Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Buckingham Palace

Neem zelf een kijkje in het bekendste paleis van Groot-Brittannië, de luxueuze verblijfplaats en werkplek van koningin Elizabeth II.

Buckingham Palace is sinds 1837 de officiële residentie van de Britse monarch en het epicentrum van de Britse constitutionele monarchie. Het paleis was al talrijke keren decor voor decreten, weelderige banketten en recepties met buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.

De oorspronkelijke naam van het paleis is Buckingham House. Het werd in 1705 gebouwd voor de graaf van Buckingham en is door de eeuwen heen meerdere keren uitgebreid. Nu is het een van de meest bezochte locaties ter wereld.

Treed binnen in de Grand Hall van Buckingham Palace en bewonder de gebogen marmeren trap met portretten die er al hingen ten tijde van koningin Victoria. De troonzaal met zijn gouden kroonluchters en prachtige rode muren en vloeren wordt vaak gebruikt voor koninklijke evenementen en recepties. Deze zaal leidt naar het balkon waar prins William en zijn kersverse vrouw Catherine Middleton elkaar in april 2011 de langverwachte kus hebben gegeven.

Buckingham Palace is geen kunstgalerie of museum, hoewel de Koninklijke Collectie hier erg waardevolle kunst bevat. Je kunt er historisch meubilair en koninklijke erfstukken bewonderen van onder andere Rembrandt.

Het paleis telt meer dan 700 kamers. In de maanden augustus en september, wanneer koningin Elizabeth II vertrekt voor haar jaarlijks bezoek aan Schotland, zijn de 19 State Rooms beschikbaar voor het publiek. Hier kun je talrijke kunstwerken uit de prachtige privécollectie van de Britse koninklijke familie bezichtigen. Je moet entree betalen (inclusief audiotour) en je moet je bezoek vooraf reserveren op de officiële website van Buckingham Palace. Om te weten of de koningin aanwezig is, kijk je naar de vlaggenmast op het paleis. Als ze thuis is, dan wappert de koninklijke standaard.

Een bezoek aan Londen en Buckingham Palace is niet compleet zonder de aflossing van de wacht. Deze vindt dagelijks plaats om 11.30 uur, behalve in de winter, dan is het om de twee dagen. Regelmatig proberen toeristen de stoïcijnse soldaten af te leiden, maar ze hebben hierbij weinig succes. Vanaf het paleis geniet je van een ontspannende wandeling naar Hyde Park, de rijke wijk Kensington en Green Park.

Of neem de metro naar een van deze parken als je geen zin hebt om te lopen.

Buckingham Palace ligt in het district City of Westminster. Het is vlot bereikbaar met de bus of de metro. St. James's Park is het dichtstbijgelegen metrostation. Geleide bezoeken aan de State Rooms zijn dagelijks beschikbaar in augustus en september.


Buckingham Palace Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Buckingham Palace

Alle 15.203 accommodaties in de buurt van Buckingham Palace weergeven
Park Plaza Westminster Bridge London € 181
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen op 5 minuten wandelen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten wandelen.

  The Strand Palace Hotel € 157
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, op 15 minuten wandelen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen op 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten wandelen.

   The Grosvenor Hotel € 181
   The Grosvenor Hotel

   The Grosvenor Hotel

   101 Buckingham Palace Road, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, op 5 minuten wandelen van Apollo Victoria Theatre en Victoria Palace Theatre. Ook Buckingham Palace en Green Park liggen op een kwartiertje wandelen. Victoria Underground Station en London Victoria Rail Station liggen op 2 minuten wandelen.

    St. James' Court, A Taj Hotel, London € 217
    St. James' Court, A Taj Hotel, London

    St. James' Court, A Taj Hotel, London

    54 Buckingham Gate, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, op 10 minuten wandelen van Buckingham Palace, Victoria Palace Theatre en Apollo Victoria Theatre. Ook St. James Park en Westminster Abbey liggen op 10 minuten wandelen. St. James's Park Underground Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Victoria Underground Station is het 7 minuten wandelen.

     Assembly Hotel London € 107
     Assembly Hotel London

     Assembly Hotel London

     27 - 31 Charing Cross Road, Londen, Engeland
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, op 2 km afstand van Brits museum, Coca-Cola London Eye en Big Ben. Ook Buckingham Palace en Hyde Park liggen op 2 km afstand. Leicester Square Underground Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Charing Cross Underground Station is het 4 minuten wandelen.

      Park Plaza London Waterloo € 150
      Park Plaza London Waterloo

      Park Plaza London Waterloo

      6 Hercules Road, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, op 10 minuten wandelen Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen op 10 minuten wandelen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten wandelen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten wandelen.

       Marlin Waterloo € 128
       Marlin Waterloo

       Marlin Waterloo

       111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, op 10 minuten wandelen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen op een kwartiertje wandelen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten wandelen.

        The Rubens At The Palace € 194
        The Rubens At The Palace

        The Rubens At The Palace

        39 Buckingham Palace Road, Londen, Engeland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, op 5 minuten wandelen van Victoria Palace Theatre en Apollo Victoria Theatre. Ook Buckingham Palace en St. James Park liggen op een kwartiertje wandelen. Victoria Underground Station en London Victoria Rail Station liggen op 5 minuten wandelen.