Grand Palais

Grand Palais
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
In deze spectaculaire tentoonstellingsruimte, waar prominente kunstexposities en overzichtstentoonstellingen plaatsvinden, kun je genieten van kunst en architectuur.

Het Grand Palais is een juweeltje uit de belle époque en zeer geliefd onder zowel Parijzenaars als toeristen. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd met thema's die variëren van sport tot kunst.

Het Grand Palais werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd als onderdeel van de voorbereidingen die overal in de stad werden getroffen voor de Wereldtentoonstelling van 1900. In de jaren daarna werden er veel kunstexposities in het gebouw gehouden. Ook diende het tijdens de Eerste Wereldoorlog als militair ziekenhuis en in de Tweede Wereldoorlog als locatie voor tentoonstellingen met nazipropaganda. Het gebouw werd echter veel geplaagd door constructieproblemen. In 1993 werd het gebouw gesloten en gerestaureerd en in 2007 werd het heropend.

Bewonder eerst de gevel van dit voorname bouwwerk. Bekijk het complexe smeedijzerwerk in art-nouveaustijl en het opvallende halfronde, glazen dak dat zich bovenop de classicistische stenen voorgevel bevindt.

Het Palais de la Découverte is een gezinsvriendelijk wetenschapsmuseum in de westelijke vleugel van het paleis. Breng een bezoek aan de permanente tentoonstellingen die zijn gewijd aan de verschillende takken van wetenschap, waaronder natuurkunde, astronomie, biologie en scheikunde. Je kunt deelnemen aan interactieve experimenten die op verschillende tijdstippen op de dag worden gehouden of je kunt een voorstelling in het planetarium bekijken.

Op andere plekken in het Grand Palais worden in de verschillende expositieruimten gevarieerde en frequent wisselende serie evenementen georganiseerd, met programma's als dans, theater, films en zelfs sport.

Je kunt je toegangskaarten het beste van te voren kopen. Bekijk van te voren het actuele programma van de Galeries Nationales. Er worden hier internationale tentoonstellingen gehouden en de vraag naar toegangskaartjes is groot. In het verleden zijn er overzichtstentoonstellingen te zien geweest van Edward Hopper en Robert Mapplethorpe. Als je een voorstelling hebt bijgewoond, kun je nadien een hapje eten in het restaurant in het complex, Le Mini Palais.

Het Palais de la Découverte is met uitzondering van maandag, iedere dag geopend. Er wordt een toegangsprijs geheven. Je hebt een afzonderlijk kaartje nodig voor toegang tot de Galeries Nationales. De prijzen en openingstijden van het Grand Palais verschillen per tentoonstelling. Gebruik ingang 3 op de Avenue du Général Eisenhower om naar binnen te gaan bij de Galeries Nationales en gebruik de ingang op Avenue Franklin Delano Roosevelt als je het Palais de la Découverte wilt bezoeken.

Plan een reis om Grand Palais te zien

Novotel Paris La Défense Esplanade
Grand Hotel Leveque
Hotel Oratio
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.