Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya toont een standbeeld of beeldhouwwerk en kunst in de open lucht
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Deze populaire ontmoetingsplek in Barcelona verbindt de oude stad met het nieuwe deel. Je kunt er onder andere winkelen, festivals bezoeken en monumenten bezichtigen.

Het hart van het stadscentrum van Barcelona wordt echt door Plaça de Catalunya vertegenwoordigt. Rondom het plein zijn verschillende winkels en monumenten te vinden en het is waar het Ciutat Vella (oude centrum) en de moderne 19-eeuwse wijk L’Eixample samenkomen. Het plein werd in 1927 door Koning Alfonso XII officieel geopend en ligt op de plek van de oude stadspoorten.

Tijdens het verkennen van de verschillende stadswijken zul je dit plein vaak oversteken. Neem even de tijd om naar de verschillende beelden en monumenten te kijken. De werken zijn van bekende Catalonische kunstenaars, waaronder Josep Clarà, Josep Subirachs en Eusebi Arnau. Daarnaast kun je kiezen voor een plek in het gras. Stop even terwijl het drukke stadsleven om je heen constant doorgaat.

Als je speciaal naar Barcelona bent gekomen om te winkelen, is Plaça de Catalunya het ideale startpunt. Bezoek de warenhuizen aan het plein of ga voor een wandeling door een aantal van de belangrijkste straten van de stad. Op de Rambla-boulevard met bomen is het altijd druk, en loopt helemaal naar de stadshaven. Hier zul je naast de historische gebouwen, tapasbars en de Boqueria-markt luxe kledingmerken en onafhankelijke boetieks vinden.

Als je de andere kant op gaat, zul je de Passeig de Gràcia tegenkomen. Het is een voorbeeld van de beste moderne architectuur van de buurt L’Eixample. Vind twee van de bekendste werken van Antoni Gaudí, Casa Batlló en Casa Milà, naast de luxe modewinkels, bars en restaurants. Nog niet genoeg van al dat winkelen? Neem dan een kijkje bij de straten Portal de l’Àngel en Rambla de Catalunya.

De grote centrale ruimte van Plaça de Catalunya wordt vaak gebruikt voor festiviteiten en festivals. Ga naar het gratis concert dat jaarlijks wordt gehouden tijdens het festival Diada Nacional de Catalunya op 11 september. Ook worden er live muziekoptredens verzorgd tijdens het Mercé-festival in september, dat in het teken staat van de beschermheilige van Barcelona.

Je vindt Plaça de Catalunya in het centrum van Barcelona. En is zowel een bezienswaardigheid als een belangrijk openbaar vervoerspunt. Stadsbuslijnen, treinen en de metro stoppen hier en het is ook waar de hop-on, hop-off bus van de stad begint. Ook de shuttlebus naar de luchthaven stopt hier.

Plan een reis om Plaça de Catalunya te zien

Hotel Colón Barcelona
Hotel SOFIA Barcelona, in The Unbound Collection by Hyatt
Hotel Sixtytwo Barcelona
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.