New York vakanties

New York City, de stad die schertsend ook wel het centrum van de wereld wordt genoemd, bruist van energie, ambitie en plezier.

Ervaar de neonbillboards bij nacht op Times Square, de bedrijvigheid van het Grand Central Station of het zorgeloze plezier in de attractieparken van Coney Island. De serieuze kant van New York vind je in de hippe en artistieke wijk Brooklyn of bij het sobere 9/11 Memorial van World Trade Center Ground Zero. In de haven staat het Vrijheidsbeeld. Het is een baken van hoop voor miljoenen immigranten die eind 19e eeuw op de vlucht waren voor oorlog en hongersnood en is nog altijd symbool voor vrijheid. De reputatie van New York als een alles-of-niets-stad, trekt miljoenen dromers aan die in de Big Apple hun geluk komen beproeven.

New York is verdeeld in vijf wijken: Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island en de Bronx. De stad heeft meer dan acht miljoen inwoners en is een echte multiculturele smeltkroes. In de multiculti centra zoals Chinatown en Little Italy vind je tal van authentieke en traditionele eettentjes. In New York wordt diversiteit omarmd en geëerd, van Afro-Amerikaanse cultuur en muziek in Harlem tot de joodse gebruiken in Borough Park in Brooklyn. Hier vind je een van de grootste joods-orthodoxe gemeenschappen buiten Israël.

Het legendarische metronetwerk vormt boven- en ondergronds een complex doolhof. Deze vorm van openbaar vervoer is de gemakkelijkste voor toeristen. Koop een MetroCard waarbij je betaalt voor de ritten die je ook daadwerkelijk maakt. Handig! Een wandeling door de stad is de beste manier om de bezienswaardigheden te ontdekken. Ervaar de diverse wijken van Manhattan te voet, van de chique wijk Upper West Side tot het levendige East Village.

Midtown East, waar je het Empire State Building, Rockefeller Center, het Chrysler Building, de Grand Central Terminal en de New York Public Library vindt, is de perfecte bestemming als je de stad nog niet kent. Als je voor de eerste keer in New York bent, hoef je niet bang te zijn dat je verdwaalt. Het is gemakkelijk om je weg te vinden in New York dankzij het rastersysteem. En de New Yorkers bieden graag hun hulp aan als je toch zou verdwalen.

New York is een must voor cultuurliefhebbers, met musea zoals het Museum of Modern Art en de Metropolitan Opera. Bezoek een theatershow in Broadway of ga naar het Lincoln Center aan de Upper West Side. Als je op zoek bent naar het bewijs dat deze stad nooit slaapt, zul je niet worden teleurgesteld. Heel veel winkels, cafés, kroegen en nachtclubs zijn tot in de late uurtjes open.


Stadsgids van New York


Hotelaanbiedingen New York

Bekijk alle hotels in New York
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar New York

Bekijk alle pakketten naar New York

Topdeals op vliegtickets naar New York

Toon alle vluchten naar New York

Boek je vakantie naar New York