Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Columbus Circle

Midden op deze rotonde vind je een iconisch monument ter nagedachtenis aan de wereldberoemde ontdekkingsreiziger. De rotonde markeert de overgang van de drukte van de stad naar de rustige sfeer van Central Park.

Columbus Circle is een rotonde bij de zuidwestelijke ingang van Central Park. Op het herdenkingsplein op de rotonde vind je plekken om te zitten en tot rust te komen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de 'city that never sleeps'.

Columbus Circle is een van de vier pleinen die een doorgang naar Central Park vormen. De open, cirkelvorming ruimte was oorspronkelijk een plaats waar de koetsen konden draaien. Het monument midden op de rotonde is ontworpen door de Siciliaanse kunstenaar Gaetano Russo, en werd in 1892, toen het 400 jaar geleden was dat Columbus in Amerika aankwam, door de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap aan de stad geschonken.

Wandel om het beeld heen en bewonder het van Italiaans marmer gemaakte beeld van Christoffel Columbus. Het standbeeld staat bovenop fonteinen die zijn geïnspireerd op fonteinen uit Rome. Op de voet staat het zinnebeeldige 'Genius of Discovery' gegraveerd en op de bronzen reliëfs zie je afbeeldingen van de reizen die Columbus maakte, een lotusbloem en een Amerikaanse adelaar. Op de granieten zuil zie je de boegen en ankers van de schepen waar Columbus de wereld mee verkende.

Zoek een plekje in de buurt van het monument waar je kunt zitten om naar mensen te kijken en de hoge gebouwen te bewonderen. Luister naar het klaterende water in de fontein, kijk naar straatartiesten en haal lekker Italiaans eten bij een van de omliggende cafés. Ga er 's avonds naartoe als het monument mooi wordt verlicht.

Verken de gebouwen die rondom Columbus Circle liggen. Breng ook een bezoek aan het Time Warner Center en het Museum of Arts and Design. Rondom het monument vind je veel winkels, waaronder winkels voor dames- en herenmode, winkels met woonaccessoires- en cosmeticawinkels. Ga rond de kerst winkelen in de Columbus Circle Holiday Market. Na het winkelen kun je een ontspannend wandelingetje maken in Central Park, te midden van de mooie natuur.

Columbus Circle ligt op de kruising van 59th Street met Eighth Avenue en Broadway en eronder bevindt zich het gelijknamige metrostation.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Columbus Circle

Alle 5.188 accommodaties in de buurt van Columbus Circle weergeven
Park Lane Hotel € 138
Park Lane Hotel

Park Lane Hotel

36 Central Park S, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van 5th Avenue, Madison Avenue en Tiffany & Co.. Ook Carnegie Hall en Columbus Circle liggen op 10 minuten wandelen. 57 St. Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar 5 Av.-53 St. Station is het 6 minuten wandelen.

  Park Central Hotel New York € 188
  Park Central Hotel New York

  Park Central Hotel New York

  870 7th Ave, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Carnegie Hall en Broadway Theatre. Ook Columbus Circle en 5th Avenue liggen op 10 minuten wandelen. 7 Av. Station (E 53rd St.) en 50 St. Station (Broadway) liggen op 5 minuten wandelen.

   The Plaza Hotel
   The Plaza Hotel

   The Plaza Hotel

   Fifth Avenue at Central Park South, New York, NY
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in New York ligt in een winkelbuurt, vlak bij Tiffany & Co., 5th Avenue en Central Park. Ook Museum of Modern Art en Carnegie Hall liggen op 10 minuten wandelen. 5 Av.- 60 St. Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar 57 St. Station is het 5 minuten wandelen.

    Trump International Hotel & Tower New York € 508
    Trump International Hotel & Tower New York

    Trump International Hotel & Tower New York

    1 Central Park W, New York, NY
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in New York bevindt zich in Manhattan, op 10 minuten wandelen van Columbus Circle, Lincoln Center en Operagebouw van Metropolitan Opera. Ook Carnegie Hall en Broadway Theatre liggen op 10 minuten wandelen. 59 St. - Columbus Circle Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar 57 St. - 7 Av Station is het 3 minuten wandelen.

     Arlo NoMad € 105
     Arlo NoMad

     Arlo NoMad

     11 East 31st Street, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Midtown, op 10 minuten wandelen Empire State Building, Madison Square Park en Macy's. 33 St. Station (Park Av. S) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 28 St. Station (Park Av. S) is het 5 minuten wandelen.

      Best Western Premier Herald Square
      Best Western Premier Herald Square

      Best Western Premier Herald Square

      50 W 36th St, New York, NY
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Midtown, vlak bij Empire State Building, 5th Avenue en Macy's. Ook Times Square en Openbare bibliotheek van New York liggen op 10 minuten wandelen. 34 St. Station (Herald Square) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 6 minuten wandelen.

       Aliz Hotel Times Square € 79
       Aliz Hotel Times Square

       Aliz Hotel Times Square

       310 W. 40th Street, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Times Square en Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Ook Broadway en New Amsterdam Theater liggen op 10 minuten wandelen. Times Sq. - 42 St. Station ligt op 6 minuten wandelen en naar 42 St. - Bryant Pk. Station is het 7 minuten wandelen.

        The Manhattan Club € 200
        The Manhattan Club

        The Manhattan Club

        200 West 56th Street, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Midtown, op 5 minuten wandelen van Carnegie Hall en Ed Sullivan Theater. Ook Rockefeller Center en Jacob K. Javits Convention Center liggen op 3 km afstand. 7 Av. Station (E 53rd St.) ligt op maar 4 minuten wandelen en naar 5 Av.-53 St. Station is het 5 minuten wandelen.