Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Golden Gate Bridge

Auto's rijden over de brug en schepen varen eronder. Maar de beste manier om dit icoon echt te beleven is te voet.

Hoewel de brug meestal in mist is gehuld, is ze toch één van de meest gefotografeerde in de wereld. Ze blijft verbluffend om naar te kijken en het is een ware gebeurtenis om ze te bezoeken. Ze dwingt respect af en haar afmetingen, omvang en schoonheid laten je verbeelding op hol slaan. Dit icoon van de Amerikaanse architectuur is 2,7 kilometer lang en hangt boven de 'Golden Gate', de zeestraat die de baai van San Francisco verbindt met de Stille Oceaan. 

De hangbrug met één enkele overspanning verbindt San Francisco met Marin County. Er werd vier jaar aan de brug gebouwd en in 1937 werd ze opengesteld voor het verkeer. Ze is bestand tegen rukwinden van meer dan 161 kilometer per uur. Toen de Golden Gate Bridge af was, was ze de langste hangbrug ter wereld. Maar sindsdien is dat record al vele malen gebroken.

Vanop de brug heb je een schitterend uitzicht op de baai, de skyline, de Stille Oceaan en de Marin Headlands aan de noordelijke kant van de brug. Als je er echt ten volle van wil genieten en je wil kunnen inschatten hoe groot de brug wel is, dan moet je eroverheen wandelen of fietsen. Als je er met de wagen over rijdt, dan moet je je aandacht bij het verkeer houden.

Voetgangers kunnen enkel overdag gebruik maken van het oostelijke pad. Het volledige pad is afgescheiden van de rijbaan. Fietsers kunnen zowel het oostelijke als het westelijke pad gebruiken. Zo hoog boven het water is er meestal veel wind, dus duffel je zelfs in de zomer maar goed in.

Vanop Vista Point aan het noordelijke deel van de brug in Marin County heb je één van de beste uitzichten op de brug. Op elk moment van de dag blijft ze schitterend om naar te kijken: Bij het krieken van dag licht ze langzaam op met de opkomende zon. 's Nachts fonkelen de lichtjes en worden ze weerspiegeld in het donkere water.


Golden Gate Bridge Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Golden Gate Bridge

Alle 1.303 accommodaties in de buurt van Golden Gate Bridge weergeven
Cavallo Point
Cavallo Point

Cavallo Point

601 Murray Circle, Fort Baker, Sausalito, CA
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in de historische wijk, op 3,3 km van Golden Gate Bridge en op 10 km afstand van Presidio of San Francisco en Palace of Fine Arts. Ook Golden Gate Park en Walt Disney Family Museum liggen op 10 km afstand.

  Holiday Inn Golden Gateway € 136
  Holiday Inn Golden Gateway

  Holiday Inn Golden Gateway

  1500 Van Ness Ave, San Francisco, CA
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van San Francisco, op 5 minuten wandelen van Van Ness Avenue en The Regency Ballroom. Ook San Francisco City Hall en Lombard Street liggen op 2 km afstand. Tramhalte California St & Van Ness Ave ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Tramhalte California St & Polk St is het 2 minuten wandelen.

   Inn at Golden Gate € 79
   Inn at Golden Gate

   Inn at Golden Gate

   2707 Lombard St, San Francisco, CA
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit motel ligt in Marina District, op 3 km afstand van Walt Disney Family Museum, Presidio of San Francisco en Ghirardelli Square. Ook Golden Gate Park en Pier 39 liggen op 5 km afstand. Tramhalte Hyde St & Greenwich St ligt op 30 minuten wandelen en naar Tramhalte Hyde St & Chestnut St is het 30 minuten wandelen.

    Travelodge by Wyndham Presidio San Francisco € 147
    Travelodge by Wyndham Presidio San Francisco

    Travelodge by Wyndham Presidio San Francisco

    2755 Lombard St, San Francisco, CA
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit motel ligt in Marina District, op 10 minuten wandelen van Chestnut Street en Palace of Fine Arts. Ook Crissy Field en Walt Disney Family Museum liggen op 2 km afstand.

     Alpha Inn & Suites € 59
     Alpha Inn & Suites

     Alpha Inn & Suites

     2505 Lombard Steet, San Francisco, CA
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Marina District, op 10 minuten wandelen van Chestnut Street en Palace of Fine Arts. Ook Crissy Field en Walt Disney Family Museum liggen op 2 km afstand. Tramhalte Hyde St & Greenwich St ligt op 26 minuten wandelen en naar Tramhalte Hyde St & Chestnut St is het 26 minuten wandelen.

      Laurel Inn, a Joie de Vivre Boutique Hotel € 121
      Laurel Inn, a Joie de Vivre Boutique Hotel

      Laurel Inn, a Joie de Vivre Boutique Hotel

      444 Presidio Ave, San Francisco, CA
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Western Addition, op 15 minuten wandelen van Kaiser Permanente Medical Center en University of San Francisco. Ook Palace of Fine Arts en Golden Gate Park liggen op 3 km afstand. Tramhalte California St & Van Ness Ave ligt op 29 minuten wandelen.

       Infinity Hotel SF, Ascend Hotel Collection € 84
       Infinity Hotel SF, Ascend Hotel Collection

       Infinity Hotel SF, Ascend Hotel Collection

       2322 Lombard St, San Francisco, CA
         
        2.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Marina District, op 15 minuten wandelen van Chestnut Street en Palace of Fine Arts. Ook Van Ness Avenue en Fort Mason liggen op 2 km afstand. Tramhalte Hyde St & Chestnut St ligt op 23 minuten wandelen en naar Tramhalte Hyde St & Greenwich St is het 23 minuten wandelen.

        Hotel Del Sol, a Joie de Vivre Boutique Hotel € 180
        Hotel Del Sol, a Joie de Vivre Boutique Hotel

        Hotel Del Sol, a Joie de Vivre Boutique Hotel

        3100 Webster St, San Francisco, CA
          
         2.5 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van San Francisco, vlak bij Union Street en Mexican Museum. Ook Chestnut Street en Presidio Theater liggen op 10 minuten wandelen. Tramhalte Hyde St & Greenwich St ligt op 16 minuten wandelen en naar Tramhalte Hyde St & Lombard St is het 17 minuten wandelen.