Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Rio de Janeiro

Zie alle 8 activiteiten in Rio de Janeiro

Leuke activiteiten in de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro

Een vakantie in de swingende wereldstad Rio de Janeiro is in elk opzicht een unieke ervaring. Rio de Janeiro was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië en heeft dan ook een charmant historisch centrum. Misschien wel de topattractie van Rio de Janeiro is het tientallen meters hoge beeld Christus de Verlosser die vanaf een bergtop uitkijkt over de stad en zijn ruim zes miljoen inwoners. In Rio de Janeiro kun je ook heerlijk langs het strand Praia de Copacabana wandelen of een frisse duik nemen in de Atlantische Oceaan.

Maak een tour langs de topattracties

Wie aan Rio de Janeiro denkt denkt natuurlijk aan het enorme standbeeld van Christus de Verlosser. Dit 38 meter hoge Christusbeeld staat bovenop de berg Corcovado. Vanaf de voet van het beeld kunnen bezoekers genieten van een betoverend uitzicht over de stad en de baai van Rio de Janeiro. Je kunt mee gaan op een tour naar het standbeeld van Christus de Verlosser

met de trein maar je kunt ook te voet of met de auto naar boven gaan. Ieder jaar boeken miljoenen reizigers een vlucht naar Rio de Janeiro om wat tijd te kunnen doorbrengen op het wereldberoemde strand Praia de Copacabana. Behalve luieren op het strand kun je in de wijk Copacabana ook een excursie in Rio de Janeiro maken naar het Forte de Copacabana. Dit ruim honderd jaar oude fort is opengesteld voor het publiek en bevat onder meer het legermuseum Museu Histórico do Exército.

Een greep uit de leukste activiteiten in Rio de Janeiro

Na het zien van de belangrijkste trekpleisters kun je kiezen uit tal van leuke dingen om te doen in Rio de Janeiro. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan een dansshow. Tijdens deze shows kun je genieten van passionele dansvoorstellingen onder begeleiding van traditionele muziek. Rio de Janeiro heeft ook een fraaie oude dierentuin. In dierenpark Jardim Zoológico do Rio de Janeiro kun je meer dan 350 diersoorten bekijken waarvan het merendeel uit de wouden en moerassen van Brazilië afkomstig is. In deze dierentuin vind je ook een aantal bedreigde diersoorten uit andere delen van de wereld.

Struin door de leukste buurten van Rio

Ga je graag een avondje uit tijdens je verblijf in Brazilië? Boek dan een hotel in Rio de Janeiro in de bruisende wijk Lapa. Overdag kun je tijdens een wandeling door Lapa samba-dansers in actie zien tegen de achtergrond van fraaie historische gebouwen. Wanneer de zon onder is openen talloze cafés en clubs in Lapa hun deuren en kun je tot in de late uurtjes heerlijk feesten op z'n Braziliaans. De wijk Centro vormt al eeuwenlang het kloppend hart van Rio. In dit statige stadsdeel vind je de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Rio de Janeiro waaronder het voormalig keizerlijk paleis Paço Imperial. In Centro kun je echter ook bijzondere eigentijdse architectuur bewonderen. Zo is er de piramidevormige kathedraal Catedral Metropolitana de São Sebastião. Wie meer wil weten over het verleden van de stad kan meegaan op een historische wandeltocht door Rio.

Kaart

Waar overnachten in Rio de Janeiro

Barra da Tijuca

In deze rustige wijk vind je het langste strand van Rio de Janeiro, een megawinkelcentrum en een aantal van de beste visrestaurants en cafés van de stad.

FestivalsZonsondergangenLivemuziek

Ipanema

Kom tot rust op de prachtige stranden, ga shoppen voor nieuwe kleren en leef je uit in het uitgaansleven van een van de stijlvolste delen van Rio de Janeiro.

StrandenZeeZonsondergangen

Lapa

Woon een dienst bij in de belangrijkste kathedraal van de stad, rijd met de tram over een aquaduct uit de koloniale tijd en dans tot diep in de nacht in deze populaire buurt van Rio.

KathedralenKerkenArchitectuur