Vluchten naar Rusland

Populaire steden in Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld, waarvan geografisch gezien een deel bij Europa hoort en een deel bij Azië. In Rusland vind je schitterende ongerepte natuur en historische steden. Bezoek zeker de Maagdelijke Komiwouden in de Noordelijke Oeral. Dit is het grootste oerbos van Europa, door UNESCO aangewezen als natuurlijk erfgoed.

Vind een vlucht naar Rusland

De belangrijkste luchthavens van Rusland zijn het Domodedovo International Airport (DME) in Moskou en Pulkovo Airport (LED) in St. Petersburg. Vanaf Brussels Airport (BRU) vertrekken er wekelijks meerdere rechtstreekse vluchten naar beide luchthavens. De reistijd naar Moskou bedraagt zo'n 3,5 uur. In minder dan 3 uur vlieg je naar St. Petersburg. Voer je bestemming in om de meest geschikte vlucht te vinden.

Kies voor vliegtickets naar Moskou om de geschiedenis te bekijken van de metropool die ooit het centrum was van het communistische Oostblok. Bekijk adembenemende gebouwen aan het Rode Plein, zoals de Basiliuskathedraal aan de oostzijde. Met haar vele veelgekleurde torentjes is deze kathedraal een van de belangrijkste symbolen van Moskou. Leer meer over de Russische geschiedenis tijdens een bezoek aan het Kremlin Museum, aan de westzijde van het Rode Plein.

Een vliegreis naar St. Petersburg boek je voor een bezoek aan het museum de Hermitage dat gevestigd is in een voormalig paleis. Hier kun je dagenlang rondwandelen en de indrukwekkende kunstcollectie in je opnemen. De Hermitage huist ruim drie miljoen kunstwerken, van de oudheid tot de middeleeuwen en recentere perioden, uit zowel het oosten als westen.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Rusland

Rusland is de ideale bestemming voor een culturele reis. Wandel in St. Petersburg over de lange straat Nevsky Prospect. Deze wandeling brengt je langs een groot aantal historische bezienswaardigheden, zoals het Stroganov Paleis en de Kazan Kathedraal.

Natuurliefhebbers genieten van de diverse natuur in Rusland. Hier vind je talloze natuurparken en natuurreservaten. Het Baikalmeer in de buurt van Irkoetsk is zeker een bezoek waard. Het meer is ongeveer net zo groot als België en ruim 1640 meter diep.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Rusland annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Rusland.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Rusland te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Rusland, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Rusland!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Rusland tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Rusland bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Rusland, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.