Museu Picasso

Museu Picasso bevat interieur en ook een klein groepje mensen
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Bekijk tekeningen uit de kindertijd en jeugd van de belangrijkste kunstenaar van Spanje in dit museum in het oude stadsgedeelte van Barcelona.

Het Museu Picasso herbergt meer dan 3500 werken van Pablo Picasso. Schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en keramiek uit zijn hele leven zijn hier ondergebracht, van zijn eerste ontwerpen uit zijn kindertijd tot enkele van zijn belangrijkste kubistische stukken. Leer meer over het leven van deze kunstenaar en de ontwikkeling van zijn talenten. De kleurrijke tentoonstellingen en de schetsen uit de kindertijd van Picasso zullen hoog scoren, zowel bij kinderen als bij echte kunstliefhebbers.

Picasso werd geboren in het zuiden van Spanje, maar verhuisde op jonge leeftijd met zijn gezin naar Barcelona. Hier woonde de invloedrijke kunstenaar gedurende de eerste jaren van zijn leertijd en hij heeft tot zijn dood in 1973 altijd een nauwe band met de stad gehad. Hij en zijn secretaris en goede vriend, Jaume Sabartés, kozen Barcelona als de plaats waar het eerste museum met zijn werk moest komen.

Het Museu Picasso is ondergebracht in vijf gotische paleizen in het bruisende oude stadscentrum. Sommige van deze gebouwen dateren uit de 13e eeuw. De paleizen zijn met elkaar verbonden en de permanente collectie is chronologisch gerangschikt.

De zaal het dichtst bij de ingang toont foto's, tekeningen en schetsen uit de kinderjaren van Picasso en je vindt hier ook een biografie van de kunstenaar. Vervolgens kom je meer te weten over zijn tijd in Parijs tussen 1900 en 1901 en zijn 'blauwe periode' tot 1904. Maar liefst vier zalen zijn gewijd aan Las Meninas, een serie van 58 schilderijen uit 1957 die allemaal interpretaties zijn van het beroemde schilderij Las Meninas van Diego Velázquez. Picasso schonk deze serie aan het museum ter nagedachtenis van zijn vriend Sabartés.

Mis ook de andere belangrijke werken niet, zoals Retrat del pare de l'artista (Portret van de vader van de artiest) en Primera Comunió (De eerste communie) uit 1896 en L'abraçada (De omhelzing) uit 1900.

In de geschenkenwinkel kun je terecht voor boeken en briefkaarten over werken van de kunstenaar.

Op maandagen is het museum gesloten. Iedere zondag kun je hier na 15.00 uur gratis naar binnen en op de eerste zondag van elke maand is het Museu Picasso zelfs de hele dag gratis geopend. Als je een audiogids wilt huren, moet je extra betalen, maar die geeft wel extra informatie over belangrijke werken in de collectie. Op zondag zijn er rondleidingen met een gids in het Engels. Er zijn drie metrostations op wandelafstand van het museum.

Vliegritjes, helikoptervluchten & ballonvaarten

Alle 5 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab

Beste hotelaanbiedingen in Museu Picasso

Barceló Raval
Barceló Raval
4.5 out of 5
Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
Barceló Raval
Hotel Colón Barcelona
Hotel Colón Barcelona
4 out of 5
Avenida Catedral, 7, Barcelona
Hotel Colón Barcelona
Rialto
Rialto
3 out of 5
Carrer de Ferran, 40-42, Barcelona, Barcelona
Rialto
Hotel SERHS Rivoli Rambla
Hotel SERHS Rivoli Rambla
4 out of 5
La Rambla 128, Barcelona
Hotel SERHS Rivoli Rambla
Hotel Rec Barcelona - Adults only
Hotel Rec Barcelona - Adults only
3 out of 5
Carrer del Rec Comtal, 19, Barcelona
Hotel Rec Barcelona - Adults only