Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Brooklyn Bridge

Deze iconische hangbrug biedt vanaf de East River een prachtig zicht op het Vrijheidsbeeld.

De Brooklyn Bridge staat, als een van de oudste en langste hangbruggen van Noord-Amerika, al jarenlang voor New Yorkers symbool voor progressie. Het overspant de East River over een afstand van bijna 490 meter en verbindt Lower Manhattan met Brooklyn. De brug heeft zes vakken voor auto's, twee voor trams en voetgangers en vervoert dagelijks meer dan 120.000 mensen van de ene naar de andere oever. De Brooklyn Bridge is al jaren een topbestemming voor toeristen, en tegenwoordig komen bezoekers naar de brug voor het prachtige uitzicht op de East River en voor de geschiedenis die de brug met New York verbindt.

Loop bij zonsondergang over de brug en krijg één van de meest unieke uitzichten op de stad te zien. In het midden van de Brooklyn Bridge krijg je de kans om in beide richtingen van de East River te kijken. Zie de Manhattan Bridge en Williamsburg Bridge in het noorden en de Upper Bay Bridge in het zuiden. Op een heldere dag kunnen de bezoekers van de Brooklyn Bridge in de verte het Vrijheidsbeeld ontwaren. Breng een bezoek aan de brug bij zonsondergang voor het beste uitzicht, maar verwacht je aan een grote menigte.

Er zijn een aantal begeleide rondleidingen over de brug, een uitstekende manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de brug. Leer meer over de architectuur en het bouwproces, de beruchte zelfmoordpogingen vanaf de Brooklyn Bridge en de eerste vlucht onder de brug. Reserveer een begeleide wandeltocht en steek de brug in ongeveer een uur over, waarbij je de tijd krijgt om bezienswaardigheden te ontdekken, verhalen te horen en je een weg te banen over het overvolle voetpad.

De Brooklyn Bridge ligt in het zuidelijke deel van de East River, op loopafstand van DUMBO en Lower Manhattan. Bezoekers die met de metro arriveren kunnen de brug bereiken via de haltes City Hall of Chambers in Manhattan of de haltes York Street en High Street in Brooklyn. De brug is dagelijks gratis te bezichtigen.


Brooklyn Bridge Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Brooklyn Bridge

Alle 3.071 accommodaties in de buurt van Brooklyn Bridge weergeven
Canal Loft Hotel € 106
Canal Loft Hotel

Canal Loft Hotel

94 Canal Street, New York, NY
   
  2.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Chinatown, op 3 km afstand van Federale, centrale bank van New York, Brooklyn Bridge en National September 11 Memorial. Ook Universiteit van New York en Beurs van New York liggen op 3 km afstand. E Broadway Station en Grand St. Station (Chrystie St.) liggen op 5 minuten wandelen.

  1 Hotel Brooklyn Bridge € 345
  1 Hotel Brooklyn Bridge

  1 Hotel Brooklyn Bridge

  60 Furman Street, Brooklyn, NY
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Brooklyn Heights, op 15 minuten wandelen van Brooklyn Bridge Park / DUMBO Terminal en Brooklyn Heights Promenade. Ook Brooklyn Bridge en Beurs van New York liggen op 2 km afstand. Clark St. Station ligt op 11 minuten wandelen en naar High St. Station is het 12 minuten wandelen.

   citizenM New York Bowery € 179
   citizenM New York Bowery

   citizenM New York Bowery

   189 Bowery, New York, NY
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Bowery, op 2 km afstand van Washington Square Park en Union Square Park. Ook Brooklyn Bridge en Beurs van New York liggen op 3 km afstand. Bowery St. Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Grand St. Station (Chrystie St.) is het 4 minuten wandelen.

    Blue Moon Boutique Hotel € 106
    Blue Moon Boutique Hotel

    Blue Moon Boutique Hotel

    100 Orchard St, New York, NY
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Lower East Side, op 3 km afstand van Universiteit van New York, 5th Avenue en Washington Square Park. Ook Federale, centrale bank van New York en Brooklyn Bridge liggen op 3 km afstand. Delancey St. Station en Essex St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

     Mr. C Hotel Seaport € 283
     Mr. C Hotel Seaport

     Mr. C Hotel Seaport

     33 Peck Slip, New York, NY
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Financial District, op 10 minuten wandelen van Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en National September 11 Memorial liggen op een kwartiertje wandelen. Fulton St. Station (William St.) ligt op 7 minuten wandelen en naar Fulton St. Station (Nassau St.) is het 9 minuten wandelen.

      AC Hotel by Marriott New York Downtown € 131
      AC Hotel by Marriott New York Downtown

      AC Hotel by Marriott New York Downtown

      151 Maiden Ln, New York, NY
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Financial District, op 5 minuten wandelen van Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en National September 11 Memorial liggen op een kwartiertje wandelen. Wall St. Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Fulton St. Station (William St.) is het 7 minuten wandelen.

       PUBLIC, an Ian Schrager hotel € 247
       PUBLIC, an Ian Schrager hotel

       PUBLIC, an Ian Schrager hotel

       215 Chrystie St, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Bowery, op 15 minuten wandelen van Universiteit van New York, 5th Avenue en Washington Square Park. Ook Federale, centrale bank van New York en Brooklyn Bridge liggen op 3 km afstand. 2 Av. Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Bowery St. Station is het 5 minuten wandelen.

        Artezen Hotel € 190
        Artezen Hotel

        Artezen Hotel

        24 John Street, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Financial District, op 5 minuten wandelen van Federale, centrale bank van New York, National September 11 Memorial en Wall Street. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen op 10 minuten wandelen. Fulton St. Station (Nassau St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Fulton St. Station (Broadway) is het 2 minuten wandelen.