Begin van hoofdinhoud
Icoon voor retourvlucht
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Aberdeen

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Aberdeen

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

De havenstad Aberdeen ligt in het noordoosten van Schotland, aan de Noordzee. Aberdeen wordt ook wel 'de stad van graniet' genoemd, naar de lokale steen waarmee veel gebouwen in de stad gebouwd zijn. Een voorbeeld hiervan is het statige Balmoral Castle, één van de verblijven van de koninklijke familie. Van april tot en met juli kun je het kasteel bezoeken.

Vind een vlucht naar Aberdeen

De belangrijkste luchthaven van Aberdeen is Aberdeen Airport (ABZ). Vanaf Brussels Airport (BRU) vlieg je met minimaal één tussenstop naar Aberdeen. De meeste reisopties hebben een overstap op Heathrow Airport (LHR) in Londen of Amsterdam Airport Schiphol (AMS). Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten en de reistijd bedraagt minimaal drie uur. Ook kun je vertrekken vanaf station Brussel-Zuid. Neem hier de trein naar Amsterdam of Charles de Gaulle Airport (CDG) in Parijs om vervolgens daar op het vliegtuig te stappen. Deze reisoptie kost minimaal 4,5 uur. Om de meest geschikte vlucht te vinden, vul je je bestemming in.

De hotels in Aberdeen liggen voornamelijk in de drie- en viersterrencategorie. Een groot aantal van de hotels ligt in het stadscentrum, vanwaar je gemakkelijk naar historische bezienswaardigheden wandelt. Bezoek zeker de imposante St Machar's Cathedral en bekijk het zestiende-eeuwse heraldische plafond.

Huur een auto in Aberdeen om de ruige kustlijn te verkennen. Volg de Aberdeenshire kustroute langs dramatische kliffen, prachtige baaien en sfeervolle dorpjes. Bij het kleine vissersdorp Stonehaven ligt, hoog op een klif, de indrukwekkende ruïne van Dunnottar Castle. Dit is waarschijnlijk het meest gefotografeerde kasteel van heel Schotland.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Aberdeen

Aberdeen is een geweldige bestemming voor een culturele vakantie. Hier vind je verschillende musea, zoals Kunstgalerie Aberdeen en het Maritiem museum van Aberdeen, waar je meer leert over de relatie van de stad met de Noordzee.

Ook voor een actieve vakantie is de havenstad een goede bestemming. Je kunt prachtig wandelen over het strand van Aberdeen. Bovendien liggen er verschillende golfbanen in en rondom de stad, zoals de Kings Links Golf Course.

Informatie over vluchten naar Aberdeen

Luchthaven van aankomst Aberdeen
IATA-code van luchthaven van aankomst ABZ
Stad van aankomst Aberdeen