Topactiviteiten in San Francisco

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
San Francisco bevat een huis

Spannende activiteiten in het bruisende San Francisco

San Francisco is een moderne stad gelegen in de Amerikaanse staat Californië, aan de westkust van het land. In deze bruisende stad kun je een groot aantal prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Neem een kijkje bij de iconische Golden Gate Bridge of maak een wandeling door het rustgevende Golden Gate Park. Je kunt kiezen uit veel bijzondere activiteiten in San Francisco. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de stad langs de vele bezienswaardigheden.

Dingen om te doen in San Francisco

Een fantastische activiteit in San Francisco is het maken van een sightseeingvlucht in een helikopter. Vanuit de lucht geniet je van een uitzicht over de imposante wolkenkrabbers van het financiële district en zie je de 260 meter hoge Transamerica Pyramid vanuit een nieuw perspectief. Vervolgens vlieg je over de baai naar Alcatraz. Vroeger was dit een gevangenis waar de gevaarlijkste criminelen van Amerika zaten opgesloten. De rondleiding achter de schermen van de California Academy of Sciences is ook een interessante excursie in San Francisco. Tijdens een rondleiding door dit instituut voor wetenschappelijk onderwijs leer je veel interessante feiten over verschillende wetenschappelijke disciplines. Zo krijg je toegang tot het onderzoekslab waar je kunt praten met wetenschappers die onder meer natuurkundige verschijnselen en antropologie bestuderen. Het gebouw biedt onder meer ruimte aan een planetarium, een groot regenwoud, een aquarium en verschillende dierenverblijven.

Bezienswaardigheden in San Francisco

Vanuit je hotel in San Francisco kun je doorgaans gemakkelijk diverse bezienswaardigheden te voet bezoeken. Neem zeker een kijkje bij de levendige oude zeeliedenbuurt Fisherman's Wharf, waar je goed kunt eten bij een van de authentieke visrestaurants. Ook bij Pier 39 tref je leuke restaurants en terrassen aan, met uitzicht op zee. Het Fort Point National Historic Site ligt aan de voet van de Golden Gate Bridge. Fort Point is een fort dat deels uit de Amerikaanse Burgeroorlog stamt. Met behulp van de informatieve displays kom je meer te weten over de geschiedenis van het gebouw. Als je de benen wilt strekken, kun je deelnemen aan een van de interessante stadswandelingen in wijken als Chinatown, North Beach, Barbary Coast en Fisherman's Wharf.

Musea in San Francisco

In San Francisco vind je diverse leuke musea waar het hele gezin van kan genieten. Bezoek bijvoorbeeld het Walt Disney Family Museum. Hier kom je meer te weten over het verhaal achter de man Walt Disney en kun je onder meer grote hoeveelheden originele schetsen en achtergrondschilderingen uit films als Sneeuwwitje bewonderen. Het Exploratorium is een interessant wetenschapsmuseum dat leerzaam is voor bezoekers van alle leeftijden. Doe bijvoorbeeld natuurkundige proefjes en probeer de verschillende machines zelf uit. San Francisco is het makkelijkst aan te reizen met het vliegtuig. Boek online snel en eenvoudig je vlucht naar San Francisco.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.