Grands Boulevards

Grands Boulevards
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Met talloze boulevards, bars, winkels en uitgaanslocaties is dit een van de meest levendige plekken van Parijs.

Op de Grands Boulevards kun je de mooiste boulevards van Parijs ervaren. Ga shoppen in het indrukwekkende Galeries Lafayette, breng een bezoek aan het Musée Gourmand du Chocolat - Choco-Story en volg een rondleiding door de Opéra Garnier. Deze bruisende plek in Parijs is beslist een bezoek waard. Deze boulevards en avenues laten de essentie van het Parijse belle époque zien en er zijn op het gebied van winkelen en vermaak genoeg mogelijkheden.

Neem een kijkje in het luxueuze warenhuis Galeries Lafayette dat bekend staat om de hoogwaardige cosmetica en parfum die er wordt verkocht. Je kunt hier een van de wekelijkse gratis modeshows bijwonen of gewoon het tien verdiepingen tellende gebouw bewonderen. Verken de nabijgelegen theaters, bars en nachtclubs van de Grands Boulevards.

Breng een bezoek aan het Palais Garnier. Dit wordt ook wel het Opéra Garnier genoemd en biedt plaats aan bijna 2000 bezoekers. Het gebouw is voorzien van schitterende trappen en een beroemde plafondschildering van Marc Chagall. Reserveer kaartjes voor een concert of volg een rondleiding door dit fraaie gebouw dat een grote inspiratiebron was voor Gaston Leroux’s roman Le Fantôme de l'Opéra.

In het Musée Gourmand du Chocolat - Choco-Story in Parijs kun je meer te weten komen over de vierduizendjarige geschiedenis van de chocolade. Tijdens het verkennen van het museum kun je demonstraties zien waarin wordt getoond hoe chocolade wordt gemaakt. Bezoek ook de historische tentoonstellingen over 's werelds favoriete lekkernij. Proef verschillende soorten chocolade en bestel een kop overheerlijke warme chocolademelk.

Bezichtig de 450 wassen beelden van het Musée Grévin, dat werd opgericht aan het einde van de negentiende eeuw. Het Musée Grévin is een van de oudste wassenbeeldenmuseums van Europa en het is gehuisvest in een gebouw met prachtige barokke elementen en een spiegelzaal. Je kunt er onder meer beelden zien van belangrijke personen uit de Franse geschiedenis, zoals van Karel de Grote en Napoleon III, maar ook internationale beroemdheden, zoals Mahatma Gandhi en Albert Einstein.

Trek ook wat tijd uit voor een bezoek aan Village Joué Club, de grootste speelgoedwinkel van Parijs. Met vijftien verschillende etalages verspreid over de Passage des Princes, is Village Joué Club een bijzondere plek voor bezoekers van alle leeftijden.

De metrolijnen 8 en 9 gaan beide naar het station Grands Boulevards. Vanaf de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle rijden verschillende treinen naar het centrum en het is dus heel gemakkelijk om een bezoek aan deze wijk te brengen.

Wandel op de Grands Boulevards over de sierlijke galerijen met glazen daken en grijp je kans om Parijs op een authentieke manier te ervaren.

Plan een reis om Grands Boulevards te zien

Hôtel Marais de Launay
Grand Hotel Leveque
Campanile Paris - Clichy Centre
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.