Begin van hoofdinhoud
Icoon voor retourvlucht
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Voordeligste vluchten naar Noorwegen

Prijzen van de afgelopen 7 dagen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Noorwegen ligt in Noord-Europa, op het Scandinavisch Schiereiland. De natuur in Noorwegen is overweldigend, met berglandschappen vol watervallen en de prachtige eilanden van de Lofoten en Vesterålen. Natuurlijk wil je ook een bezoek brengen aan de schitterende fjorden, waarvan je er meer dan duizend vindt in Noorwegen. De meest bekende liggen aan de westkust zoals de Nærøyfjord en de Sognefjord.

Vind een vlucht naar Noorwegen

De belangrijkste luchthavens van Noorwegen zijn Oslo Airport (OSL) in Oslo, Bergen Airport, Flesland (BGO) in Bergen en Stavanger Airport, Sola (SVG) in Stavanger. Vanaf Brussels Airport (BRU) vlieg je in ongeveer 2 uur direct naar Oslo. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten. Daarnaast vertrekken er dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) naar Bergen en Stavanger. De reistijd bedraagt minder dan 2 uur. Zoek naar de meest geschikte vlucht door je bestemming in te vullen.

Kies voor vluchten naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis waar de koning en koningin verblijven. Tijdens de zomermaanden kun je dit imposante neoklassieke gebouw verkennen tijdens een rondleiding. Op het schiereiland Bygdøy ligt het openluchtmuseum Norsk Folkemuseum. Hier bekijk je onder andere historische woningen, een oude kerk en klederdracht.

Boek vliegtickets naar Bergen voor een bezoek aan de Fisketorget, de vismarkt waar je je onder de lokale bevolking mengt. Naast vis kun je hier ook leuke souvenirs kopen en boodschappen als fruit, groente en bloemen. Voor een adembenemend uitzicht over Bergen kun je met de kabelspoorbaan Fløibanen makkelijk naar de top van de berg Fløyen.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Noorwegen

In de natuur van Noorwegen beleef je een mooie wandelvakantie. Er lopen duizenden wandelroutes door het land, langs diepe fjorden en gletsjers en over uitgestrekte bergplateaus met groene bossen en heldere meren. Maak zeker een tocht door de ongerepte berglandschap van het Nationaal park Jotunheimen.

In het zuiden van Noorwegen vind je zelfs mooie brede zandstranden, zoals het Sjøsandenstrand bij Mandal, waar je tijdens de zomer heerlijk kunt vertoeven tijdens een strandvakantie.