Kathedraal van Barcelona

Kathedraal van Barcelona
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Deze kathedraal werd gebouwd in de dertiende eeuw en huisvest de relieken van de beschermheilige van Barcelona.

De Kathedraal van Barcelona is een klassieke gotische kathedraal uit de dertiende eeuw. Bezoekers komen hier om een traditionele mis bij te wonen onder het hoge gewelfde plafond. De kathedraal staat vol met decoratieve kunst uit de 14e eeuw en later en in het binnenhof van het kloostergedeelte staat een fontein met levende ganzen eromheen. Vanaf het dak van de kathedraal heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Dit monument wordt ook wel "Le Seu" genoemd naar Sint Eulalia, de beschermvrouwe van Barcelona.

Je vindt de kathedraal in de Barri Gòtic op korte wandelafstand van Las Ramblas. De voorgevel is in de negentiende eeuw gerestaureerd in neogotische stijl met bogen en gravures. Het plein voor de kathedraal is een geliefkoosde verzamelplaats voor toeristen en de lokale bevolking. Het is hier druk op zondag, omdat vrouwen dan de 'sardana' komen dansen, een traditionele Catalaanse dans. Wandel naar binnen in de kerk om het interieur te bewonderen, dat tussen 1298 en 1448 werd gebouwd. De koorstoelen zijn een prachtig voorbeeld van de Catalaanse gotische architectuur en decoratie. Bezichtig de gebeeldhouwde plafonds, wapenschilden en een beschilderd reliëf.

De crypte van de heilige Eulalia bevindt zich onder het hoogaltaar. Haar lichaam wordt bewaard in een versierde sarcofaag.

Het klooster is omringd door een aantal kleine gotische kapelletjes. Er staan bomen en een fontein en op het binnenhof lopen dertien ganzen. Op Sacramentsdag vindt hier het traditionele ritueel van het 'dansende ei' plaats. Hierbij wordt een lege eierdop op de waterstraal van de fontein geplaatst dat door de kracht van het water blijft dansen.

Onder de galerij van het kloostergedeelte vind je een museum. Dit is gevuld met schilderijen en beelden waarvan de oudste uit de elfde eeuw stammen. Probeer zeker een van de meest indrukwekkende schatten van de kathedraal te bezoeken: de monstrans, een prachtige, met juwelen bezetten houder voor de hostie die tijdens de eucharistie in de katholieke mis wordt gebruikt.

Neem een lift naar de top van de kathedraal. Vanaf het dak heb je een prachtig panoramisch zicht op Barcelona.

De kathedraal is elke dag open. Er gelden speciale openingstijden op katholieke feestdagen. Raadpleeg de website van de kathedraal voor meer informatie. Bezoekers kunnen gratis een mis bijwonen, maar moeten een kleine bijdrage betalen om de koorstoelen, het museum en het dak te bezichtigen.

De kathedraal kan gemakkelijk worden bereikt met de bus en metro.

Vliegritjes, helikoptervluchten & ballonvaarten

Alle 5 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab

Beoordelingen over Kathedraal van Barcelona

4.2
Topbestemming
5 - Uitstekend
91
" "5 - Uitstekend 28.79746835443038%
4 - Goed
191
" "4 - Goed 60.44303797468354%
3 - Redelijk
30
" "3 - Redelijk 9.49367088607595%
2 - Teleurstellend
1
" "2 - Teleurstellend 0.31645569620253167%
1 - Ontzettend slecht
3
" "1 - Ontzettend slecht 0.9493670886075949%

4/5 - Goed

Dirkje
1 nov. 2019

Niet binnen geweest i.v.m. lange rij. Mooi parkje tegenover met speeltuintje voor jonge en oudere kinderen.


Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Barcelona

Rialto
Rialto
3 out of 5
Carrer de Ferran, 40-42, Barcelona, Barcelona
Rialto
Hotel Colón Barcelona
Hotel Colón Barcelona
4 out of 5
Avenida Catedral, 7, Barcelona
Hotel Colón Barcelona
Hotel SERHS Rivoli Rambla