Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Golden Gate Bridge

Auto's rijden over de brug en schepen varen eronder. Maar de beste manier om dit icoon echt te beleven is te voet.

Hoewel de brug meestal in mist is gehuld, is ze toch één van de meest gefotografeerde in de wereld. Ze blijft verbluffend om naar te kijken en het is een ware gebeurtenis om ze te bezoeken. Ze dwingt respect af en haar afmetingen, omvang en schoonheid laten je verbeelding op hol slaan. Dit icoon van de Amerikaanse architectuur is 2,7 kilometer lang en hangt boven de 'Golden Gate', de zeestraat die de baai van San Francisco verbindt met de Stille Oceaan. 

De hangbrug met één enkele overspanning verbindt San Francisco met Marin County. Er werd vier jaar aan de brug gebouwd en in 1937 werd ze opengesteld voor het verkeer. Ze is bestand tegen rukwinden van meer dan 161 kilometer per uur. Toen de Golden Gate Bridge af was, was ze de langste hangbrug ter wereld. Maar sindsdien is dat record al vele malen gebroken.

Vanop de brug heb je een schitterend uitzicht op de baai, de skyline, de Stille Oceaan en de Marin Headlands aan de noordelijke kant van de brug. Als je er echt ten volle van wil genieten en je wil kunnen inschatten hoe groot de brug wel is, dan moet je eroverheen wandelen of fietsen. Als je er met de wagen over rijdt, dan moet je je aandacht bij het verkeer houden.

Voetgangers kunnen enkel overdag gebruik maken van het oostelijke pad. Het volledige pad is afgescheiden van de rijbaan. Fietsers kunnen zowel het oostelijke als het westelijke pad gebruiken. Zo hoog boven het water is er meestal veel wind, dus duffel je zelfs in de zomer maar goed in.

Vanop Vista Point aan het noordelijke deel van de brug in Marin County heb je één van de beste uitzichten op de brug. Op elk moment van de dag blijft ze schitterend om naar te kijken: Bij het krieken van dag licht ze langzaam op met de opkomende zon. 's Nachts fonkelen de lichtjes en worden ze weerspiegeld in het donkere water.


Golden Gate Bridge Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Golden Gate Bridge

Alle 1.333 accommodaties in de buurt van Golden Gate Bridge weergeven
Hotel Caza Fisherman’s Wharf
Hotel Caza Fisherman’s Wharf

Hotel Caza Fisherman’s Wharf

1300 Columbus Avenue, San Francisco, CA
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in North Beach, op 10 minuten wandelen van Ghirardelli Square, San Francisco Maritime Museum en Lombard Street. Ook Aquarium of the Bay en Pier 39 liggen op 15 minuten wandelen. Tramhalte Jones St and Beach St en Tramhalte Hyde St & Beach St liggen op 5 minuten wandelen.

  Cavallo Point € 391
  Cavallo Point

  Cavallo Point

  601 Murray Circle, Fort Baker, Sausalito, CA
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in de historische wijk, op 3,2 km van Golden Gate Bridge en op 10 km afstand van Presidio of San Francisco en Palace of Fine Arts. Ook Golden Gate Park en Walt Disney Family Museum liggen op 10 km afstand.

   Hotel Riu Plaza Fisherman's Wharf € 210
   Hotel Riu Plaza Fisherman's Wharf

   Hotel Riu Plaza Fisherman's Wharf

   2500 Mason St, San Francisco, CA
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in North Beach, op 10 minuten wandelen van Aquarium of the Bay en Pier 39. Ook Ghirardelli Square en Lombard Street liggen op 15 minuten wandelen. Tramhalte Beach St & Mason St ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Tramhalte Jefferson St & Powell St is het 3 minuten wandelen.

    Hotel Zephyr San Francisco
    Hotel Zephyr San Francisco

    Hotel Zephyr San Francisco

    250 Beach Street, San Francisco, CA
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in North Beach, op 5 minuten wandelen van USS Pampanito en Pier 39. Ook Ghirardelli Square en Lombard Street liggen op een kwartiertje wandelen. Tramhalte Beach St & Mason St ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Tramhalte Beach St & Stockton St is het 2 minuten wandelen.

     Travelodge by Wyndham Presidio San Francisco € 104
     Travelodge by Wyndham Presidio San Francisco

     Travelodge by Wyndham Presidio San Francisco

     2755 Lombard St, San Francisco, CA
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit motel ligt in Marina District, op 10 minuten wandelen van Chestnut Street en Palace of Fine Arts. Ook Crissy Field en Walt Disney Family Museum liggen op 2 km afstand.

      Inn at Golden Gate € 60
      Inn at Golden Gate

      Inn at Golden Gate

      2707 Lombard St, San Francisco, CA
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit motel ligt in Marina District, op 10 minuten wandelen van Chestnut Street en Palace of Fine Arts. Ook Crissy Field en Walt Disney Family Museum liggen op 2 km afstand. Tramhalte Hyde St & Greenwich St ligt op 30 minuten wandelen en naar Tramhalte Hyde St & Chestnut St is het 30 minuten wandelen.

       Hotel Zoe Fisherman's Wharf € 210
       Hotel Zoe Fisherman's Wharf

       Hotel Zoe Fisherman's Wharf

       425 North Point, San Francisco, CA
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in North Beach, op 10 minuten wandelen van USS Pampanito, Pier 39 en Ghirardelli Square. Ook Lombard Street en Aquatic Park liggen op een kwartiertje wandelen. Tramhalte Beach St & Mason St ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Tramhalte Jefferson St & Powell St is het 4 minuten wandelen.

        La Luna Inn, a C-Two Hotel € 101
        La Luna Inn, a C-Two Hotel

        La Luna Inn, a C-Two Hotel

        2599 Lombard St, San Francisco, CA
          
         2.5 van 5.0 Sterren

         Dit motel ligt in Marina District, op 10 minuten wandelen van Chestnut Street en Palace of Fine Arts. Ook Crissy Field en Walt Disney Family Museum liggen op 2 km afstand. Tramhalte Hyde St & Greenwich St ligt op 27 minuten wandelen en naar Tramhalte Hyde St & Chestnut St is het 27 minuten wandelen.