Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Japanese Tea Garden

De oudste publieke Japanse tuin in de Verenigde Staten is een plek van rust en schoonheid in het Golden Gate Park.

Laad je batterijen op tijdens een wandelingetje door de Japanse theetuin, ten oosten van Stow Lake in Golden Gate Park. In dit vredige toevluchtsoord vind je overal minipagodes, stenen lantaarns, koivijvers en kersenbloesembomen. Het is niet moeilijk om je eigen plekje te vinden in dit gebied van twee hectare groot vol bankjes en wandelweggetjes. Bewonder de planten, de bomen en de hemel terwijl je de schoonheid en de harmonie van de natuur tot je door laat dringen.

De tuin werd ontworpen en aangelegd door landschapsarchitect Baron Makoto Hagiwara. In 1894 wer hij tijdelijk tentoongesteld voor de Wereldtentoonstelling in San Francisco. Na de tentoonstelling maakte Hagiwara de tuin permanent en groter. De tuin bleef in handen van zijn familie en afstammelingen tot kort nadat de Verenigde Staten mee begonnen te strijden in Wereldoorlog II.

Een paar van de hoogtepunten van de tuin zijn onder andere de meditatieve zentuin, de vele waterelementen en de Lantern of Peace, een 4 082 kilogram zware bronzen lantaarn die een verzoeningsoffer was na Wereldoorlog II.

De Japanese Tea Garden is het hele jaar door schitterend, maar de beste periode voor een bezoek is misschien wel in de lente wanneer duizenden kersenbloesembomen in bloei staan. Ook de herfst is een feest, wanneer de bladeren kleurrijke veranderingen ondergaan.

In het midden van de tuin staat het indrukwekkende theehuis dat uitkijkt op de prachtige landschappen en de zuidelijk georiënteerde vijver. Het is hier dat Hagiwara de Verenigde Staten voor het eerst kennis liet maken met de gelukskoekjes, die hij aan de bezoekers aanbood. Deze traditie wordt tot vandaag nog altijd in ere gehouden. Elke woensdag- en vrijdagochtend, van half maart tot januari, houden personeelsleden in kimono's theeceremonies met eeuwenoude rituelen en gebruiken. Ze drinken daarbij de matcha, een groene thee in poedervorm.


Japanese Tea Garden Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Japanese Tea Garden

Alle 1.217 accommodaties in de buurt van Japanese Tea Garden weergeven
Holiday Inn Golden Gateway € 137
Holiday Inn Golden Gateway

Holiday Inn Golden Gateway

1500 Van Ness Ave, San Francisco, CA
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van San Francisco, op 5 minuten wandelen van Van Ness Avenue en The Regency Ballroom. Ook San Francisco City Hall en Lombard Street liggen op 2 km afstand. Tramhalte California St & Van Ness Ave ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Tramhalte California St & Polk St is het 2 minuten wandelen.

  Geary Parkway Motel € 87
  Geary Parkway Motel

  Geary Parkway Motel

  4750 Geary Blvd, Richmond District, San Francisco, CA
    
   2.0 van 5.0 Sterren

   Dit motel ligt in Richmond District, op 2 km afstand van Steinhart Aquarium, Golden Gate Park en California Academy of Sciences. Ook University of San Francisco en De Young Museum liggen op 2 km afstand. Metrostation Irving St & 9th Ave ligt op 27 minuten wandelen en naar Metrostation Irving St & 8th Ave is het 28 minuten wandelen.

   Stanyan Park Hotel € 140
   Stanyan Park Hotel

   Stanyan Park Hotel

   750 Stanyan Street, San Francisco, CA
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Haight-Ashbury, op 10 minuten wandelen van Golden Gate Park en University of California San Francisco. Ook University of San Francisco en Palace of Fine Arts liggen op 5 km afstand. Metrostation Carl St & Stanyan St ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Carl Street & Cole Street Station is het 7 minuten wandelen.

    Laurel Inn, a Joie de Vivre Boutique Hotel € 122
    Laurel Inn, a Joie de Vivre Boutique Hotel

    Laurel Inn, a Joie de Vivre Boutique Hotel

    444 Presidio Ave, San Francisco, CA
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Western Addition, op 15 minuten wandelen van Kaiser Permanente Medical Center en University of San Francisco. Ook Palace of Fine Arts en Golden Gate Park liggen op 3 km afstand. Tramhalte California St & Van Ness Ave ligt op 29 minuten wandelen.