Arc de Triomphe

Arc de Triomphe bevat een monument, een stad en skyline
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Deze imposante triomfboog op een van de drukste verkeerspleinen in Parijs rijst hoog boven de stad uit en biedt dus prachtige uitzichten.

De Arc de Triomphe is 50 meter hoog en een van de bekendste en populairste trekpleisters van Parijs. De boog staat op de Place Charles de Gaulle waar twaalf rechte lanen, waaronder de Champs-Élysées, samenkomen in de vorm van een ster.

Hoewel het monument op een drukke rotonde ligt, kun je het vlot bereiken met de auto of te voet langs de Champs-Élysées, een van de bekendste en mooiste lanen van Parijs. Op de Place Charles de Gaulle is er een grote ruimte die alleen voor voetgangers toegankelijk is zodat je de architectuur van dit versierde kunstwerk in alle veiligheid kunt bekijken.

Om naar de top van de Arc de Triomphe te komen, moet je ingang betalen en de lift of een trap met 284 treden nemen. Bovenop vind je een museum, een cadeauwinkel en natuurlijk een prachtig uitzicht op de Champs-Élysées. Het zicht op de omliggende straten is bijzonder prachtig zodra de avond valt en de lichten van de stad aangaan.

Om de basis van de Arc de Triomphe te bezoeken, moet je geen ingang betalen. De boog met zijn vier massieve pijlers onder een prachtig gewelfd plafond is zo groot dat een piloot er in 1919 met zijn vliegtuig onderdoor is gevlogen. In 1920 werd het lichaam van een onbekende soldaat onder dit monument begraven en drie jaar later, in 1923, werd hier de eeuwige vlam ontstoken. Deze vlam is een herdenking aan de Eerste Wereldoorlog en wordt dagelijks om 18.30 u opnieuw aangewakkerd.

De Arc de Triomphe is een gedenkteken voor zij die vochten en stierven voor Frankrijk, vooral tijdens de Napoleontische oorlogen. De vier pijlers van de boog zijn versierd met reliëfs die de oorlogen herdenken. En op de binnenkant en de bovenkant zijn de namen gegraveerd van 558 generaals die de Franse troepen ten tijde van deze oorlogen aanvoerden. Een van de belangrijkste beeldhouwwerken tegen de pijlers van de Arc de Triomphe is Départ des volontaires de 1792 (Vertrek van de vrijwilligers van 1792) van François Rude. Dit reliëf beeldt gewone Fransen uit die klaar zijn om hun land te verdedigen, geleid door de allegorische figuur van Vrijheid. Het patriottische gevoel van de Fransen werd door dit beeld zo sterk aangewakkerd dat het de bijnaam La Marseillaise kreeg, naar het Franse volkslied.

Na zijn overwinning in Austerlitz gaf Napoleon I in 1806 de opdracht de Arc de Triomphe te bouwen. Na deze overwinning beloofde hij zijn manschappen dat ze 'zullen naar huis terugkeren door triomfbogen', maar Napoleon stierf nog voor de bouw werd voltooid in 1836.

Je vindt de Arc de Triomphe in het 16e arrondissement van Parijs aan de rechteroever van de Seine. Het monument is dagelijks geopend en is echt een bezoek waard, zeker op 14 juli, de Franse nationale feestdag. Op die dag wordt jaarlijks een grote militaire parade gehouden op de Champs-Élysées en wappert er een grote Franse vlag onder de Arc de Triomphe wat zeker mooie foto's oplevert. Het monument is vlot bereikbaar met de bus, metro, trein of te voet. Met de auto is het moeilijker omdat de parkeerplaatsen beperkt zijn.

Plan een reis om Arc de Triomphe te zien

Hôtel Marais de Launay
Grand Hotel Leveque
Campanile Paris - Clichy Centre
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.