Topactiviteiten in New York

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
New York

Culturele topactiviteiten in het bruisende New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. De stad kent een smeltkroes van culturen. Er is bovendien een rijk aanbod aan boeiende musea, befaamde bezienswaardigheden en unieke activiteiten in New York. De vijf wijken, met elk hun eigen karakter, bieden een divers aanbod aan culturele evenementen en een ruime keuze aan wereldkeukens. Lang na de zonsondergang gaat het bruisende leven van New York verder in de nachtclubs van de stad, maar ook in de theaters op Broadway. Aan die oneindige bedrijvigheid dankt de stad haar bijnaam 'de stad die nooit slaapt'.

Wijken en buurten van New York

De vijf stadsdelen van New York bieden een verscheidenheid aan wijken, met allemaal een heel eigen sfeer. Manhattan is het meest befaamde stadsdistrict. Het is de wijk met de indrukwekkende wolkenkrabbers en een groot aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van New York. Met tot de verbeelding sprekende locaties als Wall Street, de Upper East Side, Broadway en Central Park vormt Manhattan het kloppende hart van New York. In ons ruime aanbod van hotels in New York vind je heel wat accommodaties in deze wijken van de stad. Voor een adembenemend uitzicht op de zeestraat de East River en de skyline van Manhattan kun je het best naar het Brooklyn Bridge Park in Brooklyn trekken. In de hippe en vaak artistieke wijken van Brooklyn vind je bovendien een heel wat rustigere en relaxtere sfeer dan in het hart van de stad.

Bezienswaardigheden in New York

Er zijn heel wat bezienswaardigheden en attracties in New York die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad. De wolkenkrabber de Empire State Building, Rockefeller Center en het Vrijheidsbeeld zijn slechts enkele van de indrukwekkende hoogtepunten van de stad. Museumliefhebbers vinden enkele wereldberoemde musea aan de zogenaamde 'Museum Mile' in de Upper East Side. Liefhebbers van architectuur mogen een bezoekje aan Saint Patrick’s Cathedral, de grootste rooms-katholieke kathedraal ter wereld, niet overslaan. En ook voor wie graag winkelt, is New York een waar paradijs. Na een dag vol indrukken kun je gezellig ontspannen in een van de vele restaurantjes in de stad. Of je kunt jezelf trakteren op de musical van The Lion King op Broadway of een van de andere theateropvoeringen in het Theater District.

Excursies in New York

Ook voor wie houdt van actieve of verrassende ontdekkingstochten zijn er heel wat dingen om te doen in New York. Je kunt je laten meevoeren op een tour voor een halve dag door Manhattan, deelnemen aan een gospeltour door de wijk Harlem of de stad vanuit de lucht ontdekken tijdens een helikoptervlucht. Wie New York wil combineren met enkele andere hoogtepunten in de Verenigde Staten kan ook een dagexcursie naar de Amerikaanse hoofdstad Washington DC boeken, of meegaan op een verkenningstocht naar de fabelachtige Niagarawatervallen. Samen met je vlucht naar New York, kun je bij ons ook heel wat boeiende excursies in New York en omgeving vooraf boeken. Zo verzeker je je van een plaatsje op de door jouw gewenste tour.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.