Reisadvies

Hou rekening met reisadviezen omtrent het coronavirus (COVID-19) en lees de updates van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

New YorkVerenigde Staten

De staat New York heeft werkelijk alles te bieden: van de grootste stad van het land tot sensationele wintersportgebieden en vredige Amish-dorpjes.

Als je bij de naam New York alleen aan de 'Big Apple' denkt, krijg je alleen maar een voorproefje van wat de staat te bieden heeft.

In New York City is alles groter, feller en brutaler dan in andere plaatsen: van de enorm hoge wolkenkrabbers tot Broadway. Ga voor fantastische uitzichten naar de top van het Empire State Building. Neem de veerboot van Staten Island naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld, waar miljoenen immigranten in de VS werden verwelkomd. Overdenk bij het nieuwe World Trade Center de tragische gebeurtenissen van 9/11. De beste pizza van New York eet je in Brooklyn, in Queens kun je een honkbalwedstrijd van de Mets bijwonen en in The Bronx kun je een bezoek brengen aan de Bronx Zoo. Sla in Manhattan de schijnbaar ontelbare museums en galeries niet over, zoals het Museum of Modern Art, het Solomon R. Guggenheim Museum en The Metropolitan Museum of Art.

Op het nabijgelegen Long Island kun je in de zee zwemmen of surfen. Bekijk de kleurrijke badhuisjes langs Brighton Beach. Vaar mee in een heteluchtballon of ga parachutespringen. Breng een bezoek aan Port Jefferson, het Maritime Museum, Fire Island of bezoek wildreservaten, vuurtorens of exclusieve landhuizen in de Hamptons en Montauk.

Volg de Hudson Valley de stad uit naar het noordelijke deel van de staat New York. Geniet in Tanglewood van een muzikale avond in de open lucht. Ga bootjevaren bij 1000 Islands of ga een wandeltocht maken in de Catskills. Zie met eigen ogen waar in 1969 miljoenen mensen samenkwamen voor het Woodstock-muziekfestival. In de regio rond de hoofdstad van de staat, Albany, vind je onder andere overheidsgebouwen. In Saratogo Springs kun je naar het centrum voor podiumkunsten gaan.

Op 3 uur rijden van New York City vind je de Adirondack Mountains, een ongerept natuurgebied. In de zomer kun je hier in de vele meren kajakken, zeilen of zwemmen. 's Winters kun je zo vanaf de heuvels de dorpjes binnen langlaufen. In Gore, Whiteface of Belleayre vind je de mooiste skipistes van het land. Breng ook een bezoek aan Lake Placid, waar in 1980 de Olympische Winterspelen werden gehouden.

Bij de Finger Lakes kun je genieten van het schone water in de meren die door de gletsjers zijn uitgeslepen. Verken op de fiets het Amish-gebied. Stap onderweg af bij boerderijen waar je zelf bessen, appels of andere seizoensgroenten kunt plukken.

Uiteindelijk kom je uit bij Lake Erie, in het westen van de staat. Hier vind je de machtige Niagara Falls en het Chautauqua Institute voor muziek. Dit alles verklaart waarom miljoenen mensen zeggen: 'I Love New York'.

Populaire steden in New York

Brooklyn Bridge Park inclusief een stad, een zonsondergang en een wolkenkrabber
New York
Entertainment, Theaters en Museums

…"

Redenen voor een bezoek

 • Lincoln Center
  Lincoln Center
 • Grand Central Terminal
  Grand Central Terminal
 • Rockefeller Center
  Rockefeller Center
Rochester inclusief een stad, een rivier of beek en een brug
Rochester
Universiteiten, Entertainment en Livemuziek

…"

Redenen voor een bezoek

 • Strong
  Strong
 • Memorial Art Gallery
  Memorial Art Gallery
 • Rochester Museum and Science Center
  Rochester Museum and Science Center
Syracuse inclusief een stad en bloemen
Syracuse
Winkelen, Universiteiten en Sporten

…"

Redenen voor een bezoek

 • Carrier Dome
  Carrier Dome
 • Landmark Theatre
  Landmark Theatre
 • Rosamond Gifford Zoo
  Rosamond Gifford Zoo
Buffalo inclusief cbd en een stad
Buffalo
Watervallen, Theaters en Livemuziek

…"

Redenen voor een bezoek

 • Buffalo Zoo
  Buffalo Zoo
Poughkeepsie bevat herfstbladeren en een rivier of beek
Poughkeepsie
Universiteiten, Sporten en Rivieren

…"

Redenen voor een bezoek

 • Franklin D. Roosevelt Presidential Library and Museum
  Franklin D. Roosevelt Presidential Library and Museum
White Plains inclusief straten
White Plains
Dineren, Gezinsvriendelijk en Winkelen

…"