. Je ontdekt dan een mysterieuze kant van Edinburgh.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten