Vluchten naar Nepal

Populaire steden in Nepal

Vakantiegids voor Nepal

Nepal ligt in Azië tussen India en China (Tibet) in en heeft als hoofdstad Kathmandu. Het land heeft een zeer gevarieerd en afwisselend landschap: van heuvellandschap met groene valleien tot de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Ook de hoogste berg ter wereld bevindt zich hier: de Mount Everest.

Vind een vlucht naar Nepal

Vanaf Brussels Airport (BRU) kun je met een of meerdere tussenstops naar Nepal vliegen. Al naar gelang, variëert de reistijd tussen de 13 en 30 uur. Meestal vindt een tussenstop plaats op Istanbul Atatürk Airport (IST), Dubai International Airport (DXB) of Hamad International Airport (DOH). Vluchten naar Nepal gaan meerdere keren per dag.

Wil je een reis naar Nepal boeken, kies dan voor een vlucht met bestemming Kathmandu Tribhuvan International Airport (KTM). Dit is de enige internationale luchthaven van het land.

Bezoek in Kathmandu de Bouddhanath stoepa. Het is een van de grootste boeddhistische tempels van Zuid-Azië en gebouwd op de oude handelsweg richting Tibet. Dagelijks zijn hier vele pelgrims te vinden. Zij wandelen al biddend rondom de stoepa en draaien aan de gebedsmolens. Neem ook een kijkje op het beroemde Durbar Square. Het dynamische plein, waarop een belangrijk paleis is gebouwd, staat vol indrukwekkende tempels. Met een beetje geluk tref je hier de Kumari, deze levende godin is een jong meisje dat door alle Nepalezen wordt vereerd.

Topbezienswaardigheden en- activiteiten in Nepal

Nepal is een zeer geschikte bestemming voor een actieve reis, rondreis of backpackreis. Als je in Nepal bent, is het Himalayagebergte niet te missen. Er is een ruime keuze aan trektochten te boeken, zowel voor de ervaren als voor de minder ervaren wandelaar. Langs de route overnacht je in hutjes en guesthouses. Neem ook een kijkje in Lumbini: de geboorteplaats van Boeddha.

❓ Kan ik mijn vluchtboeking naar Nepal annuleren vanwege COVID-19?

✔️ Beleidsregels variëren van partner tot partner, maar veel van hen dekken reizen naar sterk getroffen gebieden. De data en bestemmingen wijzigen regelmatig wanneer er meer kennis ontstaat over de situatie, dus het is belangrijk voor reizigers om zich te melden bij de luchtvaartmaatschappij als er binnenkort een reis op de planning staat. Bezoek ons klantendienstportaal voor meer informatie over welke beleidsregels beschikbaar zijn voor jouw vlucht naar Nepal.


❓ Wat is de beste manier om goedkope vluchten naar Nepal te vinden met een flexibel wijzigingsbeleid?

✔️ Vanwege COVID-19 zien veel van onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijpartners af van wijzigingstoeslagen voor in aanmerking komende nieuwe boekingen naar Nepal, dus overweeg om op deze luchtvaartmaatschappijen te filteren tijdens je zoektocht naar goedkope vluchten naar Nepal!


❓ Zijn er algemene tips voor reizigers naar Nepal tijdens de uitbraak van COVID-19?

✔️ De meeste van onze hotels in Nepal bieden gratis annulering aan, dus overweeg om hotels te boeken waarbij terugbetaling mogelijk is in plaats van hotels die geen restitutie aanbieden. Zoek naar het bericht ‘gratis annulering’ tijdens je zoektocht. Prijzen kunnen variëren, maar op dit moment geloven wij dat flexibiliteit belangrijk is.


✔️ Vergeet niet om de kleine lettertjes te controleren wanneer je vluchttickets boekt naar Nepal, want wijzigingen zijn mogelijk geen optie of kunnen mogelijk een flinke toeslag met zich meebrengen, afhankelijk van welk type tarief je kiest. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van je ticket leest, voordat je een aankoop doet.