Schotland

Verenigd Koninkrijk
Arthur\'s Seat toont een zonsondergang, kasteel of paleis en historische architectuur
Volg een rondleiding in een whiskydestilleerderij, reis naar de Schotse eilanden, beklim de hoogste bergen van Groot-Brittannië en ga op zoek naar het legendarische monster van Loch Ness.

Het Schotse landschap is adembenemend mooi. Je vindt er hoge bergtoppen, kanalen, lochs, rotskusten en oude kastelen boven op rotsen. In de grote steden krijg je een heel andere kijk op het land, met eersteklas galerieën en musea, fascinerende historische monumenten en allerlei culturele evenementen.

Veel bezoekers beginnen hun reis in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Wandel langs de Royal Mile in de Old Town naar Edinburgh Castle. In dit kasteel kun je de kroonjuwelen zien die werden gebruikt bij de kroning van Maria van Guise. Bekijk het schaap Dolly, het eerste gekloonde zoogdier ter wereld, in het National Museum of Scotland. Neem een kijkje bij de winkels in Princes Street, de belangrijkste doorgaande weg van de stad. Als je in augustus naar de stad gaat, kun je het Edinburgh Festival meemaken, het grootste kunstfestival ter wereld.

Op een uur autorijden van Edinburgh ligt Glasgow. Deze stad, die ooit een centrum van industrie was, is tegenwoordig een toonaangevend centrum van cultuur. Je kunt hier talloze musea en galerieën bezoeken, waaronder de Kelvingrove Art Gallery and Museum, het Glasgow Science Center en het Glasgow Police Museum. Bekijk de standbeelden en monumenten op George Square, een vierkant plein in het hart van de stad.

Buiten de steden lokt het platteland met prachtige wandelingen en avontuur. Beklim de 1344 meter hoge Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. Volg de wandelroutes in het Cairngorms National Park, waar je rode eekhoorns en wilde katten kunt spotten. Kom tijdens een bezoek aan Loch Ness meer te weten over de legende van Nessie. Wie weet zie je het legendarische monster met eigen ogen.

Als je meer te weten wilt komen over het beroemdste exportproduct van Schotland, whisky, kun je het Malt Whisky Trail volgen van Inverness tot Aberdeen. Bezoek in gebruik zijnde distilleerderijen en proef bijzondere maltwhisky's.

Schotland is ook beroemd vanwege de vele eeuwenoude kastelen die overal in het landschap verspreid liggen. Ga naar Aberdeen City and Shire om het Castle Trail te volgen. Deze route voert langs 17 kastelen, waaronder Dunnottar Castle en Balmoral Castle, het Schotse buitenverblijf van koningin Elizabeth II.

Een bezoek aan de Schotse eilanden, waaronder Skye, Bute en Mull, is een absolute aanrader. Geniet er van de stranden, de dorpen en de inheemse flora en fauna.

Populaire steden in Schotland

Arthur\'s Seat toont een zonsondergang, kasteel of paleis en historische architectuur
Edinburgh
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Tours
In de hoofdstad van Schotland vind je tal van mooie bezienswaardigheden, parken en stadstuinen. De vele culturele festivals trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.

Redenen voor een bezoekje

  • Edinburgh Castle
  • Royal Mile
  • Princes Street
The SSE Hydro inclusief nachtleven en mist of nevel
Glasgow
Staat bekend om Winkelen, Theaters en Live muziek

Redenen voor een bezoekje

  • OVO Hydro
  • Scottish Exhibition and Conference Centre
  • Universiteit van Glasgow
Aberdeen bevat een plein, een stad en nachtleven
Aberdeen
Staat bekend om Winkelen, Business en Havens

Redenen voor een bezoekje

  • Universiteit van Aberdeen