Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Vrijheidsbeeld

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

Er zijn slechts weinig gebouwen die zo veel emoties oproepen als het iconische Vrijheidsbeeld in New York. Dit inspirerende symbool van vrijheid, hoop en democratie staat vol trots op Liberty Island, in de haven van New York.

Dit 92 meter hoge beeld is een van de meest herkende monumenten ter wereld. Het Vrijheidsbeeld begroette de vermoeide immigranten die in de 19e eeuw met de boot naar New York kwamen en hoopten op een beter leven. Frankrijk schonk het beeld in 1886 aan de Verenigde Staten vanwege de viering van 100 jaar onafhankelijkheid. Het Vrijheidsbeeld is al ontelbare malen op televisie en in Hollywoodfilms verschenen.

Vanaf de boot naar het eiland heb je een adembenemend uitzicht op de haven van Manhattan, de skyline van New York en het standbeeld. De veerboten vertrekken regelmatig vanaf Battery Park in Lower Manhattan.

De rondleidingen die worden gegeven door de National Park Service duren net iets minder dan een uur. Perfect voor toeristen met strakke schema's. In de rondleiding wordt uitgebreid verteld over de geschiedenis van het standbeeld. Ook krijg je algemene informatie over het eiland. Je kunt ook op eigen houtje een rondleiding doen. Wat je ook kiest, sluit in de rij aan om de kroon van het standbeeld te bezoeken. Het bezoekersplatform was gesloten voor het publiek na de terroristische aanslagen van 11 september 2001. In 2011 was het platform gesloten voor een renovatie, maar nu is het opnieuw toegankelijk. Er zijn 25 glazen vensters vanwaar je een 360 graden-uitzicht hebt op New York. Dit spectaculaire uitzicht maakt het lange wachten meer dan waard.  

Op 1,5 km ten noorden van Liberty Island ligt het Ellis Island immigratiemuseum. Een bezoek waard voor de mensen die graag meer willen weten over de immigratiegeschiedenis van New York. Tot 1954 was Ellis Island het toegangscentrum voor de miljoenen mensen die asiel zochten of op zoek waren naar een nieuw leven in de Verenigde Staten. Dit museum, dat is gevestigd in een van de historische gebouwen van het eiland, laat door middel van fascinerende foto's, kunstvoorwerpen, prenten, video's en interactieve schermen de hoop en strijd zien van de immigrantenbevolking van New York.

Het Vrijheidsbeeld bevindt zich in de haven van New York, tussen Lower Manhattan en Staten Island. Neem de veerboot bij Battery Park, een van de vele bussen of metrolijnen.


Vrijheidsbeeld Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vrijheidsbeeld

Alle 2.622 accommodaties in de buurt van Vrijheidsbeeld weergeven
Collective Governors Island € 160
Collective Governors Island

Collective Governors Island

Craig Road North, New York, NY
   
  2.0 van 5.0 Sterren

  Deze camping ligt in de historische wijk, op 15 km afstand van Empire State Building, Times Square en Broadway. Ook Central Park en Vrijheidsbeeld liggen op 20 km afstand.

  DoubleTree by Hilton New York City - Financial District € 143
  DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

  DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

  8 Stone St, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stone Street Historic District, op 5 minuten wandelen van Battery Park, Beurs van New York en Wall Street. Ook Federale, centrale bank van New York en National September 11 Memorial liggen op een kwartiertje wandelen. Whitehall St. Station en Bowling Green Station liggen op 2 minuten wandelen.

   The Wagner Hotel € 220
   The Wagner Hotel

   The Wagner Hotel

   2 West Street, New York, NY
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Battery Park City, op 10 minuten wandelen van Battery Park, Beurs van New York en Wall Street. Ook One World Trade Center en Federale, centrale bank van New York liggen op een kwartiertje wandelen. Bowling Green Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Whitehall St. Station is het 6 minuten wandelen.

    Artezen Hotel € 148
    Artezen Hotel

    Artezen Hotel

    24 John Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Financial District, op 5 minuten wandelen van Federale, centrale bank van New York, National September 11 Memorial en Wall Street. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen op 10 minuten wandelen. Fulton St. Station (Nassau St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Fulton St. Station (Broadway) is het 2 minuten wandelen.

     Club Quarters Hotel, Wall Street € 97
     Club Quarters Hotel, Wall Street

     Club Quarters Hotel, Wall Street

     52 William St, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Financial District, vlak bij Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en National September 11 Memorial liggen op 10 minuten wandelen. Wall St. Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Broad St. Station is het 3 minuten wandelen.

      Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center € 125
      Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

      Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

      133 Greenwich Street, New York, NY
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Financial District, op 5 minuten wandelen van Wall Street en National September 11 Memorial. Ook Federale, centrale bank van New York en Beurs van New York liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

       World Center Hotel € 140
       World Center Hotel

       World Center Hotel

       144 Washington St, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Financial District, op 10 minuten wandelen van Wall Street, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

        Hyatt Regency Jersey City on the Hudson € 158
        Hyatt Regency Jersey City on the Hudson

        Hyatt Regency Jersey City on the Hudson

        2 Exchange Place, Jersey City, NJ
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Centrum van Jersey City, op 3 km afstand van Colgate Clock, Newport Mall en Liberty State Park. Ook One World Trade Center en National September 11 Memorial liggen op 3 km afstand. Jersey City Exchange Place Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Jersey City Harborside Financial Center Station is het 5 minuten wandelen.