Zuid-Amerika

Reisgids
Puerto Madero toont een rivier of beek, moderne architectuur en skyline
Ga zonnebaden aan fantastische stranden, skiën, kijk naar goede voetbalwedstrijden en waardeer de fascinerende gebruiken van de inheemse culturen.

Zuid-Amerika is een land vol contrasten, met regenwoud rond de evenaar en besneeuwde bergtoppen, bruisende, moderne steden en de ruïnes van een eeuwenoude beschaving. Breng dagen of weken door in verschillende landen om de cultuur, schoonheid en spanning van dit hele continent te bewonderen.

Geniet van moderne kunst en architectuur naast historisch inheemse en Europese kenmerken in een van de topsteden ter wereld, Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Oefen je Spaanse taalvaardigheden in dit fantastische land of kijk naar de tango, een tijdloze uitdrukking van emoties door dans. Voor activiteiten buiten de deur kun je wandelen en skiën in de ruige bergen van Tierra del Fuego en Patagonia, de regio die deels in Argentinië en deels in Chili ligt.

Brazilië beslaat bijna half het continent. Voorbeelden van zijn topstranden aan de Atlantische Oceaan zijn het beroemde Ipanema in Rio de Janeiro, maar ook minder bekende juweeltjes zoalsBaia do Sancho en Lopes Mendes. In het binnenland biedt de enorme Amazone de kans om door het regenwoud te trekken, wildwateravonturen en ecotoerisme. Verrassend diep in het regenwoud staat een operagebouw uit de renaissance, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw in Manaus. Tegenwoordig treedt hier een philharmonisch orkest op. Kijk naar voetbal in het land waar Pelé, Ronaldo en andere geweldige voetbalspelers zijn geboren.

Ervaar geschiedenis bij de jezuïetenruïnes van La Santísima Trinidad del Paraná in Paraguay, bezoek de precolumbiaanse ruïnes in El Fuerte de Samaipata in Bolivia, de ommuurde, oude koloniale stad Cartagena in Colombia en het hoge fort van de Inca's in Machu Picchu, Peru.

Overal kun je van de natuur genieten. Het Nationaal park Chapada Diamantina van Brazilië bevat bergen en watervallen. Het Titicacameer ligt hoog in het Andesgebergte tussen Peru en Bolivia. De Ángelwaterval van Venezuela is ontzettend hoog. Sta met beide voeten aan weerskanten van de evenaar in Ecuador en kijk of je je duizelig voelt.

Waardeer de mix van culturen, tradities, muziek, kostuums en eetspecialiteiten van de Quechua, Guaraní en honderden andere inheemse volkeren uit de regio. Echte Zuid-Amerikaanse specialiteiten zijn onder andere Argentijns rundvlees met een verrukkelijk nagerecht van pudding met een zoete, bruine stroop: dulce de leche. In Brazilië kun je zoveel je wilt eten in een churrascaria, waar talloze vleessoorten geserveerd worden. Combineer je maaltijd met een caipirinha, gemaakt van een likeur van suikerriet. Bestel feijoada, een Braziliaanse stoofpot met zwarte bonen die elke zondag geserveerd wordt.

Geschiedenis, natuur en cultuur komen tot leven in Zuid-Amerika. Geniet het hele jaar door van een praatje met de lokale bewoners van het continent. Bezoek het voor een speciale ervaring in de lente tijdens de viering van carnaval.

Populaire steden in Zuid-Amerika

Buenos Aires inclusief een stad en hoogbouw
Buenos Aires
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Tours
De hoofdstad van Argentinië combineert een Europees gevoel met een rijke historie en energiek nachtleven.

Redenen voor een bezoekje

 • Obelisco
 • Casa Rosada
 • Plaza de Mayo
Rio de Janeiro inclusief bergen, algemene kustgezichten en een zonsondergang
Rio de Janeiro
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Landschap
Vier Braziliaanse cultuur in de stad van de samba en geniet van de prachtige natuurlijke wonderen om de hoek.

Redenen voor een bezoekje

 • Copacabana Beach
 • Praia Ipanema
 • Maracana-stadion
Monserrate bevat vredige uitzichten, landschappen en een huis
Bogotá
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Museums
Bogotá is een kolossale stad die op grote hoogte ligt. Culturele en recreatieve activiteiten bieden allerlei vermaak, allemaal met een opwindende Zuid-Amerikaanse flair.

Redenen voor een bezoekje

 • Plaza de Bolivar
 • Goudmuseum
 • Catedral Primada de Colombia
Parque de la Exposición inclusief een fontein en een tuin en ook een grote groep mensen
Lima
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Museums
Spaanse koloniale huizen, uitmuntende maaltijden, muzikanten in traditionele kleding, amusement aan de oceaan en mooie musea maken de hoofdstad van Peru tot een feest voor de zintuigen.

Redenen voor een bezoekje

 • Plaza de Armas de Lima
 • Plaza San Martín
 • Jiron de La Union
Quito bevat landschappen en een stad
Quito
Staat bekend om Tours, Kathedralen en Museums
De hoofdstad van Ecuador ligt tussen de vulkanen en de bergen van de Andes en biedt prachtige oude architectuur, koloniale geschiedenis en natuurschoon.

Redenen voor een bezoekje

 • Quito-kathedraal
 • Iglésia la Compañía de Jesús
 • Het paleis van Carondelet
Centro Cultural Banco do Brasil inclusief straten en historische architectuur en ook een grote groep mensen
São Paulo
Staat bekend om Museums, Kunst en Culturele activiteiten
Beleef de diversiteit van het culturele aanbod in deze megastad, bezoek religieuze gebouwen of oefen je Portugees in de nachtclubs of schaduwrijke parken.

Redenen voor een bezoekje

 • Avenida Paulista