Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Vrijheidsbeeld

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

Er zijn slechts weinig gebouwen die zo veel emoties oproepen als het iconische Vrijheidsbeeld in New York. Dit inspirerende symbool van vrijheid, hoop en democratie staat vol trots op Liberty Island, in de haven van New York.

Dit 92 meter hoge beeld is een van de meest herkende monumenten ter wereld. Het Vrijheidsbeeld begroette de vermoeide immigranten die in de 19e eeuw met de boot naar New York kwamen en hoopten op een beter leven. Frankrijk schonk het beeld in 1886 aan de Verenigde Staten vanwege de viering van 100 jaar onafhankelijkheid. Het Vrijheidsbeeld is al ontelbare malen op televisie en in Hollywoodfilms verschenen.

Vanaf de boot naar het eiland heb je een adembenemend uitzicht op de haven van Manhattan, de skyline van New York en het standbeeld. De veerboten vertrekken regelmatig vanaf Battery Park in Lower Manhattan.

De rondleidingen die worden gegeven door de National Park Service duren net iets minder dan een uur. Perfect voor toeristen met strakke schema's. In de rondleiding wordt uitgebreid verteld over de geschiedenis van het standbeeld. Ook krijg je algemene informatie over het eiland. Je kunt ook op eigen houtje een rondleiding doen. Wat je ook kiest, sluit in de rij aan om de kroon van het standbeeld te bezoeken. Het bezoekersplatform was gesloten voor het publiek na de terroristische aanslagen van 11 september 2001. In 2011 was het platform gesloten voor een renovatie, maar nu is het opnieuw toegankelijk. Er zijn 25 glazen vensters vanwaar je een 360 graden-uitzicht hebt op New York. Dit spectaculaire uitzicht maakt het lange wachten meer dan waard.  

Op 1,5 km ten noorden van Liberty Island ligt het Ellis Island immigratiemuseum. Een bezoek waard voor de mensen die graag meer willen weten over de immigratiegeschiedenis van New York. Tot 1954 was Ellis Island het toegangscentrum voor de miljoenen mensen die asiel zochten of op zoek waren naar een nieuw leven in de Verenigde Staten. Dit museum, dat is gevestigd in een van de historische gebouwen van het eiland, laat door middel van fascinerende foto's, kunstvoorwerpen, prenten, video's en interactieve schermen de hoop en strijd zien van de immigrantenbevolking van New York.

Het Vrijheidsbeeld bevindt zich in de haven van New York, tussen Lower Manhattan en Staten Island. Neem de veerboot bij Battery Park, een van de vele bussen of metrolijnen.


Vrijheidsbeeld Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vrijheidsbeeld

Alle 5.059 accommodaties in de buurt van Vrijheidsbeeld weergeven
Arlo SoHo € 85
Arlo SoHo

Arlo SoHo

231 Hudson Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Manhattan, op 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten wandelen.

  Collective Governors Island € 361
  Collective Governors Island

  Collective Governors Island

  Craig Road North, New York, NY
    
   2.0 van 5.0 Sterren

   Deze camping ligt in Manhattan, op 15 km afstand van Empire State Building, Times Square en Broadway. Ook Vrijheidsbeeld en Floating Pool liggen op 32 km afstand. South Ferry Station ligt op 26 minuten wandelen en naar Whitehall St. Station is het 27 minuten wandelen.

   Hyatt House Jersey City € 199
   Hyatt House Jersey City

   Hyatt House Jersey City

   1 Exchange Pl, Jersey City, NJ
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Jersey City, op 3 km afstand van Liberty State Park, Newport Mall en One World Trade Center. Ook National September 11 Memorial en Winkelcentrum Newport Center liggen op 3 km afstand. Jersey City Exchange Place Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Jersey City Harborside Financial Center Station is het 6 minuten wandelen.

    DoubleTree by Hilton New York Downtown € 136
    DoubleTree by Hilton New York Downtown

    DoubleTree by Hilton New York Downtown

    8 Stone St, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stone Street Historic District, op 5 minuten wandelen van Battery Park, Beurs van New York en Wall Street. Ook National September 11 Memorial en One World Trade Center liggen op 2 km afstand. Whitehall St. Station en Bowling Green Station liggen op 2 minuten wandelen.

     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown € 105
     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

     6 Water St, New York, NY
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Manhattan, op 10 minuten wandelen van Battery Park, Beurs van New York en Wall Street. Ook South Street Seaport en One World Trade Center liggen op 2 km afstand. Whitehall St. Station en South Ferry Station liggen op 5 minuten wandelen.

      Park Ave Suites
      Park Ave Suites

      Park Ave Suites

      18 Park Avenue, Jersey City, NJ
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit aparthotel ligt in Centrum van Jersey City, op 3 km afstand van Liberty State Park, Newport Mall en One World Trade Center. Ook National September 11 Memorial en Journal Square liggen op 5 km afstand. Jersey City Marin Boulevard Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Jersey City Grove St. Station is het 11 minuten wandelen.

       Global Luxury Suites at Exchange
       Global Luxury Suites at Exchange

       Global Luxury Suites at Exchange

       33 Hudson Street, Jersey City, NJ
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, op 3 km afstand van Liberty State Park, Newport Mall en One World Trade Center. Ook National September 11 Memorial en Winkelcentrum Newport Center liggen op 3 km afstand. Jersey City Exchange Place Station ligt op 6 minuten wandelen en naar Jersey City Marin Boulevard Station is het 9 minuten wandelen.

        Dharma Home Suites JC at Downtown
        Dharma Home Suites JC at Downtown

        Dharma Home Suites JC at Downtown

        33 Hudson Street, Jersey City, NJ
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, op 3 km afstand van Liberty State Park, One World Trade Center en Newport Mall. Ook National September 11 Memorial en Winkelcentrum Newport Center liggen op 3 km afstand. Jersey City Exchange Place Station ligt op 6 minuten wandelen en naar Jersey City Harborside Financial Center Station is het 10 minuten wandelen.