Uruguay

Reisgids
Uruguay bevat een stad, een zonsondergang en algemene kustgezichten
In Zuid-Amerika's verborgen parel vind je een historische hoofdstad en koloniale steden, uitgestrekt platteland, exclusieve kuststeden en alternatieve surfplekjes.

Uruguay beschikt over eeuwenoude koloniale steden, pittoreske stranden, een bruisende culturele scène, veelzijdige fauna en een glooiend landschap, zodat het een klein land is dat veel te bieden heeft. Het werd gekoloniseerd door de Portugezen, vervolgens overgenomen door de Spanjaarden en beschikt over een typisch Europees erfgoed, terwijl het tevens trots over zijn Zuid-Amerikaanse roots waakt.

Uruguay is eenvoudig te navigeren via het uitgebreide intercity busnetwerk, dat je naar de meeste bezienswaardigheden brengt, hoewel in dit kleine land een huurauto aangeraden is voor verdere bezienswaardigheden.

Begin in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay langs de oevers van de Rio de la Plata. Bewonder de magnifieke 18e- en 19e-eeuwse koloniale gebouwen van de Ciudad Vieja, de oude stad. Wandel over de promenade langs de oever, met openbare parken en exclusieve wijken aan de andere kant. Wees getuige van 's werelds langste carnavalsvieringen, die tussen eind januari en begin maart plaatsvinden. Volg een tour langs de bodega's van de nabije Canelones-wijnregio.

Rijd langs de westkust naar Uruguay's oudste stad, Colonia del Sacramento. Verken de musea in de pastelkleurige huizen en wandel langs de kasseistraten, die sinds de 18e eeuw weinig veranderd zijn. Breng een beetje door in het rustige rivierstadje Carmelo en reis in noordelijk richting naar Tacuarembo om de cowboyachtige gaucho-cultuur te beleven.

Begeef je tijdens de warme zomermaanden naar Uruguay's verschillende kilometerslange stranden. Punta del Este biedt zowel watersport als een bruisend nachtleven aan, terwijl VIP's vooral naar José Ignacio komen. In de provincie Rocha vind je de badplaatsen La Paloma en Punta del Diablo, steden die vooral populair zijn bij rugzaktoeristen en surfers.

Ook liefhebbers fauna en flora hebben er genoeg te zien. Reserveer een ritje te paard door de Quebrada de los Cuervos, de Kraaienkloof. Ontdek zeldzame en inheemse vogels in reservaten zoals het Parque Nacional de Santa Teresa. Ga tussen juli en oktober naar de Atlantische kust om te hopen enkele migrerende zuidkapers te zien.

Uruguay is een van de veiligste Zuid-Amerikaanse landen met een warm gematigd klimaat, zodat het een aangename bestemming is om het op elk moment van het jaar te bezoeken.

Populaire steden in Uruguay

Playa Bikini inclusief een zandstrand
Punta del Este
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Havens en Surfen
Stranden, watersport, eilandtours, een bruisend nachtleven en VIP-spotting maken dit één van de meest exclusieve badplaatsen van Zuid-Amerika.

Redenen voor een bezoekje

  • Vuurtoren van Punta del Este
  • Praia Mansa
  • Playa Brava
Colonia del Sacramento toont algemene kustgezichten en een zonsondergang
Colonia del Sacramento
Staat bekend om Historisch, Culturele activiteiten en Museums
Kasseistraten, kleurrijke huizen, musea en stranden maken dit één van de populairste steden aan de westkust van Uruguay.

Redenen voor een bezoekje

  • Porton de Campo
  • Strand van Ferrando
  • Calle de los Suspiros
Palacio Salvo bevat een stad, een zonsondergang en straten
Montevideo
Staat bekend om Historisch, Excursies en Cafés
De hoofdstad en tegelijk de grootste stad van Uruguay combineert geschiedenis en architectuur met theaters en livemuziek, wandelingen langs het strand en de waterkant.

Redenen voor een bezoekje

  • Centenario-stadion
  • Montevideo-kathedraal
Vuurtoren van Cabo de Santa María inclusief een vuurtoren
La Paloma
Staat bekend om Kleine stad, Fietsen en Zonsondergangen
Langs de oostkust van Uruguay ligt La Paloma, een ontspannen badplaats die bekend staat om zijn surfplekken, walvisspotting en gratis zomerconcerten.

Redenen voor een bezoekje

  • Vuurtoren van Cabo de Santa María
  • Oud Station

Uruguay

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: