Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Deze concertzaal is een prachtig voorbeeld van moderne architectuur. Volg een rondleiding in het gebouw of probeer een ticket voor een voorstelling te bemachtigen.

De zaal van het Palau de la Música Catalana is een adembenemend voorbeeld van modernistische architectuur. De glas-in-loodramen, het prachtige beeldhouwwerk, de heldere kleuren en het druppelvormige glas in het plafond maken van dit monument een van de populairste bezienswaardigheden in Barcelona. Kom overdag een rondleiding in de muziekhal volgen of ga 's avonds genieten van een concert. In het Palau kun je allerlei voorstellingen bijwonen, van opera, klassieke muziek en traditionele Catalaanse stukken tot moderne shows.

Het Palau de la Música Catalana ligt in de wijk La Ribera ten noorden van Las Ramblas en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd gebouwd tussen 1905 en 1908 voor de koorgemeenschap Orfeó Català. De architect Lluís Domènech i Montaner zorgde voor het ontwerp. Aan deze unieke bouw hebben vele beroemde kunstenaars en ambachtslieden meegewerkt, waaronder schilders, beeldhouwers en specialisten in glas-in-lood en mozaïeken.

Als je een rondleiding wilt volgen, moet je minstens twee dagen vooraf reserveren. Je kunt dit zowel online als telefonisch doen. Kinderen jonger dan tien jaar hebben gratis toegang. De rondleiding met gids duurt 55 minuten en start in de foyer, waar je de bogen en tegels met bloemenmotieven kunt bewonderen.

Het Orfeó Català-koor oefent nog altijd in de repetitiehal, de tweede ruimte die je tijdens de rondleiding kunt bezoeken. Daarna gaat het omhoog bij de grootse trap die versierd is met ijzer en glas en kom je terecht in de Lluís Millet-hal. Deze hal is versierd met glas-in-loodramen van twee verdiepingen hoog en zuilen met bloemendecoraties.

Het hoogtepunt van de rondleiding is de concertzaal. Stap binnen in deze enorme, met licht gevulde zaal en neem de overweldigende kleuren in je op. De concertzaal wordt algemeen beschouwd als een meesterwerk van de decoratieve kunst. Ga onder het dakraam staan en bewonder het vakmanschap van dit prachtige gewelfde glazen plafond. Elk stukje van het gebouw is versierd met fruit, bloemen en juwelen.

Concerten zijn doorgaans al dagen op voorhand uitverkocht, dus wees er snel bij als je een ticket voor een show wilt bemachtigen. Er is bijna elke dag een voorstelling. Ga naar een speciale opvoering voor kinderen of laat je betoveren door een stuk van Vivaldi. Raadpleeg de website van het Palau voor het concertprogramma.

Het Palau de la Música Catalana is elke dag open voor rondleidingen. In augustus gelden er langere openingsuren.

Kom met de bus, tram of metro.

Vliegritjes, helikoptervluchten & ballonvaarten

Alle 5 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab

Beste hotelaanbiedingen in Palau de la Música Catalana

Barceló Raval
Barceló Raval
4.5 out of 5
Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
Barceló Raval
Hotel Colón Barcelona
Hotel Colón Barcelona
4 out of 5
Avenida Catedral, 7, Barcelona
Hotel Colón Barcelona
Rialto
Rialto
3 out of 5
Carrer de Ferran, 40-42, Barcelona, Barcelona
Rialto
Hotel SERHS Rivoli Rambla
Hotel SERHS Rivoli Rambla
4 out of 5
La Rambla 128, Barcelona
Hotel SERHS Rivoli Rambla
Royal Ramblas