Noord-Amerika

Reisgids
Canada bevat bergen
Geniet van je vakantie in Noord-Amerika en verken grote wereldsteden, pittoreske plaatsjes en prachtige beschermde natuurlandschappen in onder andere nationale parken.

De Noord-Amerikaanse buurlanden Canada en de Verenigde Staten bieden fascinerende metropolen, hartelijke kleine plaatsjes, beboste wildernis en enorme meren. Ontspan aan de fijne stranden langs de Atlantische of Grote Oceaan of de Golf van Mexico, ski in de oostelijk of westelijk gelegen bergen of begeef je op de bevroren toendra's van het verre noorden.

New York City, Chicago, Los Angeles en Washington D.C. zijn grote Amerikaanse steden waar je een idee krijgt van de Amerikaanse kunsten en cultuur. Bekijk hier enorme wolkenkrabbers, indrukwekkende musea en kunstgaleries, talloze vermaakscentra, exotische gerechten en professionele Amerikaanse voetbal-, basketbal- en honkbalteams.

Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa en Québec bieden vergelijkbare Canadese attracties en hebben Franse invloeden die je terugziet in de taal en gebruiken. Ook zijn er enorme Chinatowns in de steden te vinden. Bekijk ijshockey op zijn beste in de grote, stedelijke arena's en het bevroren water van Canada. Leer over het First Nations-volk dat lang voor de komst van de Europeanen leefde op het noordelijke deel van het continent.

Verken het hele continent met de auto en stop in verschillende kleine steden onderweg. In beide landen wonen mensen die trots zijn op hun lokale attracties, van de Giant Moose in Moose Jaw, Saskatchewan, tot de Canadese Narcisse Snake Dens en het Pie Town van New Mexico, waar een heel dorp in het teken staat van verrukkelijke nagerechten. De toeristenattracties zijn slechts het begin van de echte trekpleisters van de stad de vriendelijke bewoners. Waar in Noord-Amerika je ook door een kleine plaats wandelt, je maakt waarschijnlijk zo nieuwe vrienden.

Bezoek ter afwisseling van de stadsdrukte de natuurwonderen van het continent. Voorbeelden zijn de behouden bossen en landschappen met bergen, gletsjers, watervallen, vulkanen, grotten, ravijnen, meren en de oceaankust. Bezoek indrukwekkende en beroemde Amerikaanse nationale parken zoals het noordwestelijk gelegen Yellowstone met geisers en wilde dieren, de enorme Grand Canyon in het zuidwesten en de krokodillen van de zuidoostelijk gelegen Everglades. In het uiterste noordoosten van Amerika ligt het nationaal park Acadia op een Atlantisch eiland.

In Canada kun je terecht in de westelijke bergen van Banff en het gletsjermeer Lake Louise. Ook zijn de Canadese Prairies in het binnenland en de bevroren toendra in Ivvavik aan te raden. Je kunt zo een paar maanden, of zelfs jaren, uittrekken om de 40 Canadese nationale parken en bijna 60 Amerikaanse nationale parken te bezoeken.

De twee landen delen de enorme Great Lakes, populair voor boottochtjes. Ga leuk skiën in de Appalachian Mountains of de Laurentiden, twee gebergtes in het oosten van het land. In het westen kun je voor een dagje wintersporten terecht in de bekende Rockies.

Plan je bezoek aan Noord-Amerika zo, dat dit samenvalt met Canada Day of het Amerikaanse Independence Day begin juli, of Thanksgiving in oktober (Canada) of november (Amerika).

Populaire steden in Noord-Amerika

New York inclusief landschappen, een stad en een wolkenkrabber
New York
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Museums
New York is een grote stad in het noordoosten van Amerika en een bruisende metropool waar je tijdens je stedentrip ogen tekort zult komen. In Manhattan, een van de vijfstadsdelen van New York, kun je heerlijk wandelen door Central Park, een kijkje nemen bij het financiële centrum bij Wallstreet of een bezoek brengen aan het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld. Als je je stedentrip van een vleugje cultuur wilt voorzien, kun je een bezoek brengen aan het Rockfeller Center of het Museum of Modern Art. Bij het National September 11 Memorial & Museum kun je even stilstaan bij de gebeurtenissen van 11 september 2001. Kortom, tijdens je stedentip in Manhattan zul je je geen moment vervelen.

Redenen voor een bezoekje

 • Times Square
 • Broadway
 • Manhattan Cruise Terminal
Chicago inclusief een wolkenkrabber, straten en een stad
Chicago
Staat bekend om Theaters, Museums en Kunst
Een moderne metropool aan de oevers van Lake Michigan met een uitgesproken voorliefde voor kunst, honkbal en blues.

Redenen voor een bezoekje

 • Navy Pier
 • Soldier Field
 • Chicago Theatre
Los Angeles
Los Angeles
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Sporten
Het kloppende hart van Zuid-Californië, de City of Angels, staat wereldwijd bekend om haar aantrekkelijke zonnige lifestyle en de grote hoeveelheid beroemdheden.

Redenen voor een bezoekje

 • Wiltern Theatre
 • The Grove
 • Aquarium of the Pacific
Casa Loma toont historische architectuur, historisch erfgoed en kasteel of paleis
Toronto
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Museums
De dichtstbevolkte stad van Canada is een gevarieerde culturele bestemming met topmusea, concerten, vermaak voor het hele gezin, sportvelden en ambachtelijk bier.

Redenen voor een bezoekje

 • Rogers Centre
 • Centrum Harbourfront
 • CN Tower
Washington
Washington
Staat bekend om Historisch, Museums en Monumenten
Washington DC is de thuisstad van de president van de Verenigde Staten en huisvest het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat. De beslissingen die hier worden genomen zijn van grote invloed op de rest van de wereld. In deze stad wordt het nieuws gemaakt en de geschiedenis geschreven.

Redenen voor een bezoekje

 • Union Station Shopping Center
 • Capital One Arena
 • Internationaal spionnenmuseum
Boston Common bevat een park, een monument en een stad
Boston
Staat bekend om Historisch, Sporten en Tours
Boston neemt in de geschiedenis van het moderne Amerika een belangrijke plaats in. De stad zal dan ook altijd worden geassocieerd met de onafhankelijkheid van Amerika door de grote rol die Boston speelde in de Amerikaanse Revolutie.

Redenen voor een bezoekje

 • Copley Square
 • Fenway Park
 • Marktplaats Faneuil Hall