Topactiviteiten in Lissabon

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Chiado inclusief spoorwegen en een stad

Wat valt er te doen in Lissabon?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Lissabon te bieden heeft! Als je van plan bent om Lissabon te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Lissabon reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Lissabon en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Lissabon te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Lissabon heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Lissabon zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Lissabon

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Lissabon plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Lissabon kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Lissabon wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Lissabon geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Oceanarium van Lissabon

In het Oceanário de Lisboa leven meer dan 8000 vissen, zoogdieren, ongewervelden en vogels en daarmee is dit het grootste binnenaquarium van Europa en een van de populairste bezienswaardigheden voor gezinnen in Lissabon. Tijdens een bezoek aan het aquarium kom je meer te weten over de conservatiemethoden die in aquaria over de hele wereld worden toegepast.
Meer informatie
Maak een maritieme reis door een van de grootste en meest gevarieerde aquaria ter wereld, gelegen aan de schilderachtige oceaankust van Lissabon.

2. Praça do Comércio

Het Praça do Comércio is zowel bij de lokale bevolking als bij toeristen populair en is de ideale plek om vrienden te ontmoeten of met een kop koffie je dag te beginnen. Het plein was eeuwenlang de locatie van het koninklijk paleis, totdat dat gebouw bij de grote aardbeving van 1755 zwaar beschadigd raakte. Het paleis werd toen omgevormd tot een enorm stenen monument dat de toegangspoort naar de stad symboliseert. Wanneer je de centraal gelegen wijk Baixa bezoekt, is het plein een geschikte plek om even tot rust te komen met een drankje.
Meer informatie
Ga mensen kijken onder het genot van een kop koffie en een lunch in het café dat ooit de ontmoetingsplek van intellectueel Lissabon was.

3. Kasteel van Sao Jorge

Het Castelo de São Jorge is een middeleeuwse vesting die hoog op een heuvel het stadsaanzicht van Lissabon domineert. Volg een rondleiding door het Castelo de São Jorge en kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis. Verken de doolhofachtige vesting en de uitgestrekte tuinen.
Meer informatie
Neem een kijkje in de fascinerende middeleeuwse historie van Lissabon in de vesting die op de stad en de Taag uitkijkt.

4. Jardim Zoológico de Lisboa

Breng een actieve dag door in de dierentuin van Lissabon, waar je onder andere dolfijnenshows kunt bijwonen, vrij vliegende vogels kunt bewonderen en pelikanen kunt voeren. In de Jardim Zoológico de Lisboa leven meer dan 2000 dieren van circa 360 verschillende diersoorten. De dierentuin heeft als oogmerk wilde dieren te beschermen en mensen meer over hen te leren en is dan ook zowel leerzaam als onderhoudend. Dankzij de ligging in het hart van de stad is het voor gezinnen een geschikte bestemming voor een dag vol dieren.
Meer informatie
Kus een zeehond, speel met een dolfijn en ga op de foto met een slang in deze centraal gelegen dierentuin voor het hele gezin.

5. Kathedraal van Lissabon (Se)

Als je geïnteresseerd bent in architectuur, mag je de Sé de Lisboa, het oudste religieuze gebouw in Lissabon, niet missen. Ten gevolge van diverse aanpassingen in de loop der eeuwen bestaat de kathedraal tegenwoordig uit verschillende bouwstijlen.
Meer informatie
De oudste kerk van Lissabon is een mengelmoes van middeleeuwse bouwstijlen, uiteenlopend van gotisch en romaans tot neoklassiek.

6. Jeronimos klooster

Het Mosteiro dos Jerónimos is een van de mooiste bouwwerken van Lissabon, met talloze torentjes en een gevel die van gecompliceerde patronen is voorzien. Het klooster is gebouwd in een typisch Portugese laatgotische stijl, maar er zijn ook toevoegingen in renaissancestijl. De hiëronymieten hielden hier dagelijks vieringen en hebben regelmatig gebeden voor de veilige terugkeer van de Portugese zeevaarders en ontdekkingsreizigers.
Meer informatie
Bezoek dit rijkversierde klooster waar ooit monniken woonden en waar het befaamde gebak van Lissabon vandaan komt.

Populaire plekken om te bezoeken in Lissabon

Buurten van Lissabon

Steden in de buurt van Lissabon