Belvedere

Belvedere
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Ontdek meesterwerken van Klimt, Monet en Van Gogh. En geniet van een uniek uitzicht op de stad in dit keizerlijke complex met tuinen, stallen en 2 barokke paleizen.

Wandel de zachte helling op langs de prachtig verzorgde tuinen van het historische Belvedere-complex en je wordt beloond met een prachtig uitzicht op Wenen. Binnen de muren van de twee indrukwekkende barokke paleizen kan je je vergapen aan luxueuze kamers en beroemde werken van Gustav Klimt en andere Europese meesters.

Het Belvedere werd gebouwd in opdracht van prins Eugenius van Savoy, de Oostenrijkse militaire bevelhebber die meer dan 350 jaar geleden in Frankrijk werd geboren. De twee paleizen die in het begin van de 18e eeuw werden gebouwd, behoren tot de mooiste barokke bouwwerken van Wenen. De belangrijkste bezienswaardigheid van het Obere Belvedere is een kunstmuseum van wereldklasse, terwijl in het Untere Belvedere de luxueuze keizerlijke zalen en barokke stukken het publiek aantrekken.

Begin bij het Obere Belvedere. Bezoek de voormalige keizerlijke galerij met schilderijen en geniet van het uitzonderlijke uitzicht op de tuinen en de stad. Binnen kan je 's werelds grootste collectie werken van de hand van Gustav Klimt bewonderen, waaronder zijn diepzinnige schilderij De Kus met een zwarte muur als achtergrond. Ook werken van verschillende meesters van het impressionisme zoals Monet, Renoir en Van Gogh worden er tentoongesteld. Of breng een bezoek aan de zaal met middeleeuwse Oostenrijkse kunst.

In het Untere Belvedere is het Museum van Oostenrijkse barok ondergebracht waar je je kan vergapen aan de luxe waarin prins Eugenius leefde. Bewonder de fijn afgewerkte plafondschildering in de Marmeren Zaal die Eugenius als de Griekse god Apollo afbeeldt. In de sierlijke Gouden Kamer kan het nog decadenter. De prins was de zoon van Italiaanse edelen en was een echte globetrotter. Hij had dan ook een voorkeur voor exotische kunst en meubelen.

De voormalige oranjerie dicht bij het Untere Belvedere is nu een museum voor hedendaagse kunst omringd door Franse tuinen, die symmetrisch opgedeeld worden door paden, watervallen en hagen. Onderweg langs de paden kom je talloze standbeelden en fonteinen tegen.

Het Belvedere ligt ten zuidoosten van het stadscentrum en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Het complex is dagelijks open. Voor elk gebouw betaal je een afzonderlijke toegangsprijs, maar de tuinen zijn gratis te bezichtigen. De stallen van het paleis zijn enkel in de voormiddag een paar uur open en sluiten 's middags. In het Obere Belvedere kan je verpozen in een café. Groepen kunnen rondleidingen in het Engels meevolgen, maar die moeten dan wel van tevoren gereserveerd worden.

Plan een reis om Belvedere te zien

Almanac Palais Vienna - New Opening
Hotel Sacher Wien
elaya hotel vienna city center
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 55 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab