Goedkope vluchten naar San Francisco

Over San Francisco

De stad San Francisco ligt op een schiereiland aan de westkust van de Verenigde Staten, in de staat Californië. In de jaren 60 groeide de stad uit tot het middelpunt van de hippiebeweging, en nog steeds staat de stad bekend om zijn tolerantie en grote homogemeenschap. Een aantal beroemde trekpleisters van de stad zijn de Golden Gate Bridge, die het schiereiland met de kust verbindt, de karakteristieke kabeltrams, die mensen de steile heuvels op voeren, en het eiland Alcatraz. Op dit eiland in de Baai van San Francisco staat de beroemde gevangenis, waar tot 1963 een aantal van de grootste en beruchtste criminelen van de VS vastzaten. Nu is het een museum. Het is in San Francisco overigens 9 uur vroeger dan in België.

Vliegen naar San Francisco

De grote luchthaven in de buurt van de stad is San Francisco International Airport (SFO). Er gaan verschillende vluchten met 1 tussenstop vanaf Brussel, met zowel Europese als Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Hoe lang de vlucht duurt, is afhankelijk van de lengte van de tussenstop, maar de kortste vluchten duren ongeveer 13 uur, inclusief tussenstop. Voor een rechtstreekse vlucht kun je uitwijken naar de Luchthaven van Düsseldorf of Luchthaven Schiphol bij Amsterdam. Een rechtstreekse vlucht duurt circa 11 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van San Francisco

San Francisco International is een grote luchthaven en beschikt dan ook over ruim voldoende voorzieningen. Zo zijn er meer dan 50 winkels en een even groot aantal cafés en restaurantjes. De meeste hiervan bevinden zich in het gedeelte dat alleen toegankelijk is voor passagiers. Er zijn verschillende lounges waar je even helemaal tot rust kunt komen, en een aantal ruimtes waar kinderen even lekker kunnen spelen. Ook is er een heus museum op het vliegveld, het SFO Museum, met een reproductie van de passagiersterminal in de jaren 30 en wisselende tentoonstellingen. Je kunt verder in alle terminals profiteren van een gratis wifinetwerk. Er zijn op de luchthaven ook verschillende ruimtes ingericht waar je rustig kunt lezen, mediteren of yoga kunt beoefenen. Tot slot kun je, als het nodig is, op de luchthaven overnachten en er zijn ook verschillende hotels op zeer korte afstand van de terminal te vinden.

Verder reizen vanaf de luchthaven van San Francisco

San Francisco International Airport ligt ongeveer 21 kilometer ten zuiden van de stad. Het is maar 15 minuten rijden met de auto naar het centrum van San Francisco. Je kunt natuurlijk ter plekke een auto huren, maar je kunt ook van tevoren een auto reserveren via Expedia. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar is doorgaans ook een stuk voordeliger. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar het centrum van San Francisco te reizen. De treinen van BART (Bay Area Rapid Transit) vertrekken van ’s ochtends tot ’s avonds meerdere keren per uur en brengen je in ongeveer 30 minuten naar verschillende bestemmingen in het centrum. Vanaf de luchthaven kun je ook met de trein naar andere plaatsen op het schiereiland reizen, zoals Palo Alto, San Mateo en Burlingame.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar San Francisco, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar San Francisco op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen