Belangrijk: voor deze bestemming gelden mogelijk Covid-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

Noord-Amerika

Geniet van je vakantie in Noord-Amerika en verken grote wereldsteden, pittoreske plaatsjes en prachtige beschermde natuurlandschappen in onder andere nationale parken. 

De Noord-Amerikaanse buurlanden Canada en de Verenigde Staten bieden fascinerende metropolen, hartelijke kleine plaatsjes, beboste wildernis en enorme meren. Ontspan aan de fijne stranden langs de Atlantische of Grote Oceaan of de Golf van Mexico, ski in de oostelijk of westelijk gelegen bergen of begeef je op de bevroren toendra's van het verre noorden.

New York City, Chicago, Los Angeles en Washington D.C. zijn grote Amerikaanse steden waar je een idee krijgt van de Amerikaanse kunsten en cultuur. Bekijk hier enorme wolkenkrabbers, indrukwekkende musea en kunstgaleries, talloze vermaakscentra, exotische gerechten en professionele Amerikaanse voetbal-, basketbal- en honkbalteams.

Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa en Québec bieden vergelijkbare Canadese attracties en hebben Franse invloeden die je terugziet in de taal en gebruiken. Ook zijn er enorme Chinatowns in de steden te vinden. Bekijk ijshockey op zijn beste in de grote, stedelijke arena's en het bevroren water van Canada. Leer over het First Nations-volk dat lang voor de komst van de Europeanen leefde op het noordelijke deel van het continent.

Verken het hele continent met de auto en stop in verschillende kleine steden onderweg. In beide landen wonen mensen die trots zijn op hun lokale attracties, van de Giant Moose in Moose Jaw, Saskatchewan, tot de Canadese Narcisse Snake Dens en het Pie Town van New Mexico, waar een heel dorp in het teken staat van verrukkelijke nagerechten. De toeristenattracties zijn slechts het begin van de echte trekpleisters van de stad; de vriendelijke bewoners. Waar in Noord-Amerika je ook door een kleine plaats wandelt, je maakt waarschijnlijk zo nieuwe vrienden.

Bezoek ter afwisseling van de stadsdrukte de natuurwonderen van het continent. Voorbeelden zijn de behouden bossen en landschappen met bergen, gletsjers, watervallen, vulkanen, grotten, ravijnen, meren en de oceaankust. Bezoek indrukwekkende en beroemde Amerikaanse nationale parken zoals het noordwestelijk gelegen Yellowstone met geisers en wilde dieren, de enorme Grand Canyon in het zuidwesten en de krokodillen van de zuidoostelijk gelegen Everglades. In het uiterste noordoosten van Amerika ligt het nationaal park Acadia op een Atlantisch eiland.

In Canada kun je terecht in de westelijke bergen van Banff en het gletsjermeer Lake Louise. Ook zijn de Canadese Prairies in het binnenland en de bevroren toendra in Ivvavik aan te raden. Je kunt zo een paar maanden, of zelfs jaren, uittrekken om de 40 Canadese nationale parken en bijna 60 Amerikaanse nationale parken te bezoeken.

De twee landen delen de enorme Great Lakes, populair voor boottochtjes. Ga leuk skiën in de Appalachian Mountains of de Laurentiden, twee gebergtes in het oosten van het land. In het westen kun je voor een dagje wintersporten terecht in de bekende Rockies.

Plan je bezoek aan Noord-Amerika zo, dat dit samenvalt met Canada Day of het Amerikaanse Independence Day begin juli, of Thanksgiving in oktober (Canada) of november (Amerika).

Populaire steden in Noord-Amerika

One World Trade Center inclusief een stad, een zonsondergang en skyline
New York
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje
 • 5th Avenue
 • Central Park
 • Times Square
Chicago inclusief een wolkenkrabber, straten en een stad
Chicago
Staat bekend om Theaters, Museums en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje
 • State Street
 • Grant Park
 • Chicago Riverwalk
Los Angeles
Los Angeles
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Sporten

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Melrose Avenue
 • Santa Monica Beach
 • San Fernando Valley
San Francisco inclusief een brug en een baai of haven
San Francisco
Staat bekend om Chinatown, Theaters en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Golden Gate Park
 • Ocean Beach
 • Castro Street
Washington
Washington
Staat bekend om Historische gebouwen, Museums en Monumenten

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Union Station Shopping Center
 • Capital One Arena
 • Internationaal spionnenmuseum
Casa Loma toont historische architectuur, historisch erfgoed en kasteel of paleis
Toronto
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Queen Street
 • Centrum van Yonge
 • PATH Underground Shopping Mall